Розглядаються можливості співпраці із бізнесом Китаю

25 жовтня в м.Біла Церква з робочим візитом перебувала делегація Китайської торгової асоціації на чолі з Радником Канцелярії з торгово-економічних питань при Посольстві Китайської Народної Республіки в Україні Лю Цзюнем.

Даний візит відбувся в рамках розвитку інвестиційної інфраструктури України та м.Біла Церква, зокрема, стратегічних домовленостей в плані економічної, торгової та інноваційної співпраці між Україною та Китайською Народною Республікою. Метою візиту  було встановлення соціально-економічних зв’язків і обговорення умов налагодження міжрегіонального співробітництва. Захід був організований і проведений КП Білоцерківської міської ради "Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви".

За дорученням міського голови Геннадія Дикого із представниками делегації зустрівся його заступник Володимир Хмурич. Він відмітив, що вже не вперше представники країни Східної Азії бувають Білій Церкві, адже вбачають в нашому місті можливості для створення власного бізнесу.

Володимир Хмурич презентував м.Біла Церква як інвестиційно привабливе місто, наголосивши, що Біла Церква є відкритою до співпраці з широким колом можливих інвесторів, оскільки має великі стратегічні плани щодо подальшого розвитку, і саме  Китай вважає важливим партнером.

В ході заходу заступник міського голови поінформував, що Біла Церква має гарні логістичні, технологічні можливості та, головне, високий людський потенціал, необхідний для розвитку та започаткування нових інноваційних виробництв. Також зупинився на заходах, які проводяться в місті по розвитку індустріального парку, зона якого надасть можливість безперешкодного користування комунікаціями, врегулювання питань оформлення бізнесу в законодавчому полі та ін.   Наголосив, що із  початком проведення в Україні процесу децентралізації, до міської влади перейшли повноваження, які також сприятимуть підтримці іноземного бізнесу в Білій Церкві, а законодавство України сприятиме вкладанню інвестицій закордонних країн, особливо у вільних економічних зонах, однією з яких  буде Білоцерківський індустріальний парк.

Володимир Хмурич також ознайомив присутніх із основними підприємствами Білої Церкви, які успішно працюють та постачають свою продукцію не тільки для України, а й за її межі. Відмітив серед них ті, які розпочали свою діяльність саме із залучення інвестицій. Зазначив, що профільна освіта в місті вже взяла напрямок на європейські стандарти навчання технічного персоналу та ін.

В рамках візиту до міста представники китайської делегації відвідали фармацевтичний завод «Біофарма», Білоцерківський індустріальний парк, який потенційно може бути використаний інвесторами.

На заході був присутній директор Агенції стратегічного розвитку Назарій Атаманчук, ряд депутатів міської ради, представники бізнес середовища міста.



Опубліковано: 25 жовтня 2016 року
Поділитися