Відбулося засідання виконкому

24 вересня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів секретар міської ради Володимир Вовкотруб. У ході засідання було розглянуто більше сорока питань порядку денного.

У громаді працюватимуть над впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду (валідаторів)

З метою опрацювання питань щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду та підвищення якості послуг з перевезення пасажирів у громадському транспорті громади, члени виконавчого комітету утворили відповідну робочу групу. Таку систему запроваджуватимуть у громадському транспорту усіх форм власності.

До складу робочої групи увійшли 12 членів: заступники міського голови, члени виконкому, представники структурних підрозділів міської ради та підприємств-перевізників.

Затвердили й Положення, згідно з яким працюватиме цей консультативно-дорадчий орган. Основними завданнями робочої групи є:

- аналіз питань щодо удосконалення системи оплати проїзду в громадському транспорті;

-підготовка пропозицій (рекомендацій) та проектів рішень необхідних для запровадження даної автоматизованої системи. Ці документи та чинне законодавство України урегульовуватимуть порядок функціонування та вимоги до автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті, а також  визначатимуть види, форми носіїв, порядок обігу та реєстрації проїзних документів тощо;

-забезпечення взаємодії структурних підрозділів міської ради та її виконавчих органів з підприємствами, установами, організаціями з питань впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду громадському транспорті громади.

Про порядок реалізації алкогольних напоїв

Члени виконкому ухвалили рішення про порядок реалізації алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі, у торгівельних мережах (магазинах) та закладах громадського харчування на території Білоцерківської міської територіальної громади під час дії правового режиму воєнного стану.

Доповідаючи питання начальник відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування міської ради Марія Беркут зазначила, що рішення розроблено у зв’язку із введенням в дію Перехідних положень Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистиляторів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального»,  беручи до уваги протокол засідання оперативного штабу Ради оборони Київської області від 05 серпня 2024 року №269 та наказ Білоцерківської районної військової адміністрації від 19 серпня 2024 року №22-ва.

Тож, встановлено, що торгівельним мережам (магазинам) та закладам громадського харчування, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та речовинами, вироблених на спиртовій основі, заборонено їх реалізацію під час дії комендантської години.

Такі норми застосовуватимуться під час дії правового режиму воєнного стану. У разі прийняття іншого рішення Київською обласною військовою адміністрацією, до даного рішення виконкому будуть внесені відповідні зміни.

 Крім того, здійснювати торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, на території Білоцерківської громади можна виключно із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій та за наявності відповідних ліцензій.

Заборонено продаж алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі, особам у форменому одязі з числа військовослужбовців та інших правоохоронних органів, членам добровольчих формувань.

Підрозділам Національної поліції України та Муніципальній варті доручено посилити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання умов торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі.

Встановлено тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КП БМР «Комунальник»

Рішення прийнято з метою приведення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення у відповідність до економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво та на забезпечення стабільного водопостачання та водовідведення.

Секретар міської ради Володимир Вовкотруб наголосив, що згідно із чинним законодавством України, під час дії воєнного стану тариф для населення залишиться незмінним.

Коментуючи дане питання заступник міського голови Анатолій Кравець роз’яснив: «КП БМР «Комунальник» надає послугу з водопостачання та водовідведення у селище Терезине. Прийнятий тариф є економічно обґрунтованим, оскільки до чинного законодавства для підприємств-надавачів послуг має розраховуватися саме такий тариф. Проте, для жителів Терезиного він не буде застосовуватися на період дії воєнного стану в Україні. Вони сплачуватимуть за старим тарифом. Новий тариф буде застосовуватися бюджетними організаціями та підприємствами іншої форми власності. Застосування нового тарифу дасть змогу Комунальнику вижити у теперішніх умовах, підтримувати обладнання у належному стані та забезпечувати послугу для мешканців».

 Детальніше з нововведеним тарифом та його структурою можна ознайомитися за посиланням.

Інші питання, розглянуті у ході засідання:

-прийнято рішення про визнання такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету міської ради;

- затверджено новий склад комісії з призначення стипендії міського голови кращим студентам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації міста Біла Церква;

- внесено зміни до складу комісії з обстеження будівель та споруд, пошкоджених внаслідок збройної агресії російської федерації на території Білоцерківської міської територіальної громади, затвердженої рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 08 липня 2022 року № 418 «Про затвердження складу комісії з обстеження будівель та споруд, пошкоджених внаслідок збройної агресії російської федерації на території Білоцерківської міської територіальної громади»;

-затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул. Дружби, 40 та вул. Златопольська, 29;

- прийнято низку рішень про зміну та присвоєння адрес житлових будинків та об’єктів нерухомого майна та щодо переведення садових будинків, розташованих у товариствах садівників і городників у жилі будинки;

-розглянуто деякі питання щодо квартирного обліку, майнові питання;

-погоджено проведення масових заходів культурного, освітнього та спортивного спрямувань;

-розглянуто низку опікунських питань та питань щодо захисту і реалізації прав та інтересів дітей тощо.

 

Відбулося засідання виконкому 24.09.2024


Опубліковано: 24 вересня 2024 року
Поділитися