Засідання виконавчого комітету

8 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів секретар міської ради Володимир Вовкотруб. На порядок денний було винесено понад 30 питань.

Про початок опалювального періоду

Першим було розглянуто питання щодо початку опалювального періоду 2024-2025 років на території Білоцерківської громади.

Тож, аби забезпечити тепловою енергією соціально важливі заклади КП БМР «Білоцерківтепломережа», доручено розпочати опалювальний період  у закладах охорони здоров’я, дитячих дошкільних, шкільних, позашкільних та спортивних закладах від індивідуальних джерел теплопостачання, згідно із заявами керівників установ.

Іншим виробникам та постачальникам теплової енергії рекомендовано розпочати подачу теплоносія для вищезазначених установ так само.

Для житлового фонду, інших споживачів громади теплопостачання буде розпочато, виходячи з кліматичних умов, згідно з будівельними нормами і правилами, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме 8 °C та нижче.

Наголошуємо, що підключення споживачів до систем теплопостачання здійснюватиметься при наявності актів готовності до опалювального періоду та при проведених розрахунках і погашенні заборгованості за енергоносії.

Встановлено тарифи на теплову енергію

Члени виконкому встановили тарифи КП БМР «Білоцерківтепломережа» на теплову енергію для потреб населення, бюджетних установ, інших споживачів, релігійних організацій та ін.

Доповідаючи питання, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради Альона Колотницька зазначила, що відповідно до законодавства України  передбачено, що до початку кожного опалювального сезону підприємства-надавачі теплопостачальних послуг мають сформувати тарифи на теплопостачання. КП БМР «Білоцерківтепломережа» провело такі розрахунки та запропонувало затвердити нові тарифи на  плановий період з 1 жовтня 2024року до 30 вересня 2025 року.

«Тарифи були попередньо оприлюднено. Їх сформовано для населення, бюджетних установ та інших споживачів  і організацій.  Врахувавши ріст затрат на електроенергію, тариф у середньому зріс для населення на 11%, а для інших споживачів  - на 7%. Зауважу, що нову ціну сплачуватимуть всі споживачі крім населення.  Для населення вони можуть увійти у дію лише через 6 місяців після місяця, у якому буде скасовано воєнний стан», - пояснила Альона Колотницька.

Детальніше з тарифами можна буде ознайомитися на сайті БМР, після оприлюднення даного рішення.

 

Черговий крок зі створення Ветеранського простору у Білій Церкві

Нещодавно депутатами міської ради було ухвалено рішення про створення КЗ БМР «Ветеранський простір» та затверджено граничну чисельність його працівників.

Наразі члени виконавчого комітету затвердили штатний розпис комунального закладу.

Доповідаючи питання, начальник управління соціального захисту населення міської ради Юлія Терещук зазначила, що з 01 січня 2025 р. у Ветеранському просторі працюватиме 31 працівник, з яких адміністрація установи, психологи, організатор культурно-дозвіллєвої діяльності та 20 фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Саме таку кількість спеціалістів було розраховано відповідно до визначених законодавством України норм. Оплата праці фахівців із супроводу ветеранів війни буде здійснюватися за рахунок державного бюджету, решта фахівців - з місцевого. Відбір фахівців із супроводу буде проводитися відповідно до затверджених норм, спеціальною комісією, вони проходитимуть спеціальне навчання.

            Юлія Терещук: «Така установа для нас є новою. Завданням Ветеранського простору є ефективне та швидке надання якісних послуг для ветеранів, членів сімей загиблих. Вже зараз є велика кількість  військовослужбовців, які потребуватимуть таких послуг. Нашим завданням  є розпочати та організувати роботу першого Ветеранського простору. У подальшому, за потреби, такі простори можуть бути відкриті і в інших мікрорайонах Білої Церкви. Кількість фахівців, які працюватимуть у центрі, також може бути переглянута, в залежності від кількості клієнтів, яких він обслуговуватиме».

 

 Встановлено тариф на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування

 

Члени виконкому прийняли рішення встановити новий тариф на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Білоцерківської МТГ.

 

Доповідаючи питання, заступник міського голови Олександр Поляруш поінформував:        «Перевізники надали розрахунки, виконані відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17 листопада 2009 року №1175.

Вислухавши представників громадських організацій, пасажирів, після переговорів з перевізниками, дійшли до компромісного рішення, що перевізники працюватимуть  з мінімальною рентабельністю, але якісно і в повному обсязі будуть надавати послуги з пасажирських перевезень та перевозити пільгові категорії і дітей.

