60 сесія міської ради – насичена та плідна

29 листопада  відбулось засідання шістдесятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.  На розгляд  депутатів було винесено майже 190 питань, прийняття яких сприятиме забезпеченню життєдіяльності усіх сфер.


Хай наші полонені моряки відчують підтримку

  

Попри дуже насичений графік роботи,  міський голова  та депутати  міської ради перед початком засідання висловили свою громадянську позицію щодо підтримки полонених моряків.

Так, міський голова Геннадій Дикий урочисто підняв прапор Військово-морських сил України на знак підтримки українських моряків із суден "Бердянськ", "Нікополь" та "Яна Капу", яких 23 листопада ц.р. захопили в полон російські прикордонники у Керченській протоці.

«Підняттям прапору ми висловлюємо підтримку нашим героїчним морякам, яких у нейтральних водах підступно атакував та полонив агресор. Українським урядом було визнано незаконність їх утримання. На жаль, деякі з них тяжко поранені. Ми віримо, що справедливість запанує і наші хлопці повернуться на Батьківщину до своїх сімей», - зазначив міський голова.

До урочистостей долучилися: секретар міської ради Вадим Кошель, заступники міського голови, члени виконавчого комітету та представники громадськості.


Депутатські запити, звернення та заяви

Перед розглядом питань  порядку денного пленарного засідання 60 сесії Білоцерківської міської ради VII скликання було заслухано низку депутатських запитів, звернень та заяв.

Депутат міської ради Борис Смуток озвучив депутатський запит, що стосувався звернення від мешканців будинку №8 на вул.Пролетарська у зв’язку з розпочатим будівництвом чотириповерхового торгового центру поблизу даного будинку. На думку мешканців будинку, це  становить загрозу для них та створює незручності для дітей, оскільки поряд розташоване БНВО «Перша білоцерківська гімназія – школа І ступеня» та можливо містить порушення у виготовленні проектно-кошторисної документації.

У результаті обговорення депутатами було підтримано запит, у якому було прийнято рішення провести наступного дня виїзне засідання ( на місці будівництва) робочої групи за участю представників відділу державного архітектурно-будівельного контролю, управління містобудування та архітектури міської ради, управління регулювання земельних відносин, представників кожної з депутатських фракцій, правоохоронних органів та профільного заступника міського голови.

Також депутати підтримали звернення до забудовника з пропозицією тимчасово призупинити будівництво по вул.Пролетарська, 8 – до винесення висновку комісії.

Секретар міської ради Вадим Кошель озвучив звернення до Президента України, Верховної Ради України від депутатів Білоцерківської міської ради, яке стосувалося підтримки запровадження в Україні воєнного стану.

У зверненні йшлося, що 25 листопада 2018 року Російська Федерація вчинила черговий акт відкритої агресії проти України, здійснивши напад на українські військові кораблі, і цей факт на очах всієї міжнародної спільноти вкотре підтвердив, що Москва веде проти України війну на всіх фронтах. У зверненні наголошено, що воєнний стан необхідний для держави, але він не має стати політичною технологією для виборчої кампанії. Це має бути реальний механізм для боротьби з агресором. Тому одразу після запровадження воєнного стану вимагається здійснення конкретних кроків, а зокрема розірвання дипломатичних стосунків та всіх договорів з РФ; закриття кордону з РФ; припинення торгівлі з агресором; припинення діяльності на території України російського бізнесу та початок процесу його конфіскації; докладання максимуму зусиль для якнайшвидшого визволення українських полонених моряків та ін.

Звернення депутата міської ради Олени Шевченко від імені депутатів Білоцерківської міської ради до Президента України, голови Верховної Ради України та голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України стосувалося того, що останнім часом почастішали напади на місцевих політиків, депутатів місцевих рад, громадських активістів, представників українських мас-медіа, що активно та сумлінно виконують свої депутатські громадянські обов’язки, представляють інтереси виборців у громадах, протидіючи корупції, неефективному використанні бюджетних коштів, незаконним забудовам, злочинній експлуатації природних ресурсів тощо. Такі випадки було зафіксовано у містах Херсон, Одеса та ін., але жоден з них не був розслідуваний належним чином.

