06.11 Прес-конференція міського голови

05 листопада міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий провів традиційну прес-конференцію для представників міських засобів масової інформації, в ході якої поінформував про  роботу міської влади щодо забезпечення життєдіяльності міста.


Початок опалювального сезону: спрацювали добре

 

Міський голова наголосив, що відповідно до рішення виконавчого комітету «Про початок опалювального періоду 2017-2018 років в м. Біла Церква» було розпочато подачу теплоносія. Спершу  опалення було подано до закладів охорони здоров’я, дошкільних, шкільних, позашкільних та інших закладів соціальної сфери, потім до житлового фонду.

 

Так, комунальним підприємством «Білоцерківтепломережа» було запущено  22.10.2017р. – 70 котелень, а 23.10.2017р. –ще 2 котельні.

 

З початком проведення пробних пусків було виявлено 10 поривів на теплових мережах, через що протягом 23-26 жовтня  38 житлових будинків не отримували теплової енергії. Станом на 27 жовтня ц.р. всі пориви КП «Білоцерківтепломережа» було ліквідовано.

 

«На сьогодні опалення відсутнє у двох багатоквартирних будинках, у зв’язку з встановленням приладів обліку тепла. До Білої Церкви надійшла субвенція з державного бюджету  і ми маємо можливість на суму  4,8 млн грн провести реконструкцію  (оснащення житлового фонду) засобами обліку, використання, регулювання та споживання теплової енергії в 32 багатоквартирних будинках, – відмітив Геннадій Дикий. - В першу чергу будуть обладнані багатоквартирні будинки з найбільшою житловою площею. Так, всі дев’ятиповерхові будинки в місті вже оснащені вузлами обліку тепла, а зараз робота проводитиметься в п’ятиповерхових.  Зараз вже обладнано вузлами обліку теплової енергії 80% будинків. До кінця року матимемо 90%, що стновитиме 98% від загальної житлової площі, яку необхідно забезпечити опаленням».

 

Міський голова наголосив, що це дасть можливість виконати постанову КМУ щодо обладнання житлового фонду лічильниками обліку тепла на 90%, а головне - жителі міста матимуть економію й платитимуть за реально спожите тепло.

 

В тих будинках, де технічно не можна встановити теплові лічильники – плата за спожитий теплоносій коригуватиметься у відповідності з тими, де вони є, а також враховуватимуться погодні умови.

 

Міський голова сказав слова вдячності керівництву та працівникам  КП «Білоцерківтепломережа» за успішну роботу під час запуску теплоносія, адже в цьому році за досить короткий термін було проведено необхідні заходи, ліквідовано пориви тощо. Загалом даним підприємством було замінено близько 8 км мереж на сучасні ізольовані труби. Варто зазначити, що загальна протяжність труб, які потребують заміни, становить 160 км.


Щира вдячність за людське ставлення до тих, хто нас захищає

 

Під час прес-конференції міський голова Геннадій Дикий зупинився на радісній та довгоочікуваній події – зустрічі бійців 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, свідками якої стали всі жителі Білої Церкви.

 

«У неділю, 05 листопада, все місто вітало всіх воїнів, які повернулися в місце постійно дислокації – Білу Церкву. Але до цього на залізничному вокзалі містяни зустрічали кожен з 12 ешелонів, які прибували щодня в різний час доби. І кожного разу дуже багато жителів вітали Героїв. Я вдячний кожному, хто долучився до цих зустрічей. Наші Герої приємно вражені такою увагою до них. Також вдячний усім, хто зустрічав воїнів у неділю, 05 листопада ц.р. Наші бійці змогли побачити і відучути, що недаремно клали своє здоров'я і життя в зоні бойових дій. Дякую всім вам за людське ставлення до тих, хто нас захищає», – наголосив Геннадій Дикий.

 

Міський голова також висловив вдячність всім організаторам урочистого дійства. Зокрема це ГО «Рада матерів та дружин учасників АТО» (голова – Олена Лісовенко), управління освіти і науки Білоцерківської міської ради, відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради, волонтерські організації та жителі Білої Церкви.

 

Окрему вдячність міський голова Геннадій Дикий висловив авторам відео про зустріч бійців 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, яке набрало кілька десятків тисяч переглядів.


«Залізничне селище»: візьміть участь в обговоренні подальшого плану розвитку території

 

Міський голова Геннадій Дикий в ході прес-конференції запросив білоцерківців взяти участь в обговорені детального плану частини території - «Залізничне селище» в місті Біла Церква.

 

Даний детальний план територіїрозроблений на виконання Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», на основі Генерального плану міста Біла Церква з метою уточнення положення генерального плану населеного пункту та визначення планувальної організації і розвитку частини території.

 

«Рік тому у соціальних мережах була поширена провокаційна інформація щодо подальшого планування територій мікрорайону «Залізничне селище», що викликалорезонанс серед жителів. Зараз проведені необхідні заходи, розробленодетальний план цієї частиниміста. Тож прийдіть і візьміть участь у обговоренні та висловіть свої пропозиції»,- зазначив міський голова.

 

Вся інформація щодо даного питання вже розміщена на офіційному сайті міської ради в рубриці «Актуально», крім того, ознайомитися з матеріалами детального плану можнау приміщенні холу управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради за адресою: бул.Олександрійський, 75.

 

Презентація проекту детального плану частини території«Залізничне селище» в місті Біла Церквавідбудеться10 листопада 2017 року о 16-00 у великому залі Білоцерківської міської ради.

 

Зауваження та пропозиції у письмовому вигляді приймаютьсядо 03 грудня 2017 року за адресою: 09100, м. Біла Церква, бул.Олександрійський, 75, прим. 134, каб.11.


Відповіді на запитання журналістів

 

Міський голова відповів на запитання міських ЗМІ, що стосувалися організації та проведення зустрічі 72 ОМБр, встановлення вузлів обліку теплової енергії на житлових будинках, проведення зустрічі із жителями «Залізничного селища». Також журналісти поставили запитання щодо рішень Білоцерківської міської ради про звільнення заступників, секретаря міської ради і виконкому. Геннадій Дикий наголосив, що він заветував вищеперераховані рішення депутатського корпусу міської ради, адже це блокує роботу нашого міста. Також він відмітив професіоналізм своїх заступників та членів виконавчого комітету, нагадав про кваліфіковано виконану ними роботу за час, що вони працюють на посадах і повідомив, що знайти достойну заміну для них за короткий термін дуже складно.

 

«Я пишаюсь роботою виконкому та заступників міського голови. Це достойні люди, які ефективно забезпечують роботу різних сфер життєдіяльності міста. І зняти їх – це означає заблокувати місто», - зазначив міський голова.

06.11 Прес-конференція міського голови


Опубліковано: 06 листопада 2017 року
Поділитися