13 листопада 2016 року – Всеукраїнський День молитви за сиріт

Шановна громадо!

За доброю традицією в Україні вже декілька років поспіль у другу неділю листопада проводиться  Всеукраїнський «День молитви за сиріт» –  день,  у який віруючі люди з різних християнських Церков по всій Україні     молитовно просять Бога про захист, благословення та щасливі родини для всіх дітей-сиріт, а також про Божу ласку для тих, хто приймає та виховує їх у своїх сім’ях. День молитви нагадує  всім  про необхідність Божого ставлення до сиріт, надихає проявляти до них любов,   а також робити все можливе, щоб у  кожної дитини була сім’я. 

Цього року «Всеукраїнський День молитви за сиріт» відбудеться у неділю  13 листопада. Основні заходи в нашому місті проходитимуть у церквах та релігійних громадах під час недільних богослужінь, а напередодні, в суботу 12 листопада, о 13. 30 год. у Будинку  органної та камерної музики  представники різних релігійних конфесій  об»єднаються у спільній молитві заради кращого життя знедолених дітей.  Долучитися до молитви   може будь-яка людина, просто подякувавши Господу за свою родину і помолившись за сім’ю для тих, хто про неї ще тільки мріє. 

На жаль,  більше трьохсот дітей у нашому місті втратили батьків чи були покинуті ними, ще сотні   потерпають від насилля та жорстокого поводження і потребують невідкладної допомоги. Сирітство за своєю суттю – це не лише соціальна, а й духовна проблема, адже  сироти – це не тільки ті діти, які залишилися без батьків чи близьких. Це ще й ті, хто не відчуває любові ближніх, хто лишається наодинці з собою та своїми проблемами. Важливо, щоб кожен пам’ятав про цих людей і молився за них. І тоді ми зможемо спільно подолати цю проблему.  Наші молитви про Божу ласку до знедолених дітей і їхніх сімей є надзвичайно важливими, особливо в такі нелегкі для нашої країни часи.  Я  вдячний усім, хто щоденно займається долями дітей, які опинилися без батьківського піклування та любові. Закликаю  вас кожен день пам'ятати, що поруч є діти, які потребують нашої уваги та підтримки, і робити все можливе, щоб сирітство в Україні   відходило в минуле, а наше благословенне місто Біла Церква якнайшвидше стало містом без сиріт, де жодна дитина не залишиться без уваги, а отримає потрібну їй допомогу. Це є важливим та необхідним кроком на шляху до духовного оновлення та добробуту нашого суспільства.

З повагою
Міський голова                                         Геннадій Дикий     



Опубліковано: 11 листопада 2016 року
Поділитися