У зверненні вимагається взяти під особистий контроль розслідування таких випадків нападу, сприяти роботі комісії з їх розслідування; ініціювати законопроект щодо посилення карної відповідальності за перешкоджання ведення громадської та депутатської діяльності; ініціювати звітування правоохоронних органів на засіданнях РНБО України щодо розслідування справ, пов’язаних з нападами на громадських активістів та депутатів місцевих рад та ін.

Депутат міської ради Олег Музальов озвучив заяву депутатської фракції Білоцерківської міської організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» щодо підтримки введення воєнного стану та уникнення спекуляцій довкола цього. У даній заяві депутатів Білоцерківської міської ради закликають проявити мудрість, далекоглядність і не ставати учасниками політичних торгів та ігор, які свідчать про відкриту або приховану підтримку країни-агресора. Також бути єдиними у своєму прагненні захистити незалежність та суверенітет України.

Депутат Білоцерківської міської ради Сергій Мартинюк виступив із заявою з проханням допомогти у вирішенні ситуації з безпритульними тваринами. Зокрема, останнім часом були зафіксовані напади на громадян на вул.Некрасова, 83 та Рибна, 8. Міський голова Геннадій Дикий зазначив, що коштів на стерилізацію та вакцинацію таких тварин достатньо, роботи виконуються. Даному мікрорайону буде приділено  додаткову увагу з метою уникнення подібних випадків.

Слово мав також священик греко-католицької церкви отець Ігор. Він наголосив, що будівництво української греко-католицької церкви на масиві Піщаному є законним та звернувся з проханням урегулювати питання щодо виділення земельної ділянки для спорудження цього храму.


Фінансові питання

Під час засідання сесії міської ради було затверджено звіт про виконання бюджету м. Біла Церква за 9 місяців 2018 року по доходах в сумі 1млрд 497млн 634 тис. 829 грн. і по видатках та кредитуванню в сумі 1 492 482 965 грн. з перевищенням доходів над видатками всумі4677 504 грн., в т.ч.:

-по загальному фонду місцевого бюджету по доходах в сумі 1 млрд 454млн 188тис. 452 грн, по видатках та кредитуванню в сумі 1 млрд 290 млн 183 тис 252 грн з перевищенням доходів над видатками в сумі 164млн 005тис. 200 грн.;

-по спеціальному фонду місцевого бюджету по доходах в сумі 43 млн 446 тис. 377 грн., по видатках в сумі 202 млн 774 тис. 073 грн. з перевищенням видатків над доходами в сумі 159 млн 327тис. 696 грн.

Детальніше із доходами та видатками міського бюджету можна ознайомитися  на офіційному сайті міської ради.

Другим рішенням депутати міської ради внесли зміни до рішення міської ради від 21.12.2017 р. № 1880-43-VІІ  «Про бюджет м.Біла Церква на 2018 рік»

Так, відповідно до звернень головних розпорядників було проведено перерозподіл бюджетних призначень по видатках загального фонду:

-управління охорони здоров’я – перерозподілено видатки з Центрів первинної медико-санітарної допомоги на лікарні – 20 000 грн., Пологовий будинок – 15 000 грн., Дитяуа стомат.поліклініка -6 200 грн. – для проведення оплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

-управління освіти і наукизбільшено видатки на заробітну плату з нарахуваннями по установах освіти  в сумі 6 548 539 грн.

-управління соціального захисту населенняперерозподілено видатки  з надання інших пільг окремим категоріям громадян – 500 000 грн. (бюджет розвитку),  інші заходи у сфері соціального захисту – 500 000 грн. на надання пільг окремим категоріям громадян з послуг зв’язку – 1 000 000 грн. для виконання рішення суду.

Затверджено обсяг видатків для виплати матеріальної допомоги на оздоровлення обслуговуючому персоналу по головних розпорядниках – 4 007 941 грн., в т.ч.:

управління освіти і науки – 2 382 426 грн.

управління охорони здоров'я – 1 351 000 грн.

управління з питань молоді та спорту – 89 781 грн.

відділ культури -127 516 грн.

управління соціального захисту ( центр Шанс) -16 688 грн.

служба у справах дітей (центр Злагода) – 40 530 грн.

Видатки буде проведено за рахунок економії по інших кодах економічної класифікації в розрізі головних розпорядників.

