23 березня на ім’я міського голови Геннадія Дикого надійшло звернення з пропозицією про взаємовигідну співпрацю від керівництва однієї з фінансових структур, а саме АБ «УКРГАЗБАНК».

    Держава в особі Міністерства фінансів України володіє майже 95% в статутному капіталі банку. Даний банк разом з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), що має глибокі знання та практичний досвід у сфері енергоефективності та «зеленої» енергетики, реалізує стратегію ЕКО-банку.

 

    Банк має позитивний досвід фінансування проектів спрямованих на енергоефективність, енергозбереження, та використання альтернативних джерел енергії і вважає це перспективним напрямком розвитку Держави в цілому, комунальних підприємств, ОСББ та бізнесу.

 

    24 березня відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикого з керівництвом банку в особі директора Київської обласної дирекції АБ «УКРГАЗБАНК» Ігоря Солнцева.

 

    На зустрічі обговорювали приоритетні напрямки розвитку місцевої інфраструктури  саме в галузі енергоефективності, перспектива залучення кредитних коштів для реалізації проектів, пов’язаних з енергоефективністю білоцерківських комунальних підприємств, а також можливості трьохсторонньої  співпраці між банком, місцевою владою і ОСББ.

 

    На завершення зустрічі був підписаний Меморандум про співпрацю. Предметом даного Меморандуму є те, що сторони здійснюють інформаційно-консультативну, експертно-аналітичну та іншу співпрацю та координацію дій для реалізації спільних проектів, програм та заходів, спрямованих на розвиток енергозбереження, енергоефективності, «зеленої» енергетики та розбудови необхідної інфраструктури у цих сферах.

 

    Були визначені основні напрями співпраці такі як: розроблення, впровадження та виконання у межах компетенції спільних проектів у сфері енергозбереження, підвищення рівня суспільної екологічної свідомості, ведення освітньо-виховних робіт щодо необхідності збереження природних цінностей і т.д

 

   Даний Меморандум не є підставою для виникнення будь-яких фінансових зобов’язань сторін, як між собою, так і перед будь-якими третіми особами, але є першим кроком для налагодження тісної і ефективної співпраці задля надзвичайно важливого питання енергозбереження та енергоефективності.

 

    На зустрічі також були присутні заступник директора Київської обласної дирекції АБ «УКРГАЗБАНК» Юлія Тур та начальник Білоцерківського відділення банку Юлія Бондар, а також заступник міського голови з питань енергоефективності та інвестиційної діяльності Володимир Хмурич.

23 березня на ім’я міського голови Геннадія Дикого надійшло звернення з пропозицією про взаємовигідну співпрацю від керівництва однієї з фінансових структур, а саме АБ «УКРГАЗБАНК».


Опубліковано: 24 березня 2017 року
Поділитися