Відбулося засідання виконкому міської ради

23 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

Перед початком засідання ряду членів виконавчого комітету та представників структурних підрозділів міської ради були вручені подяки Київської обласної ради за роботу від початку повномасштабного вторгнення. Подяки вручили депутати Київської обласної ради Хвича Мепарішвілі, Юрій Савчук.

 

Управлінню освіти погоджено проведення заходів

 

Вдруге діти нашої країни змушені закінчувати навчальний рік, коли в країні діє воєнний стан. Відтак, щоб діти мали бодай скромну можливість зібратися разом офлайн, закладам загальної середньої освіти Білоцерківської міської територіальної громади було погоджено проведення свята Останнього дзвоника і заходів щодо вручення документів про здобуття базової середньої та повної загальної середньої освіти.

 

Крім того, управлінню освіти і науки погоджено проведення ще 7 заходів на найближчий час. Всі масові заходи проходитимуть відповідно до обмежень правового режиму воєнного стану та з дотриманням безпекових умов.

 

Погоджено проведення ряду спортивних змагань та культурних заходів

 

Члени виконавчого комітету також погодили проведення у Білоцерківській міській територіальній громаді 15 спортивних змагань. Організаторами заходів виступатимуть управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради, КЗ БМР Об’єднання клубів за місцем проживання «Дивосвіт», КЗ БМР дитячо-юнацька спортивна школа «Юність».

 

Київському академічному обласному музично-драматичному театру ім.П.Саксаганського погоджено проведення вистави; ТОВ «АЛЬТЕРА ВІТА» погоджено проведення у приміщенні будинку культури «Росава» у червні 15-ти заходів; п’ять заходів з погодження членів виконкому буде проведено протягом червня у Будинку органної та камерної музики.

 

 

З 1 червня зміняться чергові дитячі садочки

 

Члени виконавчого комітету внесли змін до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 29 серпня 2022 року № 555 «Про організацію освітнього процесу в закладах й установах освіти, культури та спорту Білоцерківської міської територіальної громади з 01 вересня 2022 року» (зі змінами).

 

Попереднє рішення було ухвалено раніше з метою створення безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу.

 

Внесеними змінами визначено нові чергові заклади дошкільної освіти, які прийматимуть дітей з 1 червня, замість тих, які працювали в попередній період:

 

- заклад дошкільної освіти № 2«Берегиня»;

- заклад дошкільної освіти № 6 «Зіронька»;

- заклад дошкільної освіти №14 «Оксанка»;

- заклад дошкільної освіти № 17 «Усмішка»;

- заклад дошкільної освіти № 21 «Малятко»;

- заклад дошкільної освіти № 26 «Струмочок»;

- заклад дошкільної освіти № 31 «Незабудка»;

- заклад дошкільної освіти № 35 «Вербиченька».

 

 

Ухвалені рішення про демонтаж гаражів та тимчасових споруд

 

У ході засідання членами виконкому було ухвалено три рішення, які будуть підставою для демонтажу самовільно встановлених гаражів та МАФів.

 

Так, рішення ухвалені щодо:

  • двох металевих гаражів, які розташовані на прибудинковій території в районі будинку № 5 по вул. Січневого прориву;

 

  • п’яти металевих гаражів, які розташовані на земельній ділянці в районі будинку №155-а по вул. Марії Примаченко;

 

  • тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, що розміщена по вул. Марії Примаченко, в районі будинку № 43.

 

Рішення ухвалені відповідно до Правил благоустрою території м. Біла Церква, затверджених рішенням Білоцерківської міської ради від 11 липня 2008 року № 800, Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м. Біла Церква,

затверджених рішенням Білоцерківської міської ради від 20 серпня 2015 року № 1552-78-VІ та інших нормативно-правових актів.

 

У громаді функціонуватимуть 258 найпростіших укриттів, що розташовані у житловому фонді

 

Члени виконкому внесели зміни в додаток рішення виконавчого комітету міської ради від 13 грудня 2022 року № 810 «Про затвердження переліку найпростіших укриттів багатоповерхових житлових будинків та нежитлових будівель на території Білоцерківської міської територіальної громади та виконання заходів щодо їх облаштування»

Доповідаючи питання начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олег Перехрестенко зазначив, що змінами до переліку об’єктів найпростіших укриттів, що знаходяться у житловому фонді громади, додано 17 приміщень. У них будуть проведені відповідні ремонтні роботи. Всього громада має 258 укриттів у житловому фонді.

 

Інші питання, розглянуті під час засідання:

 

-ухвалено рішення про організацію поховання військовослужбовця – жителя Білоцерківської громади, який загинув захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

 

-утворено комісію з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. Дана комісія обстежуватиме пошкоджене майно, заповнюватиме відповідні документи, які даватимуть право громадянам отримувати відповідну компенсацію від держави;

 

-встановлено тариф на послугу з користування громадськими вбиральнями, який становитиме 10 грн. Рішення ухвалено з метою забезпечення належного утримання та санітарно-гігієнічного стану громадських вбиралень нашої громади;

 

-затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вулиці Вадима Гетьмана, 3 та по бульвару Олександрійський, 58;

 

-прийнято рішення про видачу ордера на заселення жилого приміщення, взяття громадян на квартирний облік та окремі питання щодо квартирного обліку;

 

-встановлено за погодженням з власниками зручний для населення режим роботи розташованих на території нашої громади підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності;

 

- розглянуто ряд опікунських та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Відбулося засідання виконкому міської ради


Опубліковано: 23 травня 2023 року
Поділитися