Також було проведено перерозподіл видатків спеціального фонду (бюджет розвитку)   в розрізі об’єктів.


Про Програми, прийняті під час сесії

 

 

 

 

 

 

 

 

У ході засідання було прийнято низку цільових програм, які забезпечуватимуть життєдіяльність різних сфер міста та внесені зміни і доповнення у ряд вже існуючих. Зокрема затвержено:

-Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Біла Церква на 2019 рік;

-Програму розвитку малого і середнього підприємництва та інвестиційної діяльності в місті Білій Церкві на 2019-2020 роки;

-Програму щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру у м. Біла Церква на 2019 рік;

-комплексну програму Білоцерківської міської ради з організації та фінансового забезпечення мобілізації, призову на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та приписки до призовної дільниці громадян у місті Біла Церква на 2019 рік;

-Програму розв’язання пріоритетних соціальних проблем міста Біла Церква у 2019 році з використанням механізму соціального замовлення;

- Програму розвитку та популяризації волейболу в м. Біла Церква на 2019-2022 роки;

-Програму забезпечення діяльності комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта» на 2019-2021 роки;

-міську цільову програму «Смарт Сіті: прозора та безпечна громада міста Біла Церква» на 2019-2021 роки;

-Програму щодо залучення міською радою юридичних осіб приватного права до надання безоплатної первинної правової допомоги в місті Біла Церква на 2019-2021 роки;

-міську цільову Програму професійного розвитку кадрового потенціалу Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів на 2019 - 2021 роки;

-Програму фінансової підтримки ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування міста Біла Церква на 2019-2023 роки;

-міські  програми розвитку та підтримки (фінансової) на 2019 рік Комунальних закладів Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №1»,  «Білоцерківська міська лікарня №2», «Білоцерківська міська лікарня №3», «Білоцерківська міська лікарня №4», «Білоцерківський пологовий будинок», «Дитяча стоматологічна поліклініка», «Білоцерківське міське патологоанатомічне бюро», «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1», «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2»;

-міську цільову програму безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення міста Біла Церква та за певними категоріями захворювань на 2019 рік;

-Комплексну програму реалізації Стратегії розвитку міста Біла Церква на період до 2025 року комунальним підприємством Білоцерківської міської ради «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви» (операційний план) на період 2019-2020 рр.

Також було:

-внесено зміни до рішення міської ради від 25 грудня 2015 року №13-03-VІІ «Про міську цільову програму сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, підтримки сім’ї на 2016-2020 роки»;

-внесено зміни в додаток до рішення міської ради від 23 лютого 2017 року № 501-26-VII «Про затвердження Програми розвитку земельних відносин у місті Білій Церкві на 2017-2020 роки».


Питання щодо функціонування та розвитку аеродромного комплексу

Депутати затвердили Програму модернізації аеродрому «Біла Церква» комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» на 2019-2021 роки.

Метою Програми є модернізація аеродрому, експлуатантом якого є КП БМР  "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" та створення на його базі міжнародного аеропорту "Біла Церква" у відповідності з міжнародними стандартами. Розвиток транзитного та логістично-транспортного потенціалу Київської області з метою створення нових та модернізація існуючих галузей економіки столичного регіону у відповідності зі Стратегією розвитку Київської області на період до 2020р. та реалізації  Національної транспортної  стратегії до 2030р., розвитку регіональних аеропортів України, Стратегії розвитку міста Біла Церква.

Програми також працюватиме задля  забезпечення стабільного розвитку авіаційного напрямку роботи КП БМР «БВАК», доведення інфраструктури аеродрому до рівня міжнародного аеропорту.

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету та інших джерел, незаборонених чинним законодавством (власних фінансових ресурсів КП БМР «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс», міжнародних донорських організацій, отримання грантів, державних програм у межах реалізації Національної транспортної стратегії та розвитку регіональних аеропортів Міністерства інфраструктури України, Державного фонду регіонального розвитку, залучення іноземних інвестицій тощо).

Термін виконання Програми 2019-2021 роки. Передбачається, що загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, складає 92 960,000 тис. грн.

Другим рішенням депутати підтримали  звернення до Кабінету Міністрів України щодо безоплатної передачі у комунальну власність територіальної громади міста Білої Церкви частини майна аеродромного комплексу.

