Вшанували пам’ять про загиблих рятівників та подякували тим, хто сьогодні приходить на допомогу при надзвичайних ситуаціях

09 червня в м.Біла Церква до пам’ятного знака, який увіковічнює пам’ять усіх загиблих пожежно-рятувальної служби відбулося покладання квітів, в пам’ять про загиблого пожежника, підполковника служби цивільного захисту Максима Глазкова.

Саме цього дня, п’ять років тому, на нафтобазі «БРСМ-нафта» біля села Крячки Васильківського району Київської області, під час масштабної техногенної катастрофи, спричиненої вибухом і наступним займанням нафтопродуктів загинув Максим Глазков.

Пожежа почалася 8 червня й тривала вісім днів. Станом на початок пожежі там знаходилося 14 тисяч тонн нафтопродуктів. Через вибухи та горіння резервуарів з паливно-мастильними матеріалами тими днями  загинуло  шість осіб: працівники нафтобази та службовці підрозділів ДСНС.

Висловили слова глибокої поваги і шани загиблим та слова подяки за щоденну роботу тим, хто прибуваєте першими на місце події, і рятує людей часом ціною свого життя перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Київській області, полковник служби цивільного захисту Петро Кісільов, заступник міського голови Білої Церви Анатолій Кравець, голова громадської організації «Рада ветеранів війни та служби цивільного захисту Київської області» Анатолій Бондаренко.

У ході заходу ряду працівників підрозділів ДСНС Київщини за ліквідацію лісових пожеж в Чорнобильській зоні, які сталися у квітні 2020 року було вручено грамоти та подяки Головного управління ДСНС України у Київській області.

Присутні вшанували пам’ять про всіх пожежників-рятувальників, які загинули при виконанні службових обов’язків хвилиною мовчання та покли квіти до пам’ятного знака.

 

Вшанували пам’ять про загиблих рятівників та подякували тим, хто сьогодні приходить на допомогу при надзвичайних ситуаціях


Опубліковано: 09 червня 2020 року
Поділитися