Відбулося засідання виконавчого комітету

23 березня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів в.о.міського голови Дмитро Киришун.

Нагорода члену виконкому

Перед початком засідання Дмитро Киришун вручив члену виконавчого комітету міської ради, директору ТОВ «БЕЛМІКС Україна» Руслану Костюченку цінний подарунок - «Нагрудний знак Командувача об’єднаних сил Збройних Сил Украни «За службу та звитягу» ІІ Ступеня». Нагороду вручено за активну громадянську позицію, всебічне сприяння діяльності Збройних Сил України, вагомий особистий внесок в забезпечення обороноздатності Держави, відповідно до Наказу командира військової частини А0135, генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

 

 


У громаді введено  «червоний» рівень епідемічної небезпеки

У ході засідання члени виконавчого комітету ухвалили рішення про вжиття заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Білоцерківської міської територіальної громади.

Доповідаючи питання, керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Анна Олійник зазначила, що відповідно до протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22.03.2021р. у Київській області, а відповідно й у Білоцерківській міській територіальні громаді встановлено з 00 год 00 хвилин 24 березня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Тому, на території області застосовуються обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, які передбачені Постановою Кабінет Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1236-2020-%D0%BF#Text) та Протоколом № 5 позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (http://koda.gov.ua/wp-content/uploads/2021/03/protokol-23.03.pdf).

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Анна Олійник: «Аби не допустити поширення коронавірусної хвороби даним рішенням, крім діючих обмежень, які встановлені п 3 вищезазначеної Постанови КМУ та карантинних заходів, які були визначені 21 березня поточного року, в межах дії «помаранчевої» зони, додатково буде заборонено: приймання відвідувачів  у закладах розважальної діяльності (кінотеатрах, театрах), інших розважально-культурних закладах. Щодо приймання відвідувачів у сфері торгівельно-побутового обслуговування населення також введено обмеження - салони краси, перукарні, суб’єкти господарювання, які здійснюють ремонти товарів особистого вжитку та інші зможуть працювати за попереднім записом. Роботу фітнес-клубів, спортивних залів – припинено.

Також встановлено особливий порядок перевезення пасажирів - введено такі обмеження щодо суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення. Їх зобов’язано  забезпечувати:

- здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (тролейбус) транспорті в кількості 50 відсотків місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу і визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб;

- дезінфекцію транспортних засобів та забезпечувати водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками;

-  контроль за використанням засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, пасажирами під час перевезення, у тому числі виготовлених самостійно.

Погоджено програму та умови закритого конкурсу ІІ Міжнародного симпозіуму скульптури у місті Біла Церква Білоцерківської міської територіальної громади

Даний конкурс проводиться за ініціативи виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, управління культури і туризму, управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради у відповідності до  нормативно-правових актів.

 Нагадаємо, що мета конкурсу є:

 - продовження створення Бульвару сучасної скульптури із залученням скульпторів світового рівня;

 - облаштування громадського простору, створення елементів образотворчого мистецтва для покращення вигляду площ, бульварів, вулиць, скверів, парків, а також формування позитивного іміджу Білоцерківської міської територіальної громади, як регіону з унікальними туристичними можливостями на Міжнародному та українському туристичному ринку, стимулювання інвестиційної привабливості;

 - створення майданчику для міжнародного культурного обміну і запозичення досвіду;

 - визначення на конкурсній основі кращих ескізних проектів скульптур для їхньої реалізації під час ІІ Міжнародного симпозіуму скульптури для подальшого благоустрою території по бульвару Олександрійському.

Тема симпозіуму носитиме назву Синергія, що є логічним продовженням теми першого симпозіуму – Взаємодії. Синергія  розглядається, як позитивний ефект від взаємодії, взаємообміну між різними суб’єктами, факторами, що спрямований на гармонізацію існування.

Передбачається, що виготовлені скульптури будуть розміщені вздовж бульвару Олександрійський від будинку № 125 до будинку № 107.