У зверненні міститься прохання, враховуючи, що Білоцерківська міська рада проводить інвентаризацію даних земельних ділянок з метою виявлення та усунення порушень чинного законодавства, а також те, що проект створення аеропорту "Біла Церква" має державний інтерес для розвитку авіаційної інфраструктури України,  прийняти рішення про передачу у комунальну власність міста Білої Церкви для створення єдиного авіаційного комплексу майна, яке перебуває в державній власності Державного концерну «Укроборонпром» та знаходиться на балансі Державного підприємства "Українська авіаційна транспортна компанія" (ДП «УАТК»). Зокрема, мова йде про:

- руліжну доріжку №3;

 - частину магістральної руліжної доріжки (від літакової стоянки №16 до №41);

- 25 стоянок для літаків (№17-41);

- земельну ділянку орієнтовною площею 130 га, на якій розташовані вищевказані об’єкти.

Ще одним рішенням сесієїї міської ради було надано згоду на безоплатне прийняття у комунальну власність територіальної громади міста Білої Церкви з державної власності Державного концерну «Укроборонпром» вищезазначеної частини майна аеродромного комплексу, що розташоване за адресою: вул. Гайок, 224.


У період з 22.00 до 10.00 години, щоденно, продаж алкогольних напоїв заборонено

Рішення про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території міста Біла Церква було підтримано депутатами міської  ради.

Відтепер, згідно із рішенням, заборонено продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Біла Церква суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у період з 22.00 години до 10.00 години щоденно, враховуючи вихідні та святкові дні.

Дія прийнятого рішення поширюється на всіх суб'єктів господарювання на території міста незалежно від форм власності, які зареєстровані в установленому порядку і мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, отриману згідно з вимогами законодавства України.

Документом рекомендовано суб'єктам господарювання Білої Церкви інформувати покупців про прийняте Білоцерківською міською радою відповідного рішення.

Відділ з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування міської ради зобов’язано довести вимоги цього рішення до відома всіх суб'єктів підприємницької діяльності на території міста, які підпадають під його дію та здійснювати контроль за дотриманням даного рішення.

Управлінню освіти і науки та управлінню з питань молоді та спорту міської ради доручено провести у шкільних та вищих навчальних закладах всіх рівнів акредитації у Білій Церкві роз'яснювальну роботу про шкідливий вплив алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива (окрім безалкогольного), вин столових на організм людини й переваги здорового способу життя.

Білоцерківському відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Київській області рекомендовано активізувати роботу щодо посилення контролю за дотриманням вимог статей 178, 182 Кодексу України про адміністративні порушення з метою недопущення розпивання пива (окрім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших заборонених законом місцях, появи в громадських місцях у нетверезому стані, сприяти захисту населення від шкідливого впливу шуму та дотриманню прийнятого рішення Білоцерківською міською радою від 28 вересня 2017 року №1445-37-VII «Про затвердження Правил додержання тиші на території та у громадських місцях м. Білої Церкви».

Уповноваженим органам  також доручено вживати всі передбачені законодавством України необхідні заходи до суб'єктів господарювання міста Біла Церква, які порушують встановлену цим рішенням заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Біла Церква, в тому числі шляхом позбавлення відповідного суб’єкта господарювання права на провадження діяльності, зазначеної в ліцензії.


Пам’ять про загиблого офіцера ДСНС Максима Глазкова буде вшановано

Депутати підтримали рішення перейменувати вулицю Білої Церкви  Заводську на честь підполковника ДСНС України  Максима Глазкова – героя-рятівника, який загинув під час ліквідації масштабної пожежі на території нафтобази “БРСМ-нафта” у червні 2015 року (с.Крячки Васильківського району Київської області)

Максим Глазков значний відрізок часу працював саме в пожежній частині ДПЧ-14 ЗДПО-5 ВАТ «Валса», що розміщується на вул. Заводській, тому колектив Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Київській області звернувся з пропозицією перейменувати саме цю вулицю на честь про загиблого героя-рятувальника Глазкова Максима Олеговича.

 

 

 

 

 

 

 


ЦБС носитиме ім’я Петра Красножона

Рішення про присвоєння комунальному закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська централізована бібліотечна система - імені Петра Красножона було прийнято депутатами міської ради.

