Відкрито першу поліцейську станцію!

Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції України. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

У березні 2020 року у проєкті взяла участь і Київщина область. Тоді сім територіальних громад висловили бажання мати свого поліцейського офіцера громади. А 22 січня цього року було прийнято рішення запровадити таку практику і у новоствореній Білоцерківській міській територіальній громаді та підписано меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції в Київській області та Білоцерківською МТГ.

Також, 22 червня, громаді було представлено першого поліцейського ОГ - Валерія Тимощука. Територія, за яку він несе відповідальність – південна частина Білоцерківської міської територіальної громади (села Пилипча, Городище, Глибічка, Шкарівка і Томилівка). Для того, щоб стати поліцейським був проведений конкурсний відбір та спеціалізоване навчання кандидата на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

Тож 29 листопада у селі Пилипча відбувся урочистий захід з нагоди відкриття оновленої поліцейської станції.

Зі словами привітань до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Мені дуже приємно, що старт такої важливої і потрібної програми стався саме у Білоцерківській міській територіальній громаді. Наша громада одна із найбільших у Київській області. Тому на одній поліцейській станції ми не зупинимося. Це важливо, щоб кожен мешканець усіх 5 сіл знали в обличчя свого захисника, і могли звернутися по допомогу 24 години на добу. А поліцейський офіцер, у свою чергу, міг попередити вчинення злочинів, що покращить криміногенну ситуацію. Я вірю, що ми зробимо нашу громаду безпечною і комфортною для проживання!»

Міський голова урочисто вручив начальнику Головного управління Національної поліції в Київській області, генералу поліції третього рангу Андрію Нєбитову подяку виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Привітав жителів громади також начальник Головного управління Національної поліції в Київській області, генерал поліції третього рангу Андрій Нєбитов: «Відкриття цієї поліцейської станції – це важливий крок у розвитку вашої громади та у напрямку забезпечення комфортного життя громадян. 75 днів поліцейський офіцер громади навчався як спілкуватися із громадою, як допомагати людям, як бути тієї людиною, яка прийде на допомогу у будь-який час доби. Я сподіваюся ми не зупинимося на цьому, адже захисту потребує кожен громадянин в усіх населених пунктах. Поліцейський офіцер громади – це частина великої поліцейської сім’ї!»

Він вручив Валерію Тимощуку сертифікат про успішне завершення навчання, подяку та помпову рушницю для успішного несення служби та вручив ключі від службового транспортного засобу, що надасть змогу покращити час реагування на виклики. За співпрацю також було вручено лист-подяку міському голові Геннадію Дикому.

Усі охочі мали змогу оглянути приміщення поліцейської станції та поспілкуватися із поліцейським офіцером.

У заході взяли участь: начальник Білоцерківського районне управління поліції Головного управління Національної поліції у Київській області Михайло Пелех, секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун, заступник міського голови Катерина Возненко, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Анна Олійник, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк та журналісти місцевих ЗМІ.

Відкрито першу поліцейську станцію!


Опубліковано: 29 листопада 2021 року
Поділитися