При розробці проектів скульптур будуть врахувати архітектурно-містобудівну ситуацію, що історично склалась; братимуть до уваги місце майбутнього їх розташування з урахуванням найкращого сприйняття скульптури з різних видових точок та візуальних осей центральної частини міста, вечірню підсвітку скульптури та навколишньої забудови. Крім того, скульптури мають відповідати масштабному співвідношенню того місця, де їх планується встановлювати та бути виконаними з антивандальних матеріалів тощо.

До участі у конкурсі запрошуватимуться професійні скульптори, що мають: досвід участі у міжнародних симпозіумах скульптури або в міжнародних арт-резиденціях; щонайменше 5 реалізованих проектів в публічному просторі; рівень володіння англійською мовою, достатній для спілкування і листування; позитивну репутацію та рекомендації професійної спільноти.

Конкурс проводитиметься – з 29.03.2021 року по 17.05.2021 року.

Рішенням також затверджено склад журі закритого конкурсу ІІ Міжнародного симпозіуму скульптури у місті Біла Церква Білоцерківської міської територіальної громади.


Про деякі питання міської літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя – Левицького

Так, рішенням встановлено, що премія лауреатам міської літературно-мистецької премії  ім. І.С. Нечуя-Левицького становитиме  5тис. грн.

Також даним рішенням було затверджено рішення комісії з присудження міської літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького, яке оформлене протоколом № 46 від 10 лютого 2021 року, згідно з яким дипломи та грошові премії буде вручено скульптору Василенку Максиму Юрійовичу та письменниці й художниці Олесі Анатоліївні Гай-Курило (посмертно) в особі Гая Анатолія Івановича.

 

 

 


Про закінчення опалювального сезону 2020-2021 років на території Білоцерківської міської територіальної громади

Рішенням передбачено, що виходячи з кліматичних умов, згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами, в разі, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищуватиме 8°С, буде закінчено опалювальний сезон 2020-2021 років  на території Білоцерківської міської територіальної громади для житлового фонду, інших споживачів Білоцерківської міської територіальної громади.

КП БМР «Білоцерківтепломережа» доручено продовжити подачу теплоносія для закладів охорони здоров’я, згідно із заявами керівників установ для забезпечення температурного режиму, встановленого нормативними документами.

 


Про обмеження руху автотранспорту по вул. Дружби в м. Біла Церква

У зв’язку з необхідністю проведення робіт з капітального ремонту мосту через р. Рось по вул. Дружби, виконавчий комітет міської ради вирішив обмежити рух автотранспорту по вул. Дружби (від перехрестя вул. Замкова до перехрестя вул. Котляревського) в залежності від фактичної необхідності виконання робіт (повністю або частково), на період з квітня 2021 року по жовтень 2021 року, за погодженням з Білоцерківським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції у Київській області.

Департаменту житлово – комунального господарства Білоцерківської міської ради доручено розробити схему організації дорожнього руху та погодити зазначену схему в Білоцерківському районному управлінні поліції Головного управління Національної поліції у Київській області.

На даній ділянці буде встановлено відповідні  дорожні знаки.  На час перекриття ділянки вулиці також буде внесено зміни в маршрутну мережу громадського транспорту.


Про зміни у мережі автобусних маршрутів

3Членами виконавчого комітету ухвалено рішення «Про внесення тимчасових змін в додаток до рішення виконавчого комітету  від 13 лютого 2018 № 77 «Про затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування Білоцерківської міської територіальної громади».

Доповідаючи питання начальник відділу транспорту та зв’язку Олена Шевченко зазначила, що у  зв’язку  з  прийнятим рішенням про обмеження руху автотранспорту по вул. Дружби через необхідність  проведення робіт з капітального ремонту  мосту,  на час  перекриття ділянки  вулиці  внесено  тимчасові   зміни  в автобусну мережу, а саме в автобусні маршрути № 3, 6, 6а, 14, 16, 17, 17а, 25.

