Біла Церква в системі прозорих електронних закупівель

У вівторок, 9 лютого, у Білоцерківській міській раді відбувся публічний захід - презентація для представників комунальних підприємств, управлінь та відділів міської ради, бізнес-структур і громадськості зі здійснення електронних держзакупівель у системі ProZorro.

Захід відбувся в рамках впровадження в м. Біла Церква пілотного проекту «Система електронних закупівель».

Відповідальним від міської ради був визначений начальник відділу інформаційних ресурсів та зв’язків з громадськістю Олег Турій, який і був модератором даного заходу.

Слід зазначити, що вже відбулися навчання для розпорядників бюджетних коштів, які проводили представники ProZorro.

З 08 лютого до системи електронних закупівель приєдналися управління соціального захисту населення, житлово-комунального господарства та охорони здоров'я.

Практичну сторону роботи он-лайн тендерів презентувала керівник електронного проекту з держзакупівель ProZorro Іванна Мельник. За її словами, ця система закупівель є новою для України, але вона суттєво допоможе зекономити на місцях бюджетні кошти, звести до мінімуму корупційну складову та створити умови максимальної прозорості в сфері державних закупівель. "Таким чином ми матимемо змогу забезпечити  вільний доступ постачальникам, які є добросовісними, але поки що не мали можливості через те, що перемагали одні й ті ж організації. Відтепер будь-хто з нас може зайти на електронний майданчик і переглянути, які  закупівлі здійснює та чи інша бюджетна структура," - розповіла Іванна Мельник.

Для присутніх експерт навела наочний приклад із закупівлі простих засобів (заправка картриджів) та недорогого канцелярського приладдя в системі ProZorro. Оскільки проведення публічних закупівель потребує нових знань і навичок, із зали лунало досить багато запитань і коментарів.

Зауважимо, що Законопроект "Про публічні закупівлі" буде застосовуватись до замовників за умови, якщо вартість предмета закупівлі товару, послуг дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень, але вводиться нова процедура закупівель за державні кошти, які є допороговими, а саме - електронна.

"З боку громадськості та працівників відділів й управлінь надійшла низка пропозицій щодо впровадження пілотного проекту в Білій Церкві, які в більшості будуть враховані при підготовці відповідного проекту рішення міської ради", - відмітив Геннадій Дикий.



Опубліковано: 10 лютого 2016 року
Поділитися