Обережно Бурульки!

Суттєве зниження температури завдає мешканцям Білоцерківського району чимало клопотів. І серед них - нагромадження бурульок на покрівлях споруд (особливо старих будинків з похилим дахом), виступаючих архітектурних частинах будинків та великих деревах.
Особливу небезпеку бурульки становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків, адже падаючи, вони можуть травмувати перехожих.

Білоцерківський РВ ГУ ДСНС застерігає, щоб не стати жертвою крижаних бурульок, що можуть впасти вам на голову, слід дотримуватися певних правил безпечної поведінки. Зокрема не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності — самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.

Слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків, інших споруд та дерев, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста. Також потрібно бути обережним, йдучи повз будинки в період танення снігу, необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки. Проходячи ці місця, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та бурульок. Пам’ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки та порад дозволить вам уникнути трагічних наслідків. Будьте пильними, бережіть себе!

                                    Білоцерківський РВ ГУ ДСНС України у Київській області



Опубліковано: 23 січня 2024 року
Поділитися