Виховати майбутніх чемпіонів.

З цією метою 6 квітня у Білій Церкві відбулося засідання Круглого столу, на якому обговорили новітні підходи у залученні молоді до занять спортом, зокрема – легкою атлетикою.

Голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко ознайомив учасників круглого столу зі Стратегією розвитку фізичного виховання та спорту серед учнів на 2023-24 роки. Її метою є формування умов до оздоровчої рухової активності та здорового способу життя, забезпечення доступності спорту молоді, залучення їх до занять фізичною культурою та спортом, формування здоров'я громадян як найвищої соціальної цінності в державі.

Стратегією також передбачається втілення інноваційних підходів до розвитку фізичного виховання і створення умов для того, щоб школярі й студенти самі, не примусово хотіли займатись спортом.

Керівник центральної дитячо-юнацької навчально-спортивної бази «Трудові резерви» Назар Коваленко підкреслив значущість фізичної культури і спорту для молодого покоління.

«Такий вид спорту, як легка атлетика є одним із найбільш доступних, популярних та масових, адже для цього не потрібні якісь особливі знаряддя чи умови. А проведення таких змагань як, наприклад «Cool Games» «Козацький гарт» та інших, виховують у дітях волю, уміння долати труднощі та загалом привчають їх до здорового способу життя», - наголосив Назар Коваленко

Головною темою круглого столу стало обговорення програми командних змагань для дітей «Дитяча легка атлетика World Athletics - 2023». Ця програма втілює у собі новітню концепцію легкої атлетики, яка полягає у відповідності атлетичних вправ інтересам та віковим особливостям розвитку дітей.

Програма урізноманітнює заняття з легкої атлетики новими техніками та видами ігор. Новаторська організація занять та нові вправи, які включені до програми, дозволяють дітям визначити нові для себе види діяльності перебуваючи при цьому на одній локації: стадіоні, ігровому майданчику, спортзалі тощо.

Реалізація цієї програми, на думку Назара Коваленка, сприятиме ранньому виявленню спортивного таланту та, за результатами змагань, подальшому відбору обдарованих учнів до спеціалізованих навчальних закладів спортивного спрямування.

Заступник міського голови Катерина Возненко зазначила, що у Білоцерківській громаді створюються необхідні умови для розвитку усіх видів спорту та максимально можливої реалізації спортивних здібностей обдарованих дітей громади. А відкритий діалог між фахівцями, тренерами, вчителями у впровадженні новаторських програм, на думку Катерини Возненко, сприятиме росту зацікавленості спортом серед дітей громади.

У ході обговорення, учасники круглого столу внесли свої пропозиції до запропонованої програми, поділились власними здобутками та баченням розвитку легкої атлетики серед учнів Білоцерківської громади.

Всі зійшлись на думці щодо важливості розвитку дитячих спортивних талантів, адже у майбутньому саме вони зможуть представляти рідну громаду та країну на міжнародній арені.

У заході також взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Федерації легкої атлетики Київської області, Федерації легкої атлетики Білої Церкви, депутат Київської обласної ради Хвича Мепарішвілі, Начальник управління молоді та спорту Білоцерківської міської ради Олексій Копишинський, начальник Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, тренери та вчителі закладів освіти Білоцерківської громади.

Виховати майбутніх чемпіонів.


Опубліковано: 06 квітня 2023 року
Поділитися