Петро Іванович - культурний діяч, заслужений працівник культури України, бібліотекознавець та бібліограф, який зробив вагомий внесок у розвиток бібліотечної системи міста, адже життя присвятив цьому заняттю, пропрацювавши директором ЦБС 26 років.

Саме за його ініціативи було створено виставковий зал, ансамбль «Калина», впроваджувались нові технології. Петро Іванович був достатньо відомою в місті людиною. Завдяки його наполегливій праці Центральна бібліотечна система була значно розширена та забезпечена новими друкованими виданнями.

Петро Красножон був багатогранною особистістю, людиною високої громадянської позиції, дбав про злагоду у колективах і не переставав дивувати цікавими ідеями.  Був нагороджений почесним званням «Заслужений працівник культури України», удостоєний відзнак, нагород міського голови, занесений до «Золотого фонду м. Біла Церква».

 

 

 

 

 

 

 


Звіт керуючого справами виконавчого комітету міської ради за 2018 р.

 

 

 

 

 

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий прозвітував про свою роботу на посаді  з жовтня 2017 року по листопад 2018 року (презентація звіту тут)

Так, за інформацією Сергія Постівого в частині організації роботи виконавчого комітету Білоцерківської міської ради прийнято та опрацьовано заступниками міського голови та підрозділами виконавчого комітету кореспонденції - 14 506 звернень (з них опрацьовано та виконано керуючим справами - 2 539).

Проведено 39 засідань виконавчого комітету, на яких прийнято 785 рішень.

За авторством виконавчого комітету на сесії міської ради винесено 25 проектів рішень.

Підготовлено 1777 рішень сесії міської ради структурними підрозділами виконавчого комітету (з 1895 усіх проектів рішень, що складає питому вагу - 93,7 % усіх рішень БМР).

За сприяння та безпосередньої участі керуючого справами в частині реалізації прозорості влади здійнено:

-виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради повністю запроваджено систему електронного документообігу між структурними підрозділами та окремими комунальними підприємствами;

-впроваджено електронну систему голосування виконавчого комітету Білоцерківської міської ради;

-впроваджено «Відкритий бюджет» м. Біла Церква;

-місто Біла Церква піднялось у рейтингу прозорості 100 найбільших міст України за звітний період з 54 позиції на 26, а станом на 1 листопада - на 21 позицію за даними Тransparencities;

-за результатами дослідження Тransparencities рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України Біла Церква посіла 5 місце в Україні;

-згідно з даними Рейтингу міст «РrоZоrrо. Продажі» місто Біла Церква посідає 5 місце;

-у рамках програми «Безпечне місто Біла Церква» (СМАРТ-СІТІ: Безпека) на 2016-2018 роки в усіх школах міста встановлені тривожні кнопки для безпеки учнів;

- у Першій Білоцерківській гімназії, в рамках експерименту завершується впровадження проекту «Розумна та безпечна школа»;

-у місті запроваджено загальноміську систему відеонагляду та аналітики, вже збудовано моніторинговий центр та підключено 9 камер відеонагляду, серед яких є камери з функцією розпізнавання номерних знаків автомобілів та вимірювання швидкості руху транспортних засобів. Наразі завершуються підготовчі роботи з будівництва периметральної системи відеонагляду міста з підключенням додатково 24 розумних відеокамер.

На стадії впровадження:

- за сприяння Центру правової допомоги та консультацій БМГО «Правова єдність» (керівник - Ольга Настіна) місто Біла Церква перемогло у всеукраїнському конкурсі на отримання онлайн сервісів у сфері безпеки, що впроваджується Українською фундацією правової допомоги за підтримки програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження». Біла Церква перша в Україні отримає термінал та мобільний додаток "Безпечна громада”.

-подана заявка та за результатами відбору Білоцерківська громада пройшла попередній етап конкурсного відбору у реалізації Проекту “Е-рішення для громад”. У випадку перемоги, реалізація цього проекту забезпечить для міста: ІТ- рішення для обліку громадян, нерухомості та іншого майна та надасть консультаційно-технічну підтримку щодо використання/вдосконалення ІТ-рішень, демографічних, економічних, бюджетних прогнозів, управління нерухомістю тощо.

