Актора Дастіна Гоффмана запрошено до Білої Церкви

Нещодавно поширилася цікава новина. Предки відомого Голлівудського актора Дастіна Гоффмана проживали в Білій Церкві. Це виявили американські журналісти під час розслідування. Легендарний голлівудський актор тільки в свої 78 років дізнався про українське "коріння".

«Нам дуже  приємно, що наші земляки досягають таких успіхів. Справді це вражаюча історія. Для кожного українця – сім’я та рід це величезна цінність,  а події тих трагічних років не забуваються й досі,- зазначив міський голова Геннадій Дикий. – Я вирішив написати листа пану Дастіну та запросити його на батьківщину його пращурів. Певен, йому буде цікаво походити вулицями, де багато років тому жила його родина. Чекатимемо на відповідь».

Міський голова наголосив, що якщо актор виявить бажання приїхати до Білої Церкви, об’язково  буде організовано його велику зустріч із білоцерківцями.

З перекладом листа до Дастіна Гоффмана ви можете ознайомитися нижче.

Пане Дастіне,

Історія Вашої родини сколихнула увесь світ. Маємо зізнатися, що коли побачили по телебаченню програму "Розшукуючи ваше коріння", нам разом із Вами було складно стримати емоції, в яких одночасно поєдналися радість та сум,  гордість та провина.

Це справді радість – знати, що великий актор сучасності має з нами, українцями, одне коріння.

Це справді сум – розуміти всю правду тяжкої долі вашого роду.

Це справді гордість – пишатися вчинками мужніх людей.

Це справді провина – усвідомлювати помилки нашого минулого.

Так само, як Ваші рідні, співвітчизники та увесь світ захоплюються  Вашими здобутками та талантом, так і Ви, ми впевнені, повинні відчувати гордість за вчинок Ваших рідних.

Однією з найважливіших цінностей українського народу завжди була родина. Українці з великою пошаною та трепетом ставляться до подвигу вашого дідуся, прабабусі та прадідуся, адже кожен українець вчинив би так само, аби захистити свою родину. А мужність та жага до свободи Вашої прабабусі викликають неймовірну повагу та захват, адже і до сьогодні наш народ продовжує боротися за свою свободу.

Жоден білоцерківець не лишився байдужим до Вашої історії, адже трагедії тих років торкнулися кожної родини міста. Цей біль і туга досі крають наші серця. Проте час минає, рани загоюються, місто змінюється.

Україна славиться своєю гостинністю та щирістю– це визнаний в усьому світі факт.

Ми, від імені усіх білоцерківців, хочемо запросити Вас із родиною у наше місто влітку цього року. Ви зможете побачити усю красу цього краю та відчути «момент істини» – подих минулого, яке так дивовижно пов’язало Вашу долю з нашою країною. Біла Церква має всі підстави, щоб пишатися своєю тисячолітньою історією та  культурною спадщиною. Це місце, в якому мешкають щирі та дружні люди. Ми маємо щастя жити у місті, де розташований найбільший дендрологічний парк Європи “Олександрія” та вікодавні церкви.

З свого боку ми докладемо усіх зусиль, аби Ваш візит став зворушливою та цікавою сторінкою життя та Ви змогли відчути гордість за витоки історії Вашого роду.

Співпереживаємо разом із Вами та надіємося на зустріч.

Ви можете звязатися із нами у будь-який зручний для Вас час

Щиро,
Міський голова  Геннадій Дикий
Голова єврейської громади Олександр Подольський



Опубліковано: 12 квітня 2016 року
Поділитися