26.06 Відбулося засідання виконкому

26  червня відбулося  засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий. Під час засідання було розглянуто низку питань, важливих для життєдіяльності Білої Церкви.


Щодо роботи із зверненнями громадян торгово-побутового відділу

 

Під час засідання члени виконавчого комітету взяли до відома звіт начальника відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування Білоцерківської міської ради про роботу із зверненнями громадян за 2017 рік та І квартал 2018 року.

 

Доповідаючи дане питання начальник відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування Марія Беркут наголосила, що прийом громадян працівниками відділу ведеться згідно затвердженого графіку та з веденням відповідного журналу  прийому громадян. На прийомах громадянам надаються відповідні роз'яснення і видаються  інформаційні бюлетені щодо порядку розгляду відповідного питання та ін.

 

У відділі постійно перевіряється та аналізується робота із зверненнями громадян. Три рази на тиждень ведеться особистий прийом відвідувачів начальником відділу. Фахівці відділу надають  підтримку громадянам, як шляхом безпосереднього розгляду їх звернень, вжиття дій для реагування за фактами порушення прав споживачів, так і шляхом заходів правоосвітницького характеру та консультативної і методологічної допомоги.

 

За 2017рік та І квартал поточного року до відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування міської ради надійшло 616 заяв та звернень від суб’єктів підприємницької діяльності та громадян міста.

 

Звернення переважно стосувалися питань встановлення режиму роботи у закладах торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення; порушення Правил торгівлі та Правил торгівельного обслуговування населення; від громадян - щодо питань порушення графіків роботи, придбання неякісних товарів, неякісно наданих послуг споживачам тощо.

 

За минулий рік  та І квартал поточного, спеціалістами відділу розглянуто 14 колективних звернень, переважно це звернення від жителів міста з питань порушення тиші і громадського порядку біля житлових будинків у нічні та вечірні години закладами торгівлі та ресторанного господарства.  Для вирішення проблемних питань, піднятих у зверненнях громадян створено робочу групу. Спільно із міським відділом поліції Головного управління  Національної поліції в Київській області були проведені перевірки, внаслідок яких складено 38 протоколів та направлено на розгляд адмінкомісії.

 

На базі відділу створено сектор з питань захисту прав споживачів. Завідувачем сектору за звітний період  було прийнято 96 письмових заяв та безпосередньо 146 громадян, яким в усній формі надана юридична консультація з питань захисту  їхніх  прав. До суду рекомендовано звернутися 3 заявникам.

 

Повернено коштів заявникам за придбаний неякісний товар у 2017 році на суму

 

42 тисячі 676 гривні. За І квартал 2018 року  повернено кошти в сумі 18 тисяч  765 гривень.

 

З  метою недопущення порушень чинного законодавства України у сфері торгівлі, громадського харчування та побуту ведеться тісна співпраця з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з якими проводяться спільні наради та перевірки.

 

Спеціалістами відділу систематично надаються консультації фізичним особам-підприємцям, як в телефонному режимі та і на прийомах у відділі щодо оформлення дозвільних документів на право введення підприємницької діяльності а саме: оформлення куточку споживача, погодження режиму роботи закладів торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування населення, що регулюють торгівельну діяльність та сферу захисту прав споживачів.

 

За 2017 рік подовжено термін дії книг відгуків та пропозицій - 436 суб’єктам підприємницької діяльності та зареєстровано - 690 нових, за І квартал 2018 року подовжено термін дії книг відгуків та пропозицій – 308 суб’єктам підприємницької діяльності  та   зареєстровано нових - 129.

 

Аналіз справ на споживчому ринку м. Білої  Церкви свідчить про збільшення кількості порушень щодо вимог чинного законодавства у сфері захисту прав споживачів. Споживчий ринок продовжує насичуватися неякісними та небезпечними для людей товарами, харчовими продуктами та наданням неякісних послуг.

 

З метою ефективного виконання поставлених завдань перед відділом та задоволення  потреб білоцерківців щодо якості обслуговування у сфері торгівлі, побуту, прав споживача, значна увага приділяється більш поглибленому вивченню нововведень у чинному законодавстві.


Про організацію проведення конкурсу на кращу клумбу

 

Рішення про проведення міського конкурс на кращу клумбу до Дня міста було підтримано членами виконкому. Даний конкурс буде проведено 03-07 вересня ц.р.

 

Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради доручено  розробити  та затвердити Положення про проведення конкурсу до 20 липня 2018 року та запропонувати взяти участь у конкурсі підприємствам, організаціям, установам, учбовим та медичним закладам, закладам торгівлі та побутового обслуговування та облаштувати клумби на  своїх прилеглих територіях.


У Білій Церкві відбудуться змагання з лижоролерів

 

Членами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради було прийнято рішення «Про організацію та проведення в м. Біла Церква змагань з лижоролерів». Змагання матимуть Всеукраїнський рівень та відбуватимуться:

 

- 04 серпня 2018 р. з 09.30 до 14.30 год. за маршрутом: старт вулиця Ярослава Мудрого від перехрестя вулиці Северина Наливайка – площа Соборна та в зворотному напрямку - вулиця Ярослава Мудрого - перехрестя вулиці Северина Наливайка;

 

- 05 серпня 2018 р. з 09.30 до 14.30 год за маршрутом: старт проспект Князя Володимира від перехрестя вулиці Голубиної до вулиці Павличенко, перехрестя вулиці Заярської та в зворотному напрямку: проспект Князя Володимира - перехрестя вулиці Голубиної.

 

Управлінню з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради доручено забезпечити проведення Всеукраїнських змагань з лижоролерів серед юнаків та дівчат на належному рівні.

 

З метою забезпечення відповідних умов безпеки дорожнього руху та попередження створення аварійності на автомобільних дорогах міста і місцях де є загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод Білоцерківському відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Київській області рекомендовано забезпечити тимчасове перекриття руху при проведенні в м. Біла Церква змагань з лижоролерів.


Інші питання, розглянуті під час засідання:

- затверджено план pоботи виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської мiської pади на третій квартал 2018 pоку;

- затверджено положення та склад комісії по наданню житлових субсидій і пільг;

- внесено зміни до складу комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам;

- внесено зміни до складу робочої групи по здійсненню контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/перебування;

- затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території котельні  по вул. Гризодубової, 84 Б та на території земельної ділянки по вул. Київська, 37;

- прийнято низку рішень щодо продовження чи відмови у  терміну  дії дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами фізичній особі-підприємцю;

- розглянуто ряд опікунських питань, щодо захисту майнових і житлових прав дітей  та інших питань, з яких прийняті відповідні рішення.

26.06 Відбулося засідання виконкому


Опубліковано: 26 червня 2018 року
Поділитися