Відбулося засідання 53 сесії Білоцерківської міської ради

21 червня відбулося пленарне засідання 53 сесії Білоцерківської міської ради VII скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.


Депутатські звернення

Перед початком сесійного засідання депутат Володимир Панасов озвучив депутатське звернення щодо розгляду можливості перейменування  міської вул.Заводська на честь загиблого рятувальника – заступника начальника Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНСУкраїни в Київській області, підполковника служби цивільного захисту Максима Глазкова. Він загинув 09 червня 2015року виконуючи всій обов’язок,  під час ліквідації пожежі  на території нафтобази в селищі Крячки Васильківського району Київської області. Звернення з проханням перейменувати вулицю надійшло до депутата від керівництва Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України в Київській та  профкому первинної організації профспілки загону.

 

 

 

Депутат Ігор Денисенко оголосив звернення до міського голови щодо здійснення постійного контролю за якістю та темпами проведення будівельних робіт об’єктів інфраструктурного розвитку. У зверненні йдеться про позицію фракції ВО «Батьківщина» у Білоцерківській міській раді щодо стану освоєння бюджетних коштів, виділених Київською облдержадміністрацією.  Ігор Денисенко зазначив, що з метою розгляду раціональності та ефективності використання даних коштів та моніторингу виконання Програми капітального будівництва відповідно до Угоди про співфінансування на 20117-2018 рр. в межах округу з числа депутатів Білоцерківської фракції ВО «Батьківщина» створено спеціальну комісію.

 

 

 

Звернення Володимира Бабенка стосувалося організації діяльності КП БМР «Парк культури та відпочинку ім.Т.Шевченка». Депутат висловив пропозицію міському голові надати протокольне доручення, аби директор підприємства прозвітував про фінансово-господарську діяльність парку.

 

 

 

 

 

В рамках розгляду питань порядку денного було прийнято рішення звернутися до Президента України щодо необхідності внесення на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал». Звернення озвучив депутат міської ради Сергій Наