З 28 січня дітей середніх та старших класів переводять на дистанційну форму навчання

27 січня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Приводом стало необхідність прийняття термінового рішення про переведення дітей середніх та старших класів на дистанційну форму навчання у зв’язку зі стрімким збільшенням рівня захворюваності населення Білоцерківської міської територіальної громади, у тому числі серед учнів та вчителів на гострі респіраторні захворювання та респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

Як наголосила заступник міського голови Катерина Возненко доповідаючи питання, станом на 27 січня ц.р. 165 класів у загальноосвітніх навчальних закладах перебувають на карантині через захворювання на COVID-19, 113 – через ГРВІ. Три школи громади закриті повністю на карантин. Враховуючи статистику, а також лист Міністерства освіти і науки України було прийнято рішення щодо переведення на дистанційну форму навчання 5-11 касів.

Отож, з 28 січня 2022 року заклади загальної середньої освіти Білоцерківської міської територіальної громади всіх типів і форм власності мають забезпечити якісну організацію освітнього процесу за дистанційною формою навчання для здобувачів освіти 5-11 класів.

Школи організуватимуть проведення індивідуальних занять і консультацій відповідно до індивідуальних програм розвитку для дітей з особливим освітніми потребами та підготовки до ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із дотриманням усіх протиепідемічних заходів, визначених чинним законодавством України та мають забезпечити виконання освітніх програм відповідно до чинного законодавства України.

Заборонятиметься приймання у спортивних залах, басейнах закладів освіти відвідувачів, окрім спортсменів національних збірних команд України, їхніх тренерів та проведення індивідуальних занять із вихованцями закладів позашкільної освіти, шкіл мистецтв тощо.

Заборонено й проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних, освітніх та інших) заходів, окрім як в онлайн-режимі.

У закладах позашкільної освіти, школах мистецтв, дитячо-юнацьких спортивних школах Білоцерківської міської територіальної громади всіх типів і форм власності групові заняття також будуть проводитися виключно за дистанційною формою навчання. Індивідуальні заняття (для 1-2 вихованців) дозволено організувати із дотриманням усіх протиепідемічних заходів, визначених чинним законодавством України.

Заклади дошкільної освіти будуть працювати із забезпеченням дотримання вимог виконання постанови головного державного санітарного лікаря від 25 серпня 2021 року № 8 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

 

Рішення тут

З 28 січня дітей середніх та старших класів переводять на дистанційну форму навчання


Опубліковано: 27 січня 2022 року
Поділитися