Біла Церква відзначає 30-річчя Незалежності України

24 серпня в Білій Церкві відбувся урочистий захід та покладання квітів до погруддя Т.Г.Шевченка, присвячені 30-й річниці Незалежності України. Захід розпочався піснею «Оберіг» у виконанні народного фольк гурту «Слов’янські забави» ім. Заслуженого діяча мистецтв України Сергія Томащука БШМ №5 та Державного Гімну України.

З вітальним словом до мешканців Білої Церкви звернувся міський голова Геннадій Дикий, який привітав з 30-ою річницею Незалежності України, відмітив, що боротьба за незалежність триває і сьогодні і коштує українцями дуже дорогої ціни.

«Ми пройшли різні часи. Були часи, коли за найменше згадування про Незалежність України люди втрачали свою свободу. Мільйони українців, у різний час, стояли насмерть за кожного з нас – за те, щоб сьогодні ми могли стояти тут, святкувати та мати гідне майбутнє у незалежній країні, розвивати її та робити успішною», - наголосив міський голова та закликав хвилиною мовчання вшанували захисників, загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Також зі словами привітань із 30-ою річницею Незалежності України до громади звернувся військовослужбовець Білоцерківського 1129 Зенітно-ракетного полку лейтенант Сергій Базилевський.

«Молитва Тараса за Україну» прозвучала у виконанні переможця Міжнародного конкурсу «Шевченко єднає народи» Захара Василенка.

Присутні поклали квіти до погруддя Великому Кобзарю, ім’я якого стало символом нашого народу. Людина, яка не тільки мріяла про нашу незалежність, а й усе своє життя поклала на вівтар цієї мети, яка засвідчила перед усім світом могутність українського народу, могутність нашої нації, її духовне коріння та славу.

По завершенню мітингу була проведена хода до Стели Героїв Небесної Сотні, де священнослужителями Православної Церкви України був проведений молебень за Україну, її героїв та український народ.

Присутні поклали квіти до стели та хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляків, які віддали життя за нашу гідність і незалежність.

У заході взяли участь секретар міської ради Дмитро Киришун, перший заступник міського голови Інна Новогребельська, заступники міського голови Катерина Возненко, Анатолій Кравець, Руслан Руденко, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, депутати Білоцерківської міської ради,, представники громадськості, священнослужителі релігійних громад міста та журналісти місцевих ЗМІ.

Продовжилось святкування цього світлого свята о 14.00 на Торговій площі святковим концертом за участі творчих колективів міста, Національної заслуженої капели бандуристів України ім. Майбороди, Національного академічного духового оркестру України, Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Саксаганського, Гурту Нумер 482.

 Гості свята мали змогу відвідати різноманітні майстер-класи, фуд-корти, розважально-ігрові локації, виставка «Перемоги України», ярмарку-продаж виробів декоративно -вжиткового мистецтва.

 

Біла Церква відзначає 30-річчя Незалежності України


Опубліковано: 24 серпня 2021 року
Поділитися