70-річчя з Дня заснування 72-ї гвардійської Красноградсько-Київської Червонопрапорної окремої механізoваної бригади

21 січня в м.Біла Церква відбулися урочистості з нагоди 70-річчя з Дня заснування 72-ї гвардійської Красноградсько-Київської Червонопрапорної окремої механізoваної бригади.

Вітаючи присутніх із ювілеєм, міський голова В.Савчук наголосив, що із самого початку існування бригади її воїни відзначалися мужністю, доблестю, сумлінним виконанням службових обов’язків, високою військовою підготовкою та моральним духом. Відзначив подвиг військовослужбовців під час Великої Вітчизняної війни, наголосив на значному внеску воїнів у післявоєнні роки – під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виконанню миротворчих місій в країнах ближнього та далекого зарубіжжя та ін. Акцентував увагу на високопрофесійності керівного складу бригади, завдяки чому, за підсумками проведених навчань в 2010році, вона є однією з найкращих з’єднань серед сухопутних військ Збройних Сил України.

Особливі слова вдячності міський голова В.Савчук висловив ветеранам 72-ї окремої механізованої бригади за створення військових традицій, які зберігають сучасні воїни, за виховання патріотизму серед підростаючого покоління міста та з нагоди свята ряду військовослужбовців та ветеранів вручив грамоти та подяки міської ради та її виконавчого комітету.

Від імені голови Київської обласної ради О.Качного присутніх привітав депутат Київської обласної ради (фракція Партії регіонів), член виконавчого комітету Білоцерківської міської ради І.Шилов та вручив військовослужбовцям подяки Київської обласної ради.

В заході взяли участь начальник Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України, генерал-майор О. Копаниця, командир 8-го армійського корпусу, генерал-майор В. Муженко, начальник озброєння Збройних Сил України, полковник С.Коняр, які за дорученнями начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Г.Педченка, командувача Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-полковника Г.Воробйова вручили ряду військовослужбовців і ветеранів відзнаки та цінні подарунки.

Цього ж дня в рамках відзначення 70-річниці з Дня заснування 72-ї гравдійської Красноградсько- Київської Червонопрапорної окремої механізoваної бригади відбулися покладання квітів до Вічного вогню в Парку Слави, відвідання музею Бойової Слави, парку бойової техніки та казармено-житлового фонду, присутні проглянули показові заняття із строєної підготовки та ін.

В заходах взяли участь секретар міської ради О.Олійник, депутати міської ради, заступник міського голови М.Антонюк, архієпископ Білоцерківський Богуславський, владика Митрофан, колишній командир 72-ї окремої механізованої дивізії, генерал-полковник С.Третяк, кадети Білоцерківської гімназії №2, представники міських ЗМІ та ін.



Опубліковано: 23 січня 2012 року
Поділитися