 

 Тому, з метою дотримання балансу інтересів - мешканців міста -  влади та перевізників пропонується компромісне рішення: встановити тариф на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Білоцерківської міської територіальної громади за одну поїздку одного пасажира в розмірі – 15 грн».

 

Члени виконкому підтримали дану пропозицію. Новий тариф набере чинності з 14 жовтня ц.р.

 

Скасовано рішення, яким автошколам заборонялось проводити навчання водінню у години пік

 

Нагадаємо, що у нашій громаді діяло рішення виконкому, яким в період з 08.00 до 09.00 та з 17. 00 до 18.00 у будні дні (з понеділка по п’ятницю) закладами, що здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, було заборонено проведення занять на 25 вулицях і автомобільних дорогах Білої Церкви (рішення виконавчого комітету від 12 вересня 2023 року № 706 «Про організацію дорожнього руху на території Білоцерківської міської територіальної громади закладами, що здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів»).

 

На цьому засіданні члени виконавчого комітету визнали дане рішення таким, що втратило чинність. Коментуючи питання, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Анна Олійник зауважила: «Нещодавно відбулася зустріч із представниками автошкіл, які функціонують у місті,  і вони пояснили наступне: встановлення обмеження часового проміжку у здійсненні підготовки та перепідготовки водіїв створює певні перешкоди з точки зору дотримання трудового законодавства суб’єктами господарювання, оскільки офіційно працевлаштовані інструктори не можуть працювати повний восьмигодинний робочий день у нормальному режимі.  Тож під час зустрічі з представниками автошкіл дійшли такого висновку: скасувати діючі часові обмеження а, разом з тим, всі керівники автошкіл  рекомендуватимуть своїм інструкторам не виїжджати в години пік на великі перехрестя та центральні автомагістралі Білої Церкви».

 

 Інші питання, розглянуті під час засідання:

 

-затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул. Лісова, 17 б в с. Городище та по вул. Новоселівська, 32 в с. Глибочка, а також по вул. Івана Кожедуба, 244 та вул. Героїв 72-ї Бригади, 11 у Білій Церкві;

-внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 лютого 2018 року № 77 «Про затвердження  мережі автобусних маршрутів загального користування Білоцерківської міської територіальної громади»;

            -затверджено Порядок проведення перевірок відділом внутрішнього контролю та аудиту Білоцерківської міської ради. Нагадаємо, що внутрішній контроль та аудит здійснюється як система заходів, спрямованих на забезпечення міського голови достовірною інформацією про використання виконавчими органами міської ради, закладами, установами, підприємствами та організаціями, що перебувають у комунальній власності територіальної громади та належать до сфери управління Білоцерківської міської ради, комунальних ресурсів (майна, коштів, іншої комунальної власності), оцінку ефективності господарської діяльності, виявлення і запобігання в ній недоліків, що перешкоджають законному, ефективному та результативному їх використанню;

 

-затвержено протокол №1 місцевої комісії з визначення потреби в субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житловмдітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа від 03 жовтня 2024р. Мова йде затвердження обсягу субвенції на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу родини Голубєвої Тетяни та Голубєва Андрія,  який тимчасово переміщений до нашої громади з Донецької області.  Клопотання щодо розгляду можливості придбання житла цьому дитячому будинку сімейного типу надійшло від Дружківської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області. Насьогодні родина проживає у с.Мазепинці, у ній виховується 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За розрахунками, визначеними нормативно-правовими актами, при обрахуванні необхідної жилової площі на одну дитину та її  вартості, встановлено необхідну суму субвенції  - 7,8 млн грн для цієї родини;

 

-призначено уповноважених осіб за організацію та проведення публічних закупівель для потреб виконавчого комітету Білоцерківської міської ради;

- прийнято рішення про зміну адреси об’єкта нерухомого майна-нежитлової будівлі;

-призначено уповноваженого представника Білоцерківської міської територіальної громади за ведення Електронного реєстру спортивних споруд Білоцерківської міської територіальної громади;

-надано дозволи на проведення масових заходів спортивного, освітнього та  культурного спрямувань;

- розглянуто низку майнових, опікунських питань та питань щодо захисту і реалізації прав та інтересів дітей тощо.

Засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 08 жовтня 2024 року
Поділитися