Відбулося засідання виконавчого комітету

07 листопада відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Затверджено склад Ради з питань внутрішньо переміщених осіб

 

Аби захист прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб здійснювався повною мірою, нещодавно, під час засідання 44 сесії міської ради було утворено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Білоцерківській міській раді.

Такий консультативно-дорадчий орган необхідний, аби максимально ефективно продовжувати діяльність із забезпечення і захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, які наразі проживають у нашій громаді.

Затвердження персонального складу Ради було делеговано виконавчому комітету Білоцерківської міської ради.

Отож, члени виконавчого комітету затвердили персональний склад Ради у кількості 18 осіб з числа представників ВПО, громадських організацій, які опікуються цією категорією громадян та фахівців, дотичних до вирішення їх питань.

Голова та секретар консультативно-дорадчого органу будуть обрані на першому засіданні Ради.

 

Озеленення та покращення екологічного стану громади

 

З метою підвищення рівня озеленення та покращення екологічного стану, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення, яке сприятиме поліпшенню благоустрою на власних та прилеглих (закріплених) територіях підприємств, установ, організацій, комерційних та торгових закладів у Білоцерківській громаді.

 

Даним рішенням Департаменту житлово-комунального господарства спільно з управлінням містобудування та архітектури доручено розробити схеми озеленення для вищезазначених територій у громаді, відсоток озеленення яких менше 30% та автопарковок, відсоток озеленення яких менше 3%.

 

Керівники підприємств, установ, організацій та власники комерційних та торгових закладів громади будуть здійснювати озеленення та благоустрій власних та прилеглих територій у відповідності до розроблених/затверджених схем озеленення.

 

Озеленення прилеглих територій об'єктів нового будівництва, здійснюватиметься за рахунок коштів забудовників (інвесторів) за умови погодження проєктів озеленення з департаментом житлово-комунального господарства та управлінням містобудування та архітектури. Остаточні схеми затверджуватимуться виконавчим комітетом міської ради.

 

Утримуватимуться такі зелені насадження відповідно до затверджених рішенням Білоцерківської міської ради Правил благоустрою м. Біла Церква. А контроль за їх станом та дотриманням Правил благоустрою, здійснюватиме КУ БМР «Інспекція з благоустрою» та КП БМР «Муніципальна варта».

 

Демонтують самовільно встановлені бетонні блоки, шлагбауми та тимчасові споруди

 

Члени виконавчого комітету підтримали рішення, яким визначено необхідність демонтувати самовільно встановлені бетонні блоки, які розташовані в с.Шкарівка на перехресті вул. Коцюбинського з вул. Яблунева (на проїзній частині вул. Яблунева) та самовільно встановлені шлагбауми, які розташовані в цьому ж селі на перехрестях вул.Коцюбинського з вул.Дружби вул.Лесі Українки з вул.Коцюбинського.

 

Другим рішенням підтримано демонтаж самовільно встановлених 10 металевих та дерев’яних тимчасових споруд господарського призначення, розташованих на земельній ділянці по вул.

Добровольчих батальйонів між будинком № 5 і парканом Білоцерківської гімназії-початкової школи № 5.

Інспекція з благоустрою міста має повідомити власників самовільно встановлених бетонних блоків та шлагбаумів та тимчасових споруд (металевих та дерев’яних будок) про прийняті рішення. У разі невиконання власниками даних об’єктів добровільного демонтажу у місячний термін, Інспекція з благоустрою міста спільно з Муніципальною вартою та Білоцерківським районним управлінням поліції здійснить демонтаж бетонних блоків та шлагбаумів та тимчасових споруд.

 

Утворено комісію щодо здійснення контролю за додержанням вимог законодавства у сфері торгівлі

 

З метою здійснення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання, які провадять свою діяльність на території Білоцерківської міської територіальної громади, вимог законодавства у сфері торгівлі та громадського харчування, виконавчий комітет міської ради вирішив утворити відповідну комісію. У склад комісії увійшли 8 осіб.

Рішенням затверджено Положення про дану комісію, основними завданнями якої є:

- проведення обстежень суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність на

території громади, за додержанням ними вимог законодавства у сфері торгівлі, в тому числі норм і правил у сфері ресторанного господарства;

- участь у розгляді звернень, скарг громадян щодо порушень суб’єктами господарювання, які провадять свою діяльність у цій сфері;

- у разі виявлення порушень, проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання щодо їх усунення;

- сприяння взаємодії органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами, з метою вжиття заходів впливу до суб’єктів господарювання за порушення вимог чинного законодавства у сфері ресторанного господарства (громадського харчування).

Мова йде про перевірку магазинів-кафетеріїв, які здійснюють свою діяльність з порушеннями законодавства, функціонуючи як кафе з розливом алкогольних напоїв, проте не відповідаючи нормам.

За виявленими фактами порушень комісія, у межах компетенції та в порядку, передбаченому чинним законодавством, передаватиме відповідні документи правоохоронним органам та податковій службі для анулювання раніше виданих ліцензій.

Затверджено й форму акта, згідно з яким фіксуватимуться обстеження, які проводитиме комісія.

 

Інші питання, розглянуті у ході засідання:

 

-ухвалено рішення про організацію поховання військовослужбовців – жителів Білоцерківської громади, які загинули захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів  місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки. Поховають Героя на «Алеї Слави» кладовища «Сухий Яр»;

 

-прийнято рішення про організацію закупівлі джерел резервного живлення, іншого електротехнічного обладнання та трубопровідної продукції для забезпечення функціонування та надання послуг з життєзабезпечення громади. Аби попередити та недопустити виникнення надзвичайної ситуації та ліквідації наслідків у разі її виникнення департамент житлово-комунального господарства закупить кабель та різноманітні труби;

 

-затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вулицях Гоголя, 14, Сухоярській, Східній, 22;

-розглянуто низку питань щодо опіки неповнолітніх та недієздатних осіб, з яких були прийняті відповідні рішення.

Відбулося засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 07 листопада 2023 року
Поділитися