Візит керівництва Київської обласної ради до Білоцерківської МТГ

13 травня до Білої Церкви у рамках робочого візиту завітало керівництво Київської обласної ради.

Делегація, у складі якої були голова Київської обласної ради Наталія Гунько, її заступниця Тетяна Семенова, депутати Київської обласної ради Ярослав Москаленко та Олександр Поляруш, відвідала медичні заклади міста, оцінила їх утримання та ознайомилася із проблемами, які потребують вирішення.

У Білоцерківській міській лікарні №3 гості відвідали лабораторію, яка відкрилася на початку цього року, оснащену сучасною технікою та в якій проводять дослідження на виявлення коронавірусної хвороби COVID-19. Міський голова Геннадій Дикий разом із директором лікарні Тетяною Дідич розповіли про специфіку медичного закладу, особливості лікування хворих та про плани на покращення утримання.

Після цього візитери ознайомилися із КНП КОР «Обласна дитяча лікарня №2». Директор закладу Наталія Бігарі наголосила на тому, що лікарня потребує реорганізації, адже хірургічне відділення досить віддалене від приймального відділення, що створює складнощі при переміщенні травмованих дітей. Також присутні оглянули відділення дитячої реанімації та патології новонароджених.

Наступними відвідали КНП КОР «Обласний протитуберкульозний диспансер», який минулого року було вирішено приєднати до КНП КОР «Київський обласний фтизіатричний центр» м.Боярка, та КНП КОР «Білоцерківський обласний онкодиспансер». На даний момент в приміщення колишнього тубдиспансеру планується перенесення онкодиспансеру, через велику кількість пацієнтів, який останній приймає щорічно. Через приймальне відділення Білоцерківського онкодиспансеру за рік проходить близько 43000 хворих, а стаціонар налічує 60 ліжкомісць. Також із Національною службою здоров’я України укладено договір на закупівлю пакету послуг паліативної допомоги. Тож керівництво області та міста на даний момент розробляють план дій щодо відкриття відділення онкодиспансеру в більшому приміщенні.

Також делегацію ознайомили із ходом реконструкції моста через річку Рось по вул. Дружби та із об’єктом незавершеного будівництва, у якому буде розміщено міський Центр надання адміністративних послуг. Міський голова зазначив, що даний міст є важливою сполучною артерією Київщини, а новий ЦНАП буде багатофункціональним та сучасним. Також було наголошено, що обидва об’єкти потребують дофінансування.

Цього ж дня, були підведені підсумки робочого візиту до вищезазначених установ та огляду об’єктів, які наразі реконструюються в Білій Церкві. 

До обговорення були запрошені депутати міської ради, заступники міського голови, старости сільських та селищних рад, що входять до БМТГ.

Голова Київської обласної ради Наталія Гунько зазначила, що метою приїзду представників обласної ради  є знайомство з керівництвом БМТГ та визначення проблемних питань щодо забезпечення функціонування соціальних та інфраструктурних об’єктів громади та установ КОР, які розташовані на території міста, їх фінансування тощо.

Зауважила, що, на жаль, майже півроку КОР не  працювала, постійні депутатські комісії теж не виконували свою функцію, тому певні процеси щодо бюджетного забезпечення та інші напрямки були заблоковані. Наразі, роботу органу влади відновлено,  депутатські комісії переформатовано і на їх засідання поетапно будуть виноситися всі питання, які накопичені протягом даного періоду.

Заступниця голови КОР Тетяна Семенова відмітила, що на Київщині функціонує 24 медичних установ обласного підпорядкування, частина з них розташовані в Білій Церкві. Потребують вирішення проблемні питання, пов’язані із місцевими онко- та тубдиспансерами. Отож, щоб забезпечити  лікарнею хворих на туберкульоз, КОР розглядається питання реорганізації (злиття) Білоцерківської лікарні та Боярської. Хворі на відкриту форму туберкульозу матимуть відповідні умови лікування в установі у м.Боярка.

У приміщення де перебував тубдиспансер, після відповідного ремонту та дезінфекції буде можливість перенести онкодиспансер.

Щодо можливості лікування хворих на туберкульоз з числа жителів громади міський голова Геннадій Дикий також зауважив, що міська лікарня №3 підписала відповідний пакет з НСЗУ й надає такі послуги. Отож, хворі матимуть можливість проходити стаціонарне лікування й у лікарні №3. А  онкодиспансер зможе теж отримати кращі умови для надання послуги з лікування  та реабілітації хворих.   

Заступник голови КОР Тетяна Семенова також відмітила, що найближчим часом область планує придбати ряд сучасних автомобілів швидкої допомоги, обладнаних ШВЛами. Два з них планують передати до відділення екстреної допомоги у Білої Церкви.

Депутат обласної ради Ярослав Москаленко теж зупинився на причинах блоковання бюджетних процесів у обласній раді та висловив переконання, що зараз  активно розпочнеться робота.  Оскільки Біла Церква найбільше місто, на її підтримку потрібні значні кошти, тому, наразі, вивчаються всі потреби громади та так само вивчатимуться й потреби громад всієї Київщини та підтримуватимуться ініціативи, враховуючи реформу децентралізації.

Секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун підняв питання щодо необхідності ремонту доріг у громаді, які мають загальнодержавне значення і проходять через населенні пункти БМТГ, а тому не можуть бути профінансованими з місцевого бюджету.

Серед проблемних питань, на які  присутні акцентували увагу були й такі: фінансування Київського обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського, допомога в фінансуванні трубопроводу ТЕЦ-місто, забезпечення обласної дитячої лікарні необхідним обладнанням та ін.

Міський голова Геннадій Дикий подякував за увагу до міста та висловив сподівання на плідну співпрацю задля покращення життя громадян.

Візит керівництва Київської обласної ради до Білоцерківської МТГ


Опубліковано: 13 травня 2021 року
Поділитися