У  напрямку міста із Заріччя автобусні маршрути проходитимуть  вул. Дружби, а у зворотньому напрямку: вул. Заярська, вул.Таращанська, вул.Селянська, - далі- за маршрутом.

Другим рішенням було внесено зміни  в додаток до рішення виконавчого комітету від 13 лютого 2018 року №77 «Про затвердження  мережі  автобусних маршрутів загального користування Білоцерківської міської територіальної громади» (зі змінами).

З метою  оптимізації  автобусної  мережі  міста,  підвищення  якості  обслуговування пасажирів, у  зв’язку із  заміною  рухомого складу,  який  обслуговує  автобусний маршрут № 8 на автобуси марки «Богдан»,  було  внесено  наступні зміни  до схем  руху  автобусних маршрутів № 8, №17  а саме:

№ а/м

 

Діючий маршрут

 

Внесення змін

8

«вул. Василя Стуса – вул. Глиняна»

 

вул. Василя Стуса –

 б-р.Олександрійський –

вул. Фастівська – вул. Привокзальна –вул. Першотравнева-вул. Водопійна –

б-р. Олександрійський –

просп. К.Володимира - вул. Голубина –

вул. Шолом-Алейхема –

вул. Людмили Павліченко –

вул. Шевченка –

просп. Князя Володимира –

вул. Леваневського –

б-р Княгині Ольги –вул. Грибоєдова-  вул. Північна –

вул. Глиняна -

вул. Івана Кожедуба (Даніком)

 

«Дендропарк Олександрія – вул. Івана Кожедуба»

 

б-р.Олександрійський –

вул. Фастівська – вул. Привокзальна –

вул. Першотравнева -вул. Водопійна –

б-р. Олександрійський –

просп. Князя Володимира - вул. Голубина –

вул. Шолом-Алейхема –

вул. Людмили Павліченко-

вул. Шевченка –

просп. Князя Володимира –

вул. Леваневського –

б-р Княгині Ольги – вул. Грибоєдова –

вул. Північна –

 

вул. Івана Кожедуба (Даніком)

 

17

«вул. Івана Кожедуба (Хімбуд)-

вул. Січових Стрільців»

вул. Івана Кожедуба (Хімбуд)- вул.Осипенка-

вул.Я.Мудрого- вул.Дружби – вул.Героїв Чорнобиля – вул.Ставищанська – вул.Шкільна – вул.Таращанська – вул.СічовихСтрільців

«вул. Івана Кожедуба (Хімбуд)-

вул. Січових Стрільців»

вул. Івана Кожедуба (Хімбуд)- вул.Глиняна- вул.Київська- вул.Я.Мудрого- вул.Дружби –

вул.Героїв Чорнобиля – вул.Ставищанська – вул.Шкільна – вул.Таращанська – вул.Січових Стрільців


Про тариф на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування

З метою приведення у відповідність розміру тарифу на послуги з перевезення на автобусних маршрутах загального користування економічно обґрунтованим витратам, зважаючи на зростання вартості матеріальних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів, розміру мінімальної заробітної плати, з метою збереження діючої маршрутної мережі та задоволення потреб громадян у доступних, якісних  і безпечних перевезеннях, відповідно до чинних нормативно-правових актів членами виконавчого комітету було прийнято рішення встановити тариф на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Білоцерківської міської територіальної громади - 6,00 грн.

Доповідаючи питання начальник відділу транспорту та зв’язку зауважила, що проєкт рішення було розроблено відповідно до вимог чинного законодавства України, на підставі розрахунків, поданих автотранспортними підприємствами, виконаними відповідно до  Методики розрахунку тарифів, затвердженої наказом Міністерства транспорту та зв’язку України  №1175 від 17 листопада 2009 р. та до розрахунків наданих  дослідженнями   Аудиторської компанії  щодо економічного обґрунтування   розрахунків   та  Висновків атестованого судового експерта.

