Відбулося засідання виконавчого комітету 22.02

22 лютого відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Про звіт управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради по роботі зі зверненнями громадян за 2021 рік

За інформацією начальника управління охорони здоров’я міської ради Юрія Куха за 2021 рік до управління надійшло 436 звернень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх загальна кількість збільшилася на 92 одиниці (26%). Найбільша кількість звернень надійшла через Урядову «гарячу лінію» - 291 (66,7%), від заявника - 50 звернень (11,5 %), від виконавчого комітету міської ради - 42 звернень (9,6 %).

Аналіз звернень за змістом основних питань свідчить, що у порівнянні з минулим роком структура звернень дещо змінилася: щодо надання медичної допомоги -191(43,8%)  у 2021 році, проти 138 (40,1%) - у 2020 році; про забезпечення ліками та виробами медичного призначення - 78 (17,9 %) у 2021 році, проти 72 (20,9 %) - у 2020 році, з питань направлення на ЛКК, МСЕК- 48 (11,0%) у 2021 році, проти 30 (8,7%) - у 2020 році.

Найбільше до управління надійшло звернень з питань надання медичної допомоги - 43,8% від усіх звернень, порівняно з відповідним періодом минулого року їх кількість збільшилася на 38,4%. Відзначається збільшення кількості звернень з таких питань: направлення на ЛКК, МСЕК, забезпечення ліками та виробами медичного призначення.

Серед основних причин, що призводять до збільшення кількості звернень громадяни є проблеми з фінансування галузі охорони здоров’я, особисті витрати пацієнтів на лікування, неповне централізоване забезпечення лікарськими засобами пацієнтів певних категорій захворювань, які потребують високовартісних лікарських засобів, недоукомплектованість кадрами закладів охорони здоров’я.

Відзначається зменшення кількості звернень порівняно з відповідним періодом минулого року: щодо неправомірних дій медпрацівників (-20,0%), щодо незадовільної матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я (-100,0%), щодо порядку видачі листків непрацездатності під час карантину(- 83,3%).

Загалом в управлінні вирішено більшість питань порушених у зверненнях громадян - 239 (54,8%); надано роз’яснення - 182 (41,7%); направлено за належністю в інші відомства - 12 (2,7%); відмовлено (звернення мають знеособлений характер) – 3 (0,7 %).

Особистий прийом громадян в управлінні ведеться згідно затвердженого графіку та з оформленням відповідного журналу прийому громадян. Графік особистого прийому громадян розміщений на спеціальному стенді у доступному місці. На особистий прийом громадян протягом 2021 року звернулося 32 особи. У порівнянні з 2020 роком кількість звернень збільшилася на 28,0 %.

При цьому звернення від громадян приймалися засобами електронної пошти та за допомогою засобів телефонного зв’язку.

 

Про забезпечення роботи позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії при Білоцерківському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки

Рішенням було затверджено склад позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії Білоцерківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі – позаштатна постійно діюча ВЛК БРТЦК та СП) та порядок її фінансування.  

 

Персональний склад та порядок роботи позаштатної постійно діючої ВЛК БРТЦК та СП буде визначено наказами Білоцерківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 

Позаштатна постійно діюча ВЛК БРТЦК та СП буде забезпечено медичною технікою та майном, медичними приладами, інструментами, медикаментами, господарським інвентарем, меблями, речовим майном у відповідності до вимог чинних нормативно-правових актів України.

Начальнику Білоцерківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки рекомендовано виділити приміщення для роботи позаштатної постійно діючої ВЛК БРТЦК та СП тощо.

 

Маршрут №25 обслуговуватиме  Білоцерківський автобусний парк

Члени виконавчого комітету ухвалили рішення про визначення переможця конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування Білоцерківської міської територіальної громади № 25 «вул. Ярмаркова – Житловий масив Піщаний».

Переможцем стало Товариство з обмеженою відповідальністю «Білоцерківський автобусний парк». З ним буде укладено договір з інвестиційними зобов’язаннями щодо оновлення парку автобусів на 5 років.

 

 

Під час засідання також було:

-встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, послугу з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ, інших споживачів, релігійних організацій та послугу з постачання гарячої води для потреб бюджетних установ комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа»;

-внесено зміни та затверджено штатні розписи виконавчих органів Білоцерківської міської ради;

- ухвалено рішення  про забезпечення виконання робіт для розміщення 114 окремої бригади територіальної оборони Київської області з метою забезпечення розміщення та створення умов для виконання особовим складом завдань за призначенням;

-схвалено проєкт рішення Білоцерківської міської ради  «Про внесення змін до складу комісії з питань евакуації населення Білоцерківської територіальної громади;

-погоджено розрахунок з різниці в тарифах на послуги з постачання теплової енергії, що пов’язані з дією цін/тарифів на послуги нижчих від розміру економічно обґрунтованих;

- затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вулиці Ставищанська, 126;

-схвалено проєкт рішення Білоцерківської міської ради «Про надання згоди на безоплатне прийняття у комунальну власність Білоцерківської міської територіальної громади газопроводів та споруд, які перебувають на балансі Білоцерківського виробничого підприємства «ВЕСНА» УТОГ»;

- затверджено план основних заходів цивільного захисту Білоцерківської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області на 2022 рік;

-прийнято рішення про демонтаж самовільно встановленого бетонного паркану та металевих воріт по вул. Матросова, 48-А;

-розглянуті ряд рішень щодо зміни і присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна та опікунських питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Відбулося засідання виконавчого комітету 22.02


Опубліковано: 22 лютого 2022 року
Поділитися