Біла Церква хоче бути й буде чепурненькою

Вже більш як місяць наша Біла Церква чепуриться, вмивається та прикрашається після похмурих зимових днів, аби розквітнути та радувати очі всіх жителів та гостей своїми чистими вулицями та скверами, берегом красуні річки Рось, територією острова «Дитинство». У Білій Церкві проходить двомісячник благоустрою, озеленення та санітарної очистки!

 

Протягом цього періоду комунальниками міста проводилася й проводиться неймовірно велика та нелегка робота. Працівники відчищають від сміття території у всіх мікрорайонах міста, піднімають піщані суміші з доріг, оновлюють дерева і кущі, ліквідовують стихійні сміттєзвалища  та здійснюють багато іншої роботи щодо очистки Білої Церкви.

 

А 21 квітня - відбулася загальноміська толока. Цього дня найбільша увага була приділена прибиранню однієї з перлин Білої Церкви – острова «Дитинство».  Всі ми знаємо, що острів задумувався як зона відпочинку, проте, протягом довгого періоду, пустував і став занедбаним. Отож, цього дня, аби очистити 36 га території острова, на ньому зібралося майже 300 осіб. Серед яких були працівники: департаменту ЖКГ, управління соціального захисту населення, Білоцерківського міського територіального центру соціального обслуговування, виконавчого комітету міської ради,  ЖЕК № 1. До прибирання  також виявили бажання долучитися представники Кока-Кола Беверіджиз Україна та чимало пересічних білоцерківців, які прибирали побутові відходи, вигрібали опале листя, гілля.

 

Із цієї зони відпочинку було вивезено 10 м3 побутового сміття!  Працювали 3 одиниці техніки, які вивозили сміття та розчищали сухостій, чагарники і повалені дерева.

 

Перед Великодніми святами департамент ЖГК ретельно очистив історичне місце Білої Церкви - Замкову гору, працівники прибрали схили річки та територію навколо. На жаль, після свят, дитинець нашого міста знов потребував допомоги, через недобропорядних білоцерківців. Під час толоки учасники Академії пенсіонерів за допомогою працівників ЖЕК №1 знов упорядкували Замкову гору, на які дуже полюбляють відпочивати  містяни, але не слідкують чи викинули вони папірці та пластик у смітник.

 

Крім того, цього ж дня  небайдужі громадяни нашого міста вирішили долучитися до толоки та прибрати ті ділянки Білої Церкви, які не закріплені за комунальними службами . Так  було прибрано зелену зону по вул. Гайок,184, лісосмуги по вул. Східній та  біля  провулку Академічного, дитячий майданчик по вул. Гончара, 2  й  частину берега р. Протока.

 

Інвентарем та контейнерами для сміття всіх забезпечував департамент ЖКГ. Роботи не зупиняються, а будуть продовжуватися й надалі. Якщо є потреба в даних засобах для прибирання, можна дзвонити за тел.068-488-82-50, або залишити заявку на сайті ДЖКГ за адресою: http://www.bc-ujkg.org.ua.

 

Хоча чимало роботи вже  зроблено, і з початку двомісячника до прибирання долучилося більш як 3 000 містян, все ж  таки є такі куточки, куди ще не дійшли роботящі руки. Тож,  не будьте байдужими! Як що ви бачили чи знаєте де є місця, які вкрай потребують очистки та благоустрою - прикладіть хоча б декілька годин власного часу й тоді матимемо справді усміхнену Білу Церкву.

 

І пам’ятаймо: чисто не там де прибирають, а там – де не смітять.


Опубліковано: 23 квітня 2018 року
Поділитися