- завершується узгодження документів з приєднання до порталу «Відкрите місто», що дозволить громаді міста користуватись онлайн сервісом «Проблеми і рішення», повідомляти міську владу про виявлені проблеми та від стежу вати хід виконання та розгляду направленого повідомлення.

-завершується впровадження онлайн сервісу «Платформа ефективного регулювання» для допомоги підприємцям у створенні та веденні бізнесу, а органам влади забезпечувати сервісний підхід у взаємодії бізнес-влада. Зазначений сервіс впроваджується в рамках участі в рейтингу прозорості 100 найбільших міст України Тransparencities.

Звіт також містить інформацію щодо організації роботи підрозділів, які є у підпорядкуванні керуючого справами - відділів кадрової роботи, Державного реєстру виборців, інформаційних ресурсів та зв’язків з громадськістю,  юридичного управління; інформацію щодо координації роботи комунальних підприємств «Муніципальна варта», «Агенція Стратегічного розвитку Білої Церкви» (в частині напрямку Смарт Сіті).

Керуючим Справи виконавчого комітету за звітний період було: проведено 5 засідань Робочої групи Смарт Сіті Біла Церква; разом зі структурними підрозділами розроблено наступні міські цільові програми:

- міська цільова Програма професійного розвитку кадрового потенціалу Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів на 2019 - 2021 роки.

- Комплексна програма реалізації Стратегії розвитку міста Біла Церква на період до 2025 року комунальним підприємством Білоцерківської міської ради «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви» (операційний план) на період 2019-2020 рр.

- Програма щодо залучення міською радою юридичних осіб приватного права до надання безоплатної первинної правової допомоги в місті Біла Церква на 2019-2021 роки.

Разом з членами робочої групи Смарт Сіті, депутатами Білоцерківської міської ради А. Королем та С. Наконечним розроблено та внесено на розгляд Білоцерківської міської ради Міську цільову програму «Про затвердження міської цільової програми «Смарт Сіті: прозора та безпечна громада міста Біла Церква» на 2019-2021 роки».

Окремі доручення, які були виконані Сергієм Посівим:

- Завершено процес розробки та державної реєстрації Статуту територіальної громади м. Біла Церква.

- У рамках реалізації положень Статуту територіальної громади члени територіальної громади скористались інструментом прямої демократії такої як «Місцева ініціатива», що було розглянуто не сесії Білоцерківської міської ради, та «Загальні збори членів територіальної громади за місцем проживання в місті Біла Церква», що було розглянуто в порядку, визначеному Положенням про загальні збори членів територіальної громади за місцем проживання в місті Біла Церква і оприлюднено на офіційному сайті міської ради.

-Долучення до розробок нормативно-правових актів Білоцерківської міської ради.

-Спільно з структурними підрозділами виконавчого комітету міської ради розроблено та винесено на розгляд міської ради наступні регуляторні акти:

-про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території міста Біла Церква;

-про затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами на території міста Біла Церква.

Забезпечення збереження майна територіальної громади міста: відкрито кримінальне провадження щодо незаконного заволодінням частиною комунального майна -трубопроводу технологічної мережі для транспортування розчину гіпохлориду натрію ТОВ Новація-1. Наразі ведуться слідчі дії а майно визнано речовим доказом у справі.

За словами Сергія Постівого ще не вдалось виконати відповідно до покладених обов’язків чи окремих доручень за звітний період такі завдання: організувати розробку та затвердження проекту землеустрою щодо встановлення адміністративних меж міста Біла Церква; запровадити картку Білоцерківця; реалізувати право Білоцерківської    громади на добровільне об’єднання/приєднання територіальної громади з суміжними громадами. Над цими та іншими питаннями він буде працювати в подальшому.

Звіт керуючого справами було взято до відома депутатами міської ради.


Погоджено інвестиційну програму комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» на 2019 рік

Даною програмою, за рахунок власних коштів підприємства, передбачено проведення  реконструкції  котелень (по б-ру Олександрійському, 82-Б, вул.Річкова, 4А), модернізації теплових мереж із заміною трубопроводів на сталеві, попередньо ізольовані труби. Всього заплановано освоїти 12 млн 444 тис. грн.

