Відбулося засідання виконавчого комітету

22 грудня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.


Про посилення карантинних обмежень на території Білоцерківської міської територіальної громади

Беручи до уваги Постанову Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та інші діючі нормативно-правові акти щодо запобігання поширенню на території України цієї гострої респіраторної хвороби виконавчий комітет міської ради вирішив:

До 28 лютого 2021 року на усій території Білоцерківської міської територіальної громади діятимуть обмежувальні протиепідемічні заходи, що встановлені пунктом 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 .

У період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 року до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 року на усій території Білоцерківської міської територіальної громади додатково діють обмежувальні протиепідемічні заходи, що встановлені пунктом 3 вищезазначеної Постанови.  На цей період управління освіти і науки, відділ культури і туризму, управління молоді та спорту міської ради має:

- забезпечити роботу закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти (Білоцерківська спеціальна загальноосвітня школа №19, інклюзивно-ресурсні центри №1 та №2) з дотриманням протиепідемічних вимог;

- рекомендувати керівникам закладів освіти організувати освітній процес за дистанційною формою навчання;

-  здійснювати постійний контроль за організацією дистанційного навчання.

Управлінню соціального захисту населення доручено забезпечити роботу комунальної установи Білоцерківської міської ради «Білоцерківський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Шанс» з дотриманням протиепідемічних вимог.

Комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта», відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування Білоцерківської міської ради разом із Білоцерківським відділом поліції Головного управління Національної поліції у Київській області, батальйоном патрульної поліції в місті Біла Церква Управління патрульної поліції у Київській області Департаменту патрульної поліції, Білоцерківським міськрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області  доручено посилити заходи щодо контролю за виконанням суб’єктами господарювання вимог обмежувальних заходів передбачених пунктами 2 та 3 постанови Кабінету Міністрів України.

Підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності рекомендовано забезпечити на період дії карантину з метою обмеження скупчення осіб в транспорті та на шляхах прямування на роботу (з роботи) застосування за можливості гнучкого режиму робочого часу, який, зокрема, передбачає різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, позмінну роботу працівників, а за технічної можливості — також роботу в режимі реального часу через Інтернет із збереженням заробітної плати, дистанційну (надомну) роботу.

Суб’єктам господарювання на період дії карантину також рекомендовано внести (у разі потреби і можливостей) зміни до режимів їх роботи з метою встановлення початку роботи о 9-й, 10-й годині чи більш пізній час. Зокрема, встановити початок роботи о 10-й годині або більш пізній час та час пріоритетного обслуговування з 10-ї до 12-ї години або з більш пізнього часу протягом двох годин громадян похилого віку та осіб з інвалідністю для суб’єктів господарювання, які провадять свою діяльність у таких видах економічної діяльності:

- оптова та роздрібна торгівля;

- ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів;

- поштова та кур’єрська діяльність;

- тимчасове розміщення та організація харчування;

- страхова діяльність;

- надання соціальної допомоги;

- мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.


Визначено вартість харчування в закладах освіти Білоцерківської територіальної громади

Члени виконавчого комітету ухвалили рішення  про організацію харчування здобувачів освіти в комунальних закладах дошкільної і загальної середньої освіти Білоцерківської міської територіальної громади.

Так, встановлено вартість харчування одного вихованця в комунальних закладах дошкільної освіти 35 гривень на день; у закладах дошкільної освіти санаторного типу - 37 гривень на день. З даної вартості батьки або особи, які їх замінюють мають сплачувати 60%  розміру від вартості харчування на день, 40% - за рахунок коштів міського бюджету.

Разом з тим, безкоштовним харчуванням у комунальних закладах дошкільної освіти (тобто за рахунок коштів місцевого бюджету) будуть забезпечуватися:

- діти, позбавлені батьківського піклування;

- діти з інвалідністю;

- діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- діти у закладах дошкільної освіти санаторного типу (групах) для дітей з малими й затухаючими формами туберкульозу та в спеціальних й інклюзивних групах для діти, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку;

- діти, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) на сході України, учасниками бойових дій антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) на сході України (на основі посвідчення учасника антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) чи довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції (операції об’єднаних сил), забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України);

- діти із сімей загиблих (померлих) мешканців Білоцерківської міської територіальної громади, які брали участь у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил);

- діти, котрі мають статус «Дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»;

- діти із числа внутрішньо переміщених осіб.

