Безоплатна правова допомога для білоцерківців

Безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України.

Як отримати таку допомогу можуть жителі Білої Церкві поінформувала заступник директора Київського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової  допомоги Оксана Сірик.
Вона наголосила, що для людини, якій за законом надається безоплатна правова допомога, послуги адвоката будуть безоплатними – за це заплатить держава.Безоплатна вторинна правова допомога – це вид державної гарантії, що полягає у створені рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.
Дана допомога включає такі види правових послуг:
-захист;
-здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, пере іншими особами;
-складення документів процесуального характеру та ін.

Отримати таку допомогу можна в Білоцерківському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: вул. Гайок, 4а,
тел.: (0456) 34 40 09, 34 40 30.
Білоцерківський місцевий центр забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному  та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, таких як:
-малозабезпечені (особи, чий середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї не перевищує прожиткового мінімуму);
- інваліди, які отримують пенсію менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб (2148грн.);
Учасники бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом та членів сімей загиблих);
-діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування;
-біженці та ін.

 



Опубліковано: 22 березня 2016 року
Поділитися