 

 


Визначено лауреата Премії Білоцерківської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування

Депутатами міської ради було підтримано рішення присудити  дану Премію Віталію Нестеренку - голові громадської організації «Зміни Білу Церкву». Премія присуджена  за внесок у розвиток місцевого самоврядування, активну громадянську позицію, реалізацію і підтримку соціально значимих проектів, пропаганду здорового способу життя та привернення уваги учнівської молоді до екологічних проблем.

 

 

 

 


Інші питання розглянуті  під час засідання сесії місткої ради:

 

 

 

 

 

-  прийнято рішення про надання поворотної фінансової допомоги комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Міська служба замовника» в розмірі 420 тис. грн, яка надається з метою забезпечення платоспроможності підприємства, а саме, на оплату заборгованості з послуг електропостачання   в гуртожитках, які в даного підприємства на балансі;

-внесено зміни до плану діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік, затвердженого рішенням міської ради від 30 листопада 2017 року №1619-40-VII;

- затверджено план діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік;

-надано дозвіл на здійснення благоустрою території за адресою вул. Леся Кубаса, 4 з встановленням скульптури видатному українському єврейському письменнику Шолом-Алейхему;

-затверджено новий склад Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській міській раді;

-прийняті рішення про зміну найменувань Станції юних техніків м. Білої Церкви Київської області на Центр науково-технічної творчості та Станції юних натуралістів м. Білої Церкви на Центр еколого-натуралістичної  творчості;

- внесенні зміни до загальної структури і штатної чисельності апарату Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів

- внесені зміни в Положення про цільовий фонд міської ради, затверджене рішенням міської ради від 27 квітня 2018 р. № 2181-50-VІІ «Про затвердження Положення про цільовий фонд міської ради»;

-внесені зміни до Договору від 23 лютого 2017 р. № 1 ГВ, затвердженого рішенням міської ради 23 лютого 2017 року № 495-26-VІІ «Про затвердження Договору на господарське відання складовими газорозподільної системи» шляхом укладення додаткової угоди;

-затверджено додаткову угоду до Договору від 23 лютого 2017 року № 1-ГВ, затвердженого рішенням міської ради від 23 лютого 2017 року № 495-26-VII «Про затвердження Договору на господарське відання складовими газорозподільної системи»;

-внесено зміни до Договору про співпрацю щодо виконання комплексу робіт по дегазації полігону твердих побутових відходів, затвердженого рішенням міської ради від 25 січня 2018 року № 1896-45-VІІ «Про затвердження Договору про співпрацю щодо виконання комплексу робіт по дегазації полігону твердих побутових відходів»;

-внесено зміни у Додаток до рішення міської ради від 24 вересня 2015 року № 1576-79-VI «Про деякі питання забезпечення жителів міста Біла Церква муніципальним житлом на 2013-2018 роки» шляхом викладення його у новій редакції;

-внесено зміни до рішення міської ради від 30 листопада 2017 року № 1630-40-VІІ «Про внесення змін до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Біла Церква на 2017-2021 роки шляхом викладення її в новій редакції;

-розглянуто питання надання допомоги на поховання деяких категорій осіб;

-затверджено коригування «Схеми вулично-дорожньої мережі міського та зовнішнього транспорту міста Біла Церква» та «Схеми велосипедної інфраструктури в м. Біла Церква Київської області»;

-затверджено детальні плани території сектору № 16, обмеженого просп. Князя Володимира, річкою Протока, річкою Рось та вул. Заярська; № 17, обмеженого проси. Князя Володимира, пров. Раскової перший, р. Рось та р. Протока; № 56, острову «Дитинство»; сектору № 13, обмеженого просп. Князя Володимира, вул. Шевченка, вул. Шолом-Алейхема та пров. Гризодубової першим

-розроблення Плану зонування частини території міста Біла Церква в межах кварталу, обмеженого вул. Логінова, вул. Першотравневою, вул. Ярослава Мудрого та вул. Северина Наливайка

-затверджено частину плану зонування території сектору № 99 міста Біла Церква в межах вул. Дружби, вул. Степана Бандери, вул. Ставищанська;

-затверджено детальний план частини території району «Північний» («Залізничне селище») в межах вул. Сухоярська та вул. Київська (території садових товариств);

-розглянуто ряд питань використання комунальної власності та  земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.


Опубліковано: 29 листопада 2018 року
Поділитися