Відбулося засідання виконавчого комітету

25 травнявідбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Про клопотання щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня»

Члени виконавчого комітету підтримали рішення подати клопотання до Київської обласної державної адміністрації щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» гр. Дєєвій Інні Анатоліївні, багатодітній матері, яка народила шестеро та виховала до восьмирічного віку п’ятеро дітей.

Всього у Білоцерківській МТГ проживає 161 Мати-героїня. Три справи щодо присвоєння  цих почесних звань перебувають на розгляді в Офісі Президента України.

 

У червні буде проведено велосипедні змагання

 

З01 по 06 червня 2021 рокув Білоцерківській міській територіальній громаді заплановано проведення ІХ літніх Всеукраїнських ігор ветеранів з велосипедного спорту, присвячених пам’яті М.М. Баки.

З  метою проведення на належному рівні даних змагань, впорядкування відповідних умов безпеки дорожнього руху та попередження створення аварійності на автомобільних дорогах міста та місцях, де є загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод, виконавчий комітет міської ради вирішив вести зміни до організації дорожнього руху автотранспорту під час проведення даних ігор:

- в с. Шкарівка: 03 червняц.р. з 17.00 до 18.30 за таким маршрутом. старт - вул. Молодіжна, 12( Святодухівська церква), фініш- вул. Миру 10-а (кафе).

- в м. Біла Церква 05 червня2021 р. з 09 до 13.00 за таким маршрутом:старт –бульвар Олександрійський 94 (готель «Рось»)до перехрестя з вул. В’ячеславаЧорновола та в зворотному напрямку по бульвару Олександрійський по колу до місця старту.

Відповідним службам та органам доручено провести заходи щодо організації змагань,тимчасового перекриття руху транспорту за маршрутами їх проведення тощо.

 

У липні у Білій Церкві мають відбутися змагання з драгрейсінгу

 

До Білоцерківської міської територіальної громади надійшов лист від громадської організації «Вінницька федерація драгрейсінгу та дріфту»  щодо розгляду можливості проведення змагань - етапу Чемпіонату Спілки Клубів «Української драгрейсінг федерації» UDRF, третього та четвертого етапів Чемпіонату України з мотодрагрейсінгу, етапу Чемпіонату Ліги розвитку дрегрейсингу DDL та виставки спортивних автомобілів.

Розглянувши таку можливість управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради винесло на розгляд виконавчого комітету пропозицію провести з23по 25 липня 2021 рокуна території Білоцерківської міської територіальної громади дані заходи.

З метою проведення на належному рівні змагань та виставки спортивних автомобілів, впорядкування відповідних умов безпеки дорожнього руху, виконавчий комітет міської ради вирішив: дозволити проведення етапу Чемпіонату Спілки Клубів «Української драгрейсінг федерації» UDRF, етапу Чемпіонату Ліги розвитку драгрейсінгу DDL, третього та четвертого етапів Чемпіонату України з мотодрагрейсінгу.

Самі змагання заплановано провести  24 – 25 липня поточного року в період з 8.00 до 21.00 на  аеродромі у  мікрорайоні «Гайок».

Виставку спортивних автомобілів буде проведено 23 липняц.р. з 16.00 до 21.00 на Торговій площі (БРУМ). У зв’язку із даним заходом буде внесено зміни до організації дорожнього руху автотранспорту шляхом перекриття перехресть: Торгова площа - вул. Леся Курбаса, Торгова площа - вул. Богдана Хмельницького та заїзд вул. Ярослава Мудрого-Торгова площа.

Заходи мають відбутися за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних обмежень.

Про звернення громадян до торгового відділу

Члени виконавчого комітету заслухали звіт начальника відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування Білоцерківської міської ради Беркут М.В. про роботу із зверненнями  громадян за 2020 рік та І квартал 2021 року.

Так, Марія Беркут поінформувала, що за 2020 рік та за І квартал поточного року до відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування міської ради надійшло 591 заяв та звернень від суб’єктів підприємницької діяльності та громадян міста.

Зокрема, щодо звернень від громадян, установ, організацій що надійшли через виконавчий комітет Білоцерківської міської ради міської ради статистика така: загальна  кількість  звернень: 323 – за 2020р.; 65 - станом на 01.05.2021р. Це звернення від Київської обласної державної адміністрації, від відділів виконавчого комітету міської ради, від депутатів міської ради та від громадян.

Також надійшли звернення від користувачівпо продовольчій групі товарів–154 за 2020р.; 49–за поточний рік (станом на 01.05.2021р); по промисловій групі товарів:23 - за 2020р.;11 -станом на 01.05.2021р.

З питань порушення Правил торгівлі та Правил торгівельного обслуговування населення і надання послуг:30       звернень – за минулий рік; 8 – за звітний період поточного року. З питань встановлення режиму роботи у закладах торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення: у 2020 році надійшло 76 звернень, 27 - станом на 01.05.2021р.

На базі відділу створено сектор з питань захисту прав споживачів. Завідувачем сектору  в період  за 2020 рік та І квартал 2021 року було прийнято 30 письмових заяв  та прийнято 203 громадянина, яким в усній формі надана юридична консультація з питань захисту  їхніх  прав.

До суду рекомендовано звернутися 4 заявникам.

Повернено коштів заявникам за придбаний неякісний товар у 2020 році на суму 16698грн.

Прийомгромадянпрацівникамивідділуведетьсязгіднозатвердженогографіку та з веденнямвідповідногожурналу  прийомугромадян. Складено план роботи відділу, в якому одним із пунктів є аналіз стану роботи із зверненнями громадян, тому двічі на місяць у відділі перевіряється та аналізується робота із зверненнями громадян;  три рази на тиждень ведеться особистий прийом відвідувачів начальником відділу;  фахівці відділу надають  підтримку громадянам, як шляхом безпосереднього розгляду їх звернень, вжиття заходів для реагування за фактами порушення прав споживачів, так і шляхом заходів правоосвітницького характеру та консультативної і методологічної допомоги.

Переважнакількістьпроблемнихпитаньіззахисту прав споживачівпрацівникамивідділувирішуєтьсябезпосередньо на місці, в конкретнихвипадкахнадаєтьсядопомогаспоживачам у складанніпретензій та заяв.

Зпрацівникамивідділу систематично проводиться робота по недопущеннюнаданнянеоднозначних, необґрунтованихабонеповнихвідповідей, порушеннятермінів, встановленихзаконодавствомУкраїни, безпідставноїпередачірозглядузверненьіншиморганізаціям та службам міста.

З повним звітом можна буде ознайомитися на сайті міської ради, після його оприлюднення

Звіт начальника відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення і громадського харчування Білоцерківської міської ради Беркут М.В. про роботу із зверненнями  громадян за 2020 рік та І квартал 2021 року взяти до відома.

 

Встановлено нові тарифи у Будинку урочистих подій

У ході засідання було ухвалено рішення про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються комунальним підприємством Білоцерківської міської ради «Будинок урочистих подій».

Проєктрішення було розроблено у зв’язку із гострою необхідністю регулювання діючих  з 2018 року тарифів на платні послуги, що надаються населенню КП БМР «Будинок урочистих подій». Оскільки тарифи не переглядалися три роки - потребують перегляду до рівня їх собівартості із мінімальною рентабельністю.

Утримання підприємства відбувається за рахунок платних послуг, які надаються населенню та організаціям різних форм власності.  З періоду, коли востаннє переглядалися тарифи, значно зросли розмір заробітної плати, вартість витратних матеріалів, енергоносії тощо. Як наслідок, підприємство відчуває нестачу власних обігових коштів, що в подальшому може призвести до виникнення заборгованості по заробітній платі, податках, платежах до  ПФУ, а також скорочення робочого штату.

Отож, метою прийняття даного рішення є: приведення тарифів на платні послуги до економічно обґрунтованого рівня з урахуванням інтересів населення та відшкодування фактичних витрат  підприємства, які відповідають діючим нормативно-правовим законодавчим актам України.

В середньому тарифи буде збільшено на 10%.

 

Під час засідання також було:

- внесено зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 22 грудня 2020 року № 754 «Про план діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік»;

- скасовано деякі рішення виконавчого  комітету Білоцерківської  міської  ради;

-внесені змін до Порядку надання грошової допомоги по Програмі соціального забезпечення та соціального захисту населення «Турбота» на 2017-2022 роки;

- внесені зміни до додатку 2 рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 квітня 2021 року № 226 «Про затвердження заходів з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період  2021-2022 років на території Білоцерківської міської територіальної громади»;

- затверджені склади комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості  за адресами: вул. Леваневського, 26, вул. Східна, 22-А, бул. М.Грушевського, 14, бул. Олександрійський, 11, бул. Олександрійський, 197/1, вул.А.Шептицького, 2, вул. І. Мазепи, 75-А, вул. Леваневського, 43, вул. Некрасова, 127, вул. Павличенко, 22, вул. Павличенко, 57, вул. Пушкінська, 49, Сквирське шосе, 178, вул. Східна, 22-Б, вул. Тімірязєва, 20, вул.Турчанінова, 10, вул. Шевченка, 58, вул. Я. Мудрого, 68, пров. І.Гонти, 11а, вул.Логінова, 28, вул. Некрасова, 139, вул. Пролетарська, 17;

-прийняті рішення про деякі питання щодоквартирного обліку, присвоєння та змін адрес нерухомого майна, надання дозволу на розміщення об’єкта зовнішньої реклами та розглянуті опікунські питання, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.

Відбулося засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 25 травня 2021 року
Поділитися