А що третій празник – Святе Водохреще

19 січня Біла Церква відзначала одне з найбільших християнського свят – Водохреще. Вважається, що цього дня вода набуває цілющих властивостей, і тисячі містян мали змогу набрати та освятити воду, аби цілий рік вона дарувала духовне та тілесне зцілення.

За традицією, на березі р.Рось були проведені святкові літургії та чин освячення води, а  зокрема біля церкви ПЦУ Покрови Божої Матері, поблизу човнової станції, що у районі Вокзальної. Набрати та освятити воду містяни мали змогу і біля Храму Святого праведного Петра Багатостраждального (Калнишевского).

Після святкової літургії та освячення місця купання найбільш сміливі білоцерківці мали змогу зануритися в крижану ополонку, аби набратися сил та здоров’я на цілий рік.

Усі охочі також мали змогу скуштувати гарячих страв із польової кухні, зігрітися гарячим чаєм, скористатися пунктом обігріву тощо.

Святкові літургії та чин освячення води проводили священнослужителі Православної Церкви України.

Тож вітаємо всіх зі світлим та величним святом Хрещення Господнього! Нехай свята вода принесе очищення, подарує сили, здоров’я та Божу благодать на цілий рік!

А що третій празник – Святе Водохреще


Опубліковано: 19 січня 2019 року
Поділитися