Батьківство в радість

Народження дитини – це найщасливіше диво всесвіту. Диво, що приносить безмежну радість водночас із величезною відповідальністю. І, якщо кожна дитина від народження є бездоганною і самим фактом появи на світ займає своє місце в суспільстві, то батьками в повному сенсі цього слова стають поступово, накопичуючи досвід і все життя навчаючись бути мудрими, далекоглядними, за необхідності суворими та безумовно люблячими.

Саме підвищення батьківського потенціалу, створення умов для налагодження позитивних родинних відносин, формування навичок ефективного спілкування батьків та дітей і ставить на меті тренінговий курс “Батьківство в радість”, який вкотре стартував при Білоцерківському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Загальна тривалість курсу складає 13 занять по 2 години кожне. В програмі курсу учасників тренінгу навчатимуть прийомам конструктивної взаємодії з дітьми, засобам забезпечення дисципліни без покарань, спілкуванню, управлінню стресом, гнівом та шляхам подолання конфліктних ситуацій. Батьків також мотивуватимуть піклуватися про себе, ретельно осмислювати власне життя, займатися самоосвітою і самовдосконаленням, створювати мережі соціальної підтримки та груп батьківської самодопомоги. Окрема увага приділятиметься розвитку навичок використання ресурс громади та формуванню громадської думки щодо цінності дитини.

9 листопада представники 18 сімей, яких поєднала спільна проблема, зібралися на перше заняття тренінгового курсу “Батьківство в радість”, щоб відчути дієву допомогу з боку спеціалістів Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, отримати дружню підтримку, нові знання та навички і впевнилися у власних силах. Щосереди, в дружній і затишній атмосфері Молодіжної вітальні, вони разом вчитимуться бути справжніми батьками і отримувати задоволення від спілкування зі своїми дітьми.



Опубліковано: 10 листопада 2016 року
Поділитися