Завчасно розпочата робота - це можливість побачити слабкі місця і мати час їх виправити

23 травня відбулося перше засідання робочої групи з питань підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025рр. на території Білоцерківської МТГ.

Заступник міського голови Анатолій Кравець, який є заступником голови даної робочої групи зазначив, що рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради № 261 від 9 квітня ц.р. затверджені заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025рр. на території нашої громади. Цим рішенням також утворено й дану робочу групу, яка має забезпечити виконання всіх заходів, аби якісно підготувати об’єкти соціально-культурного та житлового призначення до роботи в осінньо-зимовий період.

Анатолій Кравець зупинився на основних запланованих заходах, наголосив, що засідання робочої групи відбуватимуться раз на два тижні, аби обговорювати вже проведені роботи, плани та розв’язувати проблемні питання, якщо вони будуть.

Опалювальний сезон ми маємо розпочати вчасно. Кінцевою точкою підготовки до опалювального сезону є 1 жовтня. Ми маємо активно розпочати підготовку вже зараз, серйозно ставитись до викликів, які можуть виникати через блекаути. Тому завчасно розпочата робота - це можливість побачити слабкі місця і мати час їх виправити до початку опалювального сезону. Ми повинні напрацювати чітко злагоджений механізм, який дозволятиме протягом декількох годин привести у роботу необхідне обладнання для теплопостачання об’єктів критичної інфраструктури, закладів освіти, лікарняних установ, пунктів незламності та ін.»

Поінформував про завдання, які розглядалися на обласному штабі з підготовки до наступного осінньо-зимового сезону та рекомендації, які були надані. Наголосив на необхідність підготовки котелень усіх установ до можливості використання альтернативних джерел електро- та теплопостачання; перевірку засобів комерційного обліку теплопостачання та електричної енергії; погашення заборгованості за теплопостачання комунальними установами; оформлення необхідної документації щодо надання дозволів на теплопостачання; інвентаризації та перевірки роботи обладнання у навчальних закладах, лікарнях; заготівлі дрів тощо.

У рамках підготовки до опалювального сезону буде також розглядатися готовність найпростіших укриттів та пунктів незламності.

 

Завчасно розпочата робота - це можливість побачити слабкі місця і мати час їх виправити


Опубліковано: 23 травня 2024 року
Поділитися