 Так, ТОВ «ТРАНССІТІ» - надало розрахунки у сумі - 8,90 грн; ТОВ «БЦ автобусний парк»- 8,62 грн; ТОВ «ЕПІТРАНС» -8,78 грн.

Начальник відділу транспорту та зв’язку Олена Шевченко: «Згідно  п.1.6. Методики, перегляд  рівня  тарифів повинен  здійснюватися у  зв’язку зі  зміною умов  виробничої  діяльності  та  реалізації  Послуг,  що  не залежать  від господарської діяльності  перевізника, у  тому числі  в  разі  зміни  вартості палива  більше  ніж на  10%.

Зараз діє тариф встановлений рішенням виконавчого комітету міської ради  від 23 січня 2018 р. № 47 - 5,0 грн.

За період дії тарифу 2018-2021 р.р. відбулися наступні зміни:

- зросла вартість запчастин та комплектуючих, паливно-мастильних матеріалів;

- зріс рівень мінімальної заробітної плати на 61% (з 3 723,0грн. - 2018 р. до 6 000,0 грн.-2021р.);

- зросла ціна на електроенергію, теплоенергію, послуги сторонніх організацій

- рівень інфляції виріс за 2018р.-9,8%, за 2019р.- 4,1%, за 2020р.- 5,0%

- зменшився  обсяг пасажирських перевезень через введення  карантинних обмежень. 

Отже, відповідно до вимог вищевказаної Методики для перегляду розміру тарифу існують відповідні підстави.

Відповідно до чинного законодавства Тарифна політика на автомобільному транспорті має задовольняти підприємницький  інтерес, забезпечувати розвиток автомобільного транспорту, стимулювати  впровадження  новітніх технологій перевезень, застосування  сучасних типів транспортних засобів.

Але при  встановленні  тарифу необхідно враховувати обмеження, передбачене ст.10 ЗУ «Про автомобільний транспорт», яке полягає в забезпеченні  балансу між платоспроможним попитом на послуги та обсягом витрат на їх надання, тобто  темпи зростання тарифу не повинні  перевищувати  темпи зростання  середніх доходів  населення  цього  міста за відповідний період.

Тому,  й було опрацьовано даний проєкт рішення  виконавчого комітету «Про тариф  на  послуги  з  перевезення  пасажирів  на автобусних  маршрутах  загального  користування», який передбачає   встановлення  тарифу на послуги з перевезення - 6,0 грн.

Підготовлений проект рішення пройшов усі процедури розгляду згідно ЗУ «Про засади державної  регуляторної політики у сфері  господарської діяльності».

Отож, даний тариф буде запроваджено з 25 березня 2021 року


Під час засідання також було:

затверджено план роботи виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської міської ради на другий квартал 2021 року;

внесено зміни та затверджений штатний розпис  керівного складу  Білоцерківської міської ради і  виконавчого комітету, окремих відділів та управлінь;

внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 08 жовтня 2019 року № 723 «Про організаційні заходи щодо реалізації положень Програми підтримки сімей внутрішньо переміщених осіб в м. Біла Церква на 2019-2023 роки»;

схвалено проєкт рішення міської ради «Про надання згоди на безоплатне прийняття у комунальну власність Білоцерківської міської територіальної громади підземного газопроводу середнього тиску та споруди від ПрАТ «КАТП-1028»;

затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на прилеглих територіях до спортивних та дитячих майданчиків в місті Біла Церква;

ухвалено рішення про проведення призову громадян України на строкову військову службу в квітні – червні 2021 року на території Білоцерківської міської територіальної громади;

прийнято рішення про зміну адреси об’єкта нерухомого майна (комплексу нежитлових будівель) з метою її упорядкування;

розглянуті питання щодо квартирного обліку, низку майнових та опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися після їх оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.


Опубліковано: 23 березня 2021 року
Поділитися