Візит заступника Міністра у справах ветеранів України до Білої Церкви

20 січня до Білої Церкви у рамках службового відрядження завітав заступник Міністра у справах ветеранів України з питань  європейської інтеграції, керівник Оперативного штабу з питань координації допомоги під час пандемії коронавірусної інфекції Мінветеранів Олексій Ілляшенко.

Під час відвідування Білої Церкви Олексій Ілляшенко завітав до офісу ГО «Всеукраїнська Асоціація Учасників Бойових Дій». Керівник організації Микола Гніушевич, депутат Білоцерківської міської ради, член організації Максим Коноплястий та інші представники Асоціації представили роботу організації, обговорили актуальні питання ветеранів Білоцерківщини та поділились проблемами, з якими їм доводиться стикатися. Серед найважливіших  - забезпечення житлом,  працевлаштування та  медичне обслуговування ветеранів АТО. Заступник Міністра роз’яснив умови отримання пільг для цих категорій білоцерківців та закликав не мовчати про проблеми, а звертатися до відповідних структур у пошуках їх вирішення.

Також у ході зустрічі присутні відвідали Площу Героїв Небесної Сотні, ознайомилися із процесом будівництва меморіалу воїнам та обговорили його концепцію із авторами проєкту.

Наступною «зупинкою» візиту заступника Міністра став Ветеран-хаб - простір для ветеранів та громадських організацій, що працюють у сфері ветеранських справ. Там Олексій Ілляшенко оглянув приміщення, поспілкувався із представниками ветеранської спільноти та вислухав проблеми матерів загиблих учасників АТО.

Після цього учасники заходу на чолі із міським головою Геннадієм Диким поклали квіти до стендів із портретами Героїв Небесної Сотні та загиблих у зоні проведення АТО вшанувавши пам’ять тих, хто відійшов у вічність захищаючи Вітчизну, але назавжди залишиться героєм у наших серцях.

На завершення, у кабінеті міського голови відбулося обговорення існуючих питань у ветеранів та шляхів їх вирішення.

«Основна мета мого візиту це те, що я є керівником Оперативного штабу з питань координації допомоги під час пандемії коронавірусної інфекції Мінветеранів. Весь світ визнає, що найбільш вразливі до коронавірусної хвороби це люди з інвалідністю та похилого віку. Хвороба сильніше впливає на їхнє здоров’я, яке з якихось причин вже є послабленим. Тому саме через це було створено даний Оперативний штаб, який співпрацює із державними органами, місцевими, громадськими організаціями та іншими установами, аби забезпечити вразливій категорії населення ту допомогу, яку не передбачено державними програмами надання допомоги. Тому я сподіваюся, що ми налагодимо з вами контакти задля вирішення тих завдань, які стали перед нами у такі складні часи», - поінформував Олексій Ілляшенко.

Міський голова Геннадій Дикий повідомив присутнім про стан захворюваності на коронавірусну хворобу у Білоцерківській МТГ: «На початку пандемії Біла Церква була єдиною в області, яка мала підготовлену лікарню. І ми приймали усіх без виключень. Також наш Білоцерківський пологовий будинок став єдиним, який приймав породіль із підтвердженим тестом на COVID-19. На сьогодні відсоток заповненості ліжок у лікарняних установах міста зменшився, що є гарним показником спаду захворюваності».

Також було обговорено можливість створення реабілітаційного комплексу для ветеранів-учасників бойових дій, питання нарахування пільг, отримання житла та ін.

Цього ж дня заступник Міністра відвідав село Косівка Білоцерківського району, де поспілкувався із ветераном АТО, бійцем 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Романом Ганецьким. У 2015 році Роман зазнав поранення руки: у Мар’їнці за дев’ять днів до демобілізації автомобіль підірвала міна, через що, у бійця вирвало із суглобу кістку.

У заходах взяли участь: представник відділу у Київській області Міністерства у справах  ветеранів України Василь Дунський, заступник міського голови Катерина Возненко та журналісти місцевих ЗМІ.

Візит заступника Міністра у справах ветеранів України до Білої Церкви


Опубліковано: 20 січня 2021 року
Поділитися