10.10 Відбулося засідання виконавчого комітету

10 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий. Під час засідання було розглянуто низку питань щодо забезпечення життєдіяльності міста.


Щоб налагодити системну підтримку військовослужбовців

 

Під час засідання членами виконавчого комітету було схвалено проект програми допомоги військовим частинам Збройних Сил України, які розташовані на території м. Біла Церква, на 2018 – 2020 роки.

 

Програма розроблена з метою піднесення престижу військової служби, сприяння обороноздатності та мобілізації  готовності держави, розв’язання соціально-побутових проблем військовослужбовців 72 ОМБР, Білоцерківського ЗРП та міського військового комісаріату, задоволення їх культурних  і духовних потреб, налагодження ефективного цивільно-військового співробітництва.

 

Програмою передбачаються спільні заходи міської ради  та командування військових частин Збройних Сил України, які розташовані на території міста Біла Церква. Зокрема, створення та організація роботи постійно діючої координаційної групи з питань координації надання допомоги  даним військовим частинам, заохочення кращих військовослужбовців відзнаками міської ради, проведення лекторіїв на актуальні теми сучасності для воїнів, проведення занять з допризовної підготовки та інших тематичних занять з учнями міських навчальних закладів.

 

Крім того, передбачається сприяння вирішенню питань, пов’язаних із задоволенням соціально-побутових потреб військовослужбовців, надання субвенції з міського та державного бюджетів на забезпечення військових частин паливно-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами, налагодження співпраці з благодійними, волонтерськими, релігійними, міжнародними організаціями з метою залучення позабюджетних  коштів для надання грошової і натуральної допомоги та ін.

 

Проект програми допомоги військовим частинам Збройних Сил України, які розташовані на території м. Біла Церква, на 2018 – 2020 роки буде винесено на розгляд сесії міської ради.


Про початок опалювального періоду 

 

Члени виконавчого комітету прийняли рішення про початок опалювального періоду 2017-2018рр. в м.Біла Церква. 

 

Так, КП БМР «Білоцерківтепломережа»  має розпочати опалення з 10 жовтня ц.р. в закладах охорони здоров’я, дитячих дошкільних, шкільних, позашкільних та спортивних закладах міста згідно із заявами керівників установ. Такі заяви надійшли від 9 закладів охорони здоров’я та 21 –освіти, оскільки температура у приміщеннях становить +16°C та нижче. Проте технічно підключення до опалення з 10 жовтня здійсниться  у 7 –лікарнях та 17 навчальних закладах. У решті,  через специфіку  мереж, подача теплоносія розпочнеться разом із житловим фондом. 

 

Опалювальний період  для житлового фонду, інших споживачів міста Біла Церква буде розпочато  виходячи з кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме 8 градусів тепла  та нижче. 


Щоб належно утримувати шляхи 

 

На засіданні було  прийнято рішення про утримання автомобільних шляхів міста в зимових умовах 2017-2018 р.р., яким затверджено перелік підприємств, організацій, що залучатимуться до робіт по очищенню автомобільних шляхів міста від снігу взимку. Всього до прибирання доріг буде залучено 21 підприємство.

 

Керівнику ТОВ «Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління» доручено забезпечити підготовку техніки та прибирального інвентаря до роботи в зимових умовах, підготувати необхідну кількість соляно-піщаної суміші та забезпечити виконання робіт по ліквідації снігових заметів.

 

Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради - визначити місця вивозу снігу,  забезпечити координацію роботи підприємств, організацій по очищенню автомобільних шляхів міста та  контроль за належним  утриманням шляхів у зимових умовах 2017-2018р.р., а фінансовому управлінню міської ради  - проводити відповідне фінансування визначених заходів.

 

Міський голова Геннадій Дикий: «Міською владою у цьому році було проведено тендерні закупівлі й визначено підприємства, які здійснюватимуть обслуговування  наших доріг взимку. Вперше шляхом проходження тендеру також визначено підприємства, що займатимуться очисткою тротуарів – це ЖЕКи міста. Ми плануємо виділити з міського бюджету з цією метою цим підприємствам по 190тис. грн для закупівлі самохідних спеціальних машин. Для міста також придбано більше 5 тис. тон піщано-сольової суміші та проводяться інші організаційні заходи».

 

Міський голова також зазначив, що обслуговуванням доріг в тому числі займатиметься й КП БМР «Муніципальне шляхово-експлуатаційне управління», якому у разі перевиконання бюджету розвитку буде оновлено спецтехніку. 

 

Звіт управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради про роботу із зверненнями громадян за І-ІІІ квартал 2017 року 

 

Звітуючи про роботу даного структурного підрозділу в.о.начальника управління  Петро Захарченко  зазначив, що прийом громадян з питань, що стосуються роботи відділу здійснюється відповідно до графіка. Громадянам надаються відповідні роз’яснення і видаються у письмовому вигляді інформаційні бюлетені щодо порядку розгляду відповідного питання  та бланки відповідних заяв.

 

За три квартали 2017року до управління містобудування та архітектури міської ради надійшло 1595 листів та заяв (у 2016р – 3516); на особистих прийомах начальником управління, його заступником  та начальниками відділів прийнято 142 білоцерківця (а минулому році – 166). За звітний період виготовлено 300 висновків по земельних ділянках (у 2016р.-600); виготовлено 82 будівельних паспорта,  видано 223 викопіювань топографо-геодезичної бази, 123 відповіді на листи по зверненнях громадян та ін.

 

Структурним підрозділом також проводилася робота щодо підготовки проектів рішень виконавчого комітету міської ради, які  стосувалися переведення будинків у житловий і нежитловий фонди, перепланування квартир, дозволів на перепланування та переобладнання в індивідуальних житлових будинках, щодо присвоєння поштових адрес та ін. 

 

Варто зазначити, що за звітний період, порівняно з показниками 2016року зменшилася кількість одержаних листів та скарг, що надійшли до управління. Тенденція позитивно вирішених питань зростає і збільшується кількість заявників, які одержали дозвільні документи. На всі інші звернення підготовлено і відправлено належні відповіді щодо необхідності подання відповідних документів для подальшого розгляду  та ін.


Інші питання, які розглянули під час засідання: 

 

- прийняли рішення про захист інформації в управлінні адміністративних послуг Білоцерківської міської ради. Рішення передбачає створення відповідної комісії для захисту конфіденційної інформації,  яку використовує управління через державні канали зв’язку (це стосується видачі закордонних паспортів та ID-карток). Варто зазначити, що сьогодні на нараді в Мінрегіонбуді України Центр надання адміністративних послуг Білоцерківської міської ради визнано одним із найкращих на Київщині і його начальнику було вручено подяку від зазначеного Міністерства; 

 

- прийняли рішення про повідомну реєстрацію колективних договорів;

 

- внесли зміни до складу спостережної комісії при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради;

 

- затвердили склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по бульвару Олександрійському, 11, вулиці Павличенко, 49А; 

 

- затвердили новий склад комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради;

 

- розглянули рішення про деякі питання присвоєння адрес, щодо розміщення об’єктів зовнішньої реклами, щодо захисту майнових  та житлових прав дітей;

 

- розглянули ряд опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

10.10 Відбулося засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 10 жовтня 2017 року
Поділитися