Біла Церква – місто молоді та енергії

25 червня Біла Церква відсвяткувала День молоді. Це свято відзначається щорічно в останню неділю червня відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року. Безпосереднім організатором заходу виступив відділ у справах сім’ї та молоді Білоцерківської міської ради.

 

 

З вітальним словом до учасників святкового дійства звернувся міський голова Геннадій Дикий.

 

«У цей чудовий літній день я хотів би побажати всім молодим людям, які є нашим майбутнім, аби всі ваші мрії збувалися. Мрійте якомога більше! Переконаний, що саме ви розбудуєте нашу державу, зробите Білу Церкву найкращим містом у світі! З Днем Молоді!» - сказав Геннадій Дикий.

 

Міський голова нагородив переможців VIII міського фотоконкурсу «Біла Церква очима молодих», який був започаткований у нашому місті в 2009 році. Цьогоріч на конкурс було подано 534 роботи від 58 учасників. Найкращі фотороботи були продемонстровані під час святкового заходу. Гран-прі фотоконкурсу виборов Ростислав Маленков.

 

Геннадій Дикий також урочисто відзначив переможців Літнього кубку молодіжних гумористичних команд, організованого ГО «Молодіжна Народна Ліга Гумору». Кубок міського голови виборола команда «Татуха Мендєлєєва» (м.Київ).

 

У змаганнях, що відбулися в рамках святкування Дня Молоді, взяли участь такі команди, як: збірна волонтерів та гумористів «КГ ТАСО» (м.Біла Церква), «З вами були ми» (м.Харків), команда театрально-хореографічної студії «Світанок Надросся» (м.Біла Церква), «Татуха Мендєлєєва» (м.Київ), «Збірна веселих професій» (Білоцерківський інститут економіки та управління вищих начальних закладів «Україна»).

 

З нагоди свята на Торговій площі відбулися святково-розважальні заходи. У зоні активного відпочинку пройшов фестиваль середньовічної культури «Дорога до Юр’єва» (організатор – МГО «Рольовий рух «Сузір’я єдності»), змагання та майстер-класи із флорболу команди ONE WAY, фестиваль «Молодь за здоровий спосіб життя», організатором якого виступила ГО «Стріт Воркаут Україна». До того ж, всі охочі мали змогу пограти в лазертаг, арчері таг, пейнтбол, взяти участь у туристичних випробуваннях у школі виживання.

 

Також відбулася презентація квест-кімнати від клубу альтернативного дозвілля «Догори дригом», майстер-клас за участю вихованців футбольної школи для дошкільнят «Arsik club»; майстер-клас із плетіння мандали; навчальна сесія зі східного танцю від школи «Хабібі», йогопосиденьки тощо.

 

Увагу учасників дійства привернули також: поетична хвиля та благодійна виставка творів білоцерківських письменників та художників від МГО «Молода Просвіта», фестиваль юні «Музичні джакузі», молодіжний танцювальний батл, dj's battle (битва ді-джеїв) «Дівчата dj's проти хлопців dj's», бармен-шоу тощо.

 

На виставковій території були розгорнуті «ФотоСУШКА» на тему «Студентське життя» та фотовиставка «Біла Церква очима молодих».

 

У рамках заходу працювало також містечко енергоефективних технологій. Нагадаємо, що в березні 2016 року Білоцерківська міська рада прийняла рішення про приєднання до європейської ініціативи «Угода мерів щодо енергетики та клімату» (рішення № 113-08-VII від 24 березня 2016 року) та взяла зобов’язання скоротити на своїй території викиди СО2 (та, за можливості, інших парникових газів) щонайменше на 40% до 2030 року.

 

У дитячому містечку були організовані: ігротека з настільних інтелектуальних  ігор, розваги для малюків, арт-майстер-класи; територія малюнку від ГО «Об’єднання Самопоміч», розваги від ТОВ «Білоцерківвода» тощо. Діяли також авіа- та судномодельна виставка, авіа- та автомодельний ФЕСТ.

 

Учасники заходу мали змогу також відвідати ярмарку-продаж рукодільних виробів, підкріпити сили на кава-фесті, а також відвідавши фуд-корти.

 

Справжнім подарунком для всіх присутніх стали виступи кращих вокалістів міста та переможниці «Україна має талант Діти-2» Вероніки Морської. Своїми композиціями порадували також музичні гурти: «А2», Gooma, «За край», «Sham Rocks», які виступили на завершення святкового заходу.

 

Чимало незабутніх вражень лишило вогняне шоу та художнє освітлення пам’ятки архітектури БРУМ та прилеглої території.

 

Таким чином, Біла Церква укотре довела, що є містом молоді, енергії, творчості та натхнення.

 

У заході взяли участь: заступник міського голови Ольга Настіна, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Білоцерківської міської ради Олександр Литвинчук, депутати Білоцерківської міської ради, представники громадськості та місцевих ЗМІ.

Біла Церква – місто молоді та енергії


Опубліковано: 26 червня 2017 року
Поділитися