Відбувся візит міського голови до Білоцерківської міської лікарні №2

20 серпня міський голова Геннадій Дикий відвідав КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №2». Візит відбувся із метою контролю за отриманням, встановленням, використанням обладнання придбаного за кошти місцевого та обласного бюджету.

За період 2020 року для закупівлі обладнання було виділено близько 20 000 000 грн.

У відділення анестезіології та інтенсивної терапії було закуплено 3 апарати ШВЛ, 2 монітори та аналізатор газів крові. Маніпуляцій із даними апаратами потребують особи у тяжкому та критичному станах, під час післяопераційної реабілітації та ін. До відділення функціональної діагностики придбали колоноскоп, фіброгастроскоп та бронхоскоп, які дають можливість швидко та більш точно встановлювати діагнози. Клініко-діагностична лабораторія була оснащена новими біохімічним та гематологічним аналізаторами, завдяки яким кваліфіковані лаборанти можуть набагато оперативніше проводити аналізи. Операційний блок отримав відеоендоскопічну стійку, астроскоп та С-арку. Ці апарати допомагають детально обстежити пацієнта та призначити йому якісне лікування.

Лабораторія приймального відділення забезпечена комп’ютерами автоматизованого робочого місця – 42 шт.

На даний момент в лікарні ведуться ремонті роботи та закуповується обладнання для відкриття інфарктного блоку.

Також у міській лікарні №2 працює інсультний блок неврологічного відділення. У ньому функціонують 2 палати інтенсивної терапії гострих інсультів на 12 ліжок, які оснащені централізованою подачею кисню, приліжковими моніторами, станцією цілодобового спостереження, електрокардіографом, інфузоматами, дефібрилятором, оксиматами та ін. Також тут є кімната реабілітації та масажний кабінет, які здійснюють відновне лікування з другої доби захворювання.

Серцево-судинні та зокрема цереброваскулярні захворювання (ЦВЗ) посідають одне з перших місць за розповсюдженістю, смертністю і частотою інвалідизації в Україні та світі. Щорічно ≈15 млн людей переносять інсульт, з них помирають майже 5 млн. Завдяки даному інсультному блоку лікарі  мають змогу проводити невідкладну допомогу, адже рахунок йде на години. За роки роботи у цьому блоці було врятовано сотні життів, та реабілітовано важких хворих. За це лікарі отримали не одну нагороду світового масштабу.

Коштами громадського бюджету в поліклініку міської лікарні №2 було придбано комп’ютерну техніку для впровадження інформатизації, уникнення черг та прискорення робочого процесу. Також в даній поліклініці відремонтовано ліфти та встановлено пандус для забезпечення переміщення колісних транспортних засобів (інвалідних та дитячих візків).

Міська лікарня №2 уклала угоду із Національною службою здоров’я України на 12 пакетів по наданню медичних послуг. Всі послуги, що включені до пакету, будуть оплачені з використанням єдиного типу тарифу. «Ця угода дає можливість надавати більший спектр лікарських послуг, що робить нас конкурентоспроможними. Завдяки цьому пацієнти будуть звертатися саме до нас, а від кількості звернень залежить оплата праці лікарів», - повідомила головний лікар Білоцерківської міської лікарні №2 Ніна Головенко.

Міський голова Геннадій Дикий у ході візиту зазначив: «Завдяки виділеним коштам лікарня змогла закупити найкраще обладнання для якісного надання послуг пацієнтам, які довіряють своє здоров’я лікарям. Ми продовжуємо проводити ремонтні роботи та оснащувати лікарню професійними апаратами. До того ж ця лікарня визначена однією з опорних на Київщині. Білоцерківський район один з найбільших в Україні, і ми робимо усе можливе аби врятувати життя кожному хто звертається сюди».

Відбувся візит міського голови до Білоцерківської міської лікарні №2


Опубліковано: 21 серпня 2020 року
Поділитися