Водний похід по річці Рось під прапором бригади «Чорних запорожців»

В рамках міського конкурсу проектів у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадянського суспільства (далі Конкурс), яким опікується управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради в Білій Церкві було реалізовано проект: «Водний похід по річці Рось під прапором бригади «Чорних запорожців».

Відповідно до рішення комісії з визначення переможців Конкурсу громадська організація «Фонд підтримки молодіжної політики» отримала фінансування на реалізацію вищезазначеного проекту в розмірі 11 200 тис. грн., які освоїла в повному обсязі на оренду туристських надувних човнів, весел та страхувальних жилетів для проведення походу, що і було передбачено кошторисом проекту.

Липень для нашого регіону ознаменувався тим, що сім днів першої декади річка Рось бачила над своїми водами не звичайний, але вкритий не в’янучою славою прапор.

Це перший, але не останній випадок в історії водного туризму, коли над водами Росі було пронесено почесне бойове знамено 72-ї ОМБр ім. Чорних запорожців.

Від Володарки до Білої Церкви учасники водного походу несли на своїх туристських човнах чорний прапор 72-ї Білоцерківської бригади імені Чорних запорожців у супроводі: синьо-жовтого – державного прапора України, червоно-чорного – бойового та малинового – козацького прапорів.

Похід був присвячений всім бійцям Білоцерківської бригади: тим хто загинув, хто зараз воює та воював свого часу та тим хто тільки збирається стати до бойових лав славетної бригади.

Цей похід для його учасників, крім фізичного гарту та виконання краєзнавчих завдань, в першу чергу був великим уроком військово-патріотичного виховання.

Похід очолив Володимир Пантюшенко -  володар титулу «Кращий методист України» з військово-патріотичного виховання який зазначив, що комплексний підхід у вихованні майбутніх захисників України має бути підкріплений літніми заходами в польових умовах з бойовою та національною символікою та ще з алгоритмом виконання певної патріотичної місії, який обов’язково дасть значний ефект у формуванні свідомості майбутнього воїна.

Шістнадцять чоловік на туристських човнах різного типу та розмірів пройшли 47 км. водою. Доводилося веслувати в спеку і в дощ і при зустрічному вітрі та зіткнутися з рядом перешкод.

Серед учасників походу були діти з родин учасників АТО/ООС, діти-сироти та діти з багатодітних родин.

Водний похід по річці Рось під прапором бригади «Чорних запорожців»


Опубліковано: 20 липня 2021 року
Поділитися