Звільнятимуться від плати за харчування дитини батьки або особи, які їх замінюють, у сім'ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім'ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини в державних і комунальних закладах дошкільної освіти.

Крім того, розмір плати за харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти зменшуватиметься на 50% для батьків, у сім'ях яких троє і більше дітей.

Вартість харчування одного учня в комунальних закладах загальної середньої освіти денної форми навчання встановлено у розмірі 25 гривень на день. Проте, враховуючи організацію кейтерингових послуг для одного учня у Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 18, Білоцерківській загальноосвітній школі І ступеня № 23 та Білоцерківському закладі загальної середньої освіти ІІ-ІІІ ступенів з інституційною формою навчання № 1 вартість

харчування становитиме 40 гривень на день.

Також встановлено вартість харчування (враховуючи організацію кейтерингових послуг) для одного учня спортивних класів Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 (тренувальна база - Комунальний заклад Білоцерківської міської ради дитячо-юнацька спортивна школа №1) з розрахунку: 50% - кошти місцевого бюджету, 50% - за рахунок коштів батьків або осіб, які їх замінюють.

Звільнятимуться від плати пільгові категорії :

- дітей з інвалідністю;

- дітей, позбавлених батьківського піклування;

 - дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних й інклюзивних класах;

- учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) на сході України, учасниками бойових дій антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) на сході України (на основі посвідчення учасника антитерористичної операції (операції об’єднаних сил) чи довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції (операції об’єднаних сил), забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України);

- дітей із сімей загиблих (померлих) мешканців Білоцерківської міської територіальної громади, які брали участь у проведенні антитерористичної операції (операції об’єднаних сил);

- дітей, котрі мають статус «Дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»;

- дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.


Відзначення свят

Члени виконавчого комітету ухвалили рішення про відзначення загальнодержавних, релігійних Новорічно-Різдвяних свят у місті Біла Церква.

Рішенням визначено, що дані свята відзначатимуться в період з 25 грудня 2020 року по 14 січня 2021 року включно, враховуючи карантинні обмеження.

У рамках відзначення Новорічно-Різдвяних свят ряду структурних підрозділів та комунальних установ міської ради доручено забезпечити святкову атмосферу. Так, департамент житлово-комунального господарства, відділ культури і туризму та  комунальне підприємство Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка мають створити та розмістити рекламну та інформаційну продукцію, а також святково оформити місто і встановити новорічну атрибутику.

Комунальному підприємству міської ради «Муніципальне шляхово-експлуатаційне управління» доручено підключення світлової святкової ілюмінації в центральних районах міста (Торгова площа, вул. Леся Курбаса, Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка, площа Т.Г. Шевченка), а також - постійне освітлення міста в ніч з 31 грудня 2020 року на 01 січня 2021 року та в ніч з 06 січня 2021 року на 07 січня 2021 року.

Також передбачено, організацію безперебійної роботи підприємств, установ, організацій та відповідних служб, що забезпечують ліквідацію аварійних ситуацій, охорону громадського порядку  в місцях, де будуть встановлені новорічні декорації  та новорічна атрибутика. Ці заходи здійснюватиме департамент житлово-комунального господарства, підприємства-надавачі послуг  та комунальне  підприємство «Муніципальна варта» відповідно.

Комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління» має продовжити графік роботи транспорту з 31 грудня 2020 року на 01 січня 2021 року та з 06 січня 2021 року на 07 січня 2021 року, підприємствам, що надають транспортні послуги з перевезення пасажирів також рекомендовано розглянути можливість подовження графіку роботи у ці дні.


