Відпочинок на воді має бути безпечним!

21 червня на Центральному пляжі м.Біла Церква працівники Білоцерківського районного управління ДСНС України в Київській області спільно з Аварійно-рятувальним загоном спеціального призначення та рятувальною станцією м.Біла Церква провели роз’яснювальну роботу з населенням, під час якої відпрацювали навички рятування людини на воді. Захід було проведено з метою попередження нещасних випадків на водоймах влітку.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Білоцерківського РУ ГУ ДСНС України в Київській області Оксана Щетина під час заходу розповіла, що з початку року в Білоцерківському районі на водних об’єктах вже загинуло 11 осіб, у Білоцерківській громаді – 4 особи. У минулому році були випадки, коли у воді, на жаль, гинули й діти. Відпрацювання було проведене саме на центральному пляжі, адже нещодавно потопельника знайшли на цьому ж місці.

Представники ДСНС закликали відпочивальників дотримуватися правил поведінки на водних об’єктах, а також роздали інформаційні матеріали. До роботи представників ДСНС були долучені також юні рятувальники.

На важливості проведеного заходу наголосив і керівник Рятувальної станції міста Біла Церква Володимир Бабич: «У першу чергу, цей захід ще раз нагадав відпочивальникам про порядок дій при порятунку людини, яка почала тонути у воді. У цьому випадку найголовніше – не нехтувати правилами безпеки. Також звертаюся до батьків пильніше стежити за дітьми та місцем їх перебування. Травм дуже багато, щодня ми надаємо медичну допомогу дітям, які під час перебування на річці отримали порізи кінцівок, травмування об каміння, гострі предмети. Тож варто бути більш уважними та обережними».

Під час перебування на водоймі пам’ятайте про елементарні правила:

- плавати потрібно тільки у спеціально відведених місцях. У Білій Церкві це Центральний пляж. Тут оглянуто дно, а також з 10.00 до 18.00 чергують рятувальник та медпрацівник.

- заходити у воду можна не раніше ніж через 1,5-2 години після прийому їжі;

- категорично забороняється заходити у воду в алкогольному сп’янінні;

- не залишати без нагляду дітей;

- у воді перебувати не більше 15 хв;

- не запливати за буйки;

- пірнати лише у перевірених місцях, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно;

- заборонено стрибати у воду з човна, пірнати з містків.

Більше правил тут: https://dsns.gov.ua/uk/abetka-bezpeki-1/nebezpeki-insogo-xarakteru/budte-vkrai-oberezni-na-vodi

Тож дотримуйтеся правил і нехай ваш літній відпочинок на водоймах буде безпечним та принесе тільки позитивні емоції.

 

 

Відпочинок на воді має бути безпечним!


Опубліковано: 21 червня 2024 року
Поділитися