Відбулося засідання виконавчого комітету

27 липня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів в.о. міського голови Дмитро Киришун. Під час засідання було розглянуто ряд рішень щодо забезпечення життєдіяльності міста.

Про заходи щодо підготовки та організованого початку 2021/2022 навчального року в Білоцерківській міській територіальній громаді

Рішенням виконавчого комітету було доручено виконавчим органам Білоцерківської міської ради відповідно до розподілених обов’язків та своїх повноважень забезпечити безумовне виконання заходів щодо підготовки та організованого початку 2021/2022 навчального року в Білоцерківській міській територіальній громаді. Зазначені заходи мають виконуватися із дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), інших нормативних актів, прийнятих з метою подолання наслідків гострої респіраторної хвороби COVID-19, та з урахуванням рішень Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про звіт начальника управління освіти і науки Білоцерківської міської ради

Зі звітом щодо роботи зі зверненнями громадян за І півріччя 2021 року виступила в.о. начальника управління освіти та науки міської ради Вікторія Баранова. Підсумовуючи роботу управління освіти та науки Білоцерківської міської ради, вона зазначила, що за І півріччя 2021 року до управління освіти і науки надійшло 47 звернень. Протягом І півріччя 2021 року від жителів міста надходили індивідуальні та колективні звернення: через Урядову телефонну «гарячу лінію» – 14, відділ  звернень громадян виконавчого комітету Білоцерківської міської ради – 11, поштою – 3, електронною поштою – 6, від депутата міської ради – 1. Громадян, які звернулися до начальника управління освіти і науки на особистому прийомі, у звітному періоді було 12 осіб в письмовій формі та 46 усно.

У звітний період надійшли звернення у яких порушувалися питання щодо роботи закладів дошкільної освіти – 13 звернень, роботи закладів загальної середньої освіти – 30, роботи спортивної школи – 1 звернення та роботи інших закладів – 3 звернення.

У зверненнях, які надійшли на Урядову телефонну «гарячу лінію», порушувалися такі питання: карантинні обмеження в закладі дошкільної освіти (2 звернення), відвідування закладів дошкільної освіти дітьми з проявами захворювання, компетентність медичного працівника в закладі дошкільної освіти, робота закладів дошкільної освіти в літній період              (3 звернення), зарахування до закладу загальної середньої освіти, зрізання дерев на території закладу освіти, харчування дітей пільгових категорій у закладі загальної середньої освіти, закриття 10-11 класів в закладах загальної середньої освіти. 

У зверненнях, які надходили до управління освіти і науки через відділ звернень громадян виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, порушувалися такі питання: виплата коштів на оздоровлення не педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти, роботу вихователя закладу дошкільної освіти, дистанційне навчання під час карантинних обмежень, відкриття спортивної школи по завершенню карантину, захворювання учнів закладу загальної середньої освіти, проведення навчального процесу під час карантину (2 звернення), функціонування 10-11 класів в закладах освіти Білоцерківської міської територіальної громади (3 звернення).

На особистому прийомі начальника управління освіти і науки були розглянуті звернення щодо  роботи класовода 3 класу та класного керівника 6 класу, конфліктної ситуації в 3 класі, мережі 10-11 класів у закладі загальної середньої освіти (4 звернення), конфліктної ситуації з працівником закладу загальної середньої освіти (4 звернення) та винесення подяки адміністрації закладу загальної середньої освіти.

Окремі звернення, які надійшли через електронну пошту управління освіти і науки, стосувалися таких фактів: збір коштів у закладі загальної середньої освіти, неправомірне звільнення працівника, робота закладів дошкільної освіти в літній період (2 звернення), критерії оцінювання диктантів, дистанційне навчання в закладах загальної середньої освіти (2 звернення), функціонування 10-11 класів в закладах освіти, видача документів у зв’язку з переїздом.

Під час розгляду звернень в управлінні освіти і науки особлива увага приділялась об’єктивному та всебічному вивченню зазначених проблем (за необхідності створювалися комісії для підтвердження або спростування фактів, викладених у зверненні) тощо.

Про затвердження Порядку надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів

Під час засідання члени виконавчого комітету Білоцерківської міської ради затвердили Порядок надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і   використання коштів місцевого бюджету для надання допомоги застрахованим особам в Білоцерківській міській територіальній громаді. Також, рішенням виконавчого комітету було визначено суму допомоги застрахованим особам, що надається за рахунок коштів бюджету Білоцерківської міської територіальної громади у розмірі 700,00 гривень.

Допомога буде надаватися найманим працівникам суб’єкта господарювання або фізичним особам-підприємцям відповідно до переліку застрахованих осіб, які зареєстровані на території Білоцерківської міської територіальної громади та основний вид економічної діяльності яких зазначений першим у відомостях з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, які зареєструвалися на порталі «Дія» та отримали допомогу з державного бюджету.

Про встановлення тарифів на платні медичні послуги, що надаються в Комунальних некомерційних підприємствах Білоцерківської міської ради

Ряд рішень щодо встановлення нових тарифів на платні медичні послуги було прийнято по таким підприємствам, як Білоцерківська міська лікарня №1, Білоцерківська міська лікарня №2, Білоцерківська міська лікарня №3, Білоцерківська міська лікарня №4, Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1, Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2, Дитяча стоматологічна поліклініка, Білоцерківський пологовий будинок, Білоцерківське міське патологоанатомічне бюро.

Тарифи на платні медичні послуги, формуються із врахуванням норм оплати праці, норм використання матеріальних ресурсів, цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення та витрат, пов’язаних з управлінням та обслуговуванням установи, встановленого граничного нормативу рентабельності.

Зміни у мережі автобусних маршрутів загального користування

У зв’язку із неможливістю функціонування автобусного маршруту загального користування №18П (вул. Івана Кожедуба («Хімбуд») – с. Піщана), відділом транспорту та зв’язку були запропоновані зміни у додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 лютого 2018 року №77. Таким чином автобусний маршрут №18П буде замінено маршрутом №19П (Залізнична станція «Роток» - с. Піщана). Також члени виконавчого комітету прийняли рішення організувати проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті №19П та щодо укладання договору на перевезення пасажирів на даному маршруті з ТОВ «Білоцерківський автобусний парк» на строк до трьох місяців.

Під час засідання також було:

- внесено зміни та затверджено штатний розпис управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради;

- встановлено за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи розташованих на відповідній території Білоцерківської міської територіальної громади підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності;

- створено комісію по безоплатній передачі з балансу КП БМР «Міська служба замовника» на баланс КП БМР «Світанок – 2000» гуртожитків, які перебувають у комунальній власності Білоцерківської міської територіальної громади;

- визначено уповноважених осіб за планування, організацію та проведення публічних закупівель для потреб виконавчого комітету Білоцерківської міської ради;

- прийняті рішення щодо затвердження складу комісій з питань визначення зелених насаджень та їх відновної вартості, про деякі питання щодо присвоєння адрес об’єктам будівництва, надання дозволу на розміщення об’єкта зовнішньої реклами та розглянуті опікунські питання, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.

Відбулося засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 27 липня 2021 року
Поділитися