Про тарифи на ритуальні послуги

З метою приведення тарифів на ритуальні послуги до економічно обґрунтованого рівня з урахуванням інтересів населення та відшкодування фактичних витрат підприємства, які відповідають нормам чинного законодавства України, виконавчий комітет міської ради вирішив встановити з 01січня 2021 року нові тарифи на ритуальні послуги. Також встановлено 

тарифи на ритуальні послуги,  що відшкодовуються  у відповідності до Порядку проведення безоплатного поховання  померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 28 жовтня 2004 р. № 1445 та у відповідності до ст. 14 Закону України  «Про поховання та похоронну справу».

Дане рішення пройшло всю необхідну процедуру як регуляторний акт. Ознайомитися з ним  можна буде після його оприлюднення на сайті міської ради.


Звіт департаменту житлово - комунального господарства Білоцерківської міської ради по роботі зі зверненнями громадян

З даного питання доповів  директор департаменту житлово - комунального господарства Олег Савченко.

Доповідачем було зазначено, що директор департаменту, заступники директора, начальники управлінь та відділів департаменту проводять особистий прийом громадян, згідно затвердженого графіку прийому, за винятком карантинного періоду, оскільки пунктом 19 Протоколу № 2 засідання Державної Комісії ТБіНС від 10.03.2020 р. скасовано до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування..

Питання звернень громадян реєструються в журналі « Прийому громадян». Особам, які звертаються з проблемними питаннями, надається кваліфікована допомога в розрізі питань (заяви, скарги, клопотання), які ввідносяться до компетенції департаменту.

Особлива увага працівниками департаменту приділяється питанню доступу до публічної інформації.

З 2019 року в департаменті працює відділ-центр оперативного реагування. Працівники центру оперативного реагування здійснюють цілодобове приймання та занесення в електронні реєстри телефонних дзвінків мешканців міста з різних питань діяльності різних міських служб.

Станом на 10.12.2020 року до департаменту житлово-комунального господарства міської ради надійшло 8780 заяв, скарг, звернень громадян, 27 запитів на публічну інформацію та 56 депутатських звернень. Кількість звернень збільшилася в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року на 2386 (всього), в тому числі на 5 запитів на публічну інформацію та зменшилося на 24 депутатських звернень від депутатів усіх рівнів.

При цьому, на Урядову гарячу лінію надійшло на 25 звернень менше, ніж в аналогічному періоді 2019 року.

Поряд з тим, на гарячу лінію центру оперативного реагування департаменту надійшло на 2538 звернень більше, ніж в 2019 році. Всього у поточному році на гарячу лінію  надійшло 7608  звернень.

Такі дані свідчать про те, що особи, які звертаються на гарячу лінію центру оперативного реагування департаменту оперативно та кваліфіковано отримують необхіну інформацію з вирішення порушених ними питань, таким чином, відбулося зменшення їхніх звернень на Урядову нарячу лінію, чи до депутатів різних рівнів.

Щодо питань, з яких не було можливості надати відповідну допомогу у їх вирішенні, підготовлено та надано вичерпні відповіді про відмову в позитивному вирішенні звернень, але поставлено на додатковий контроль та буде внесено в план роботи департаменту на 2021 рік.

Найчастіше у зверненнях піднімалися питання ремонтів доріг, проїздів та тротуарів, утримання зелених насаджень, благоустрій, ремонти покрівель будинків та ін.

Звіт департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради по роботі зі зверненнями громадян було взято до відому.


Інші питання

У ході засідання було затверджено плани роботи виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської міської ради на 2021 рік та на І квартал наступного року, а також план діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на наступний рік.

Під час засідання також було затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості за адресою площа Соборна, 8/1; прийняті рішення про деякі питання щодо квартирного обліку, про встановлення режиму роботи ряду міських об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення.

Розглянуті питання про присвоєння адрес об’єктам будівництва, заяви від низки товариств та рекламних агентств щодо надання дозволу на розміщення об’єкта зовнішньої реклами та опікунські питання, з яких були прийняті відповідні рішення.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.

Відбулося засідання виконавчого комітету (ФОТО)


Опубліковано: 22 грудня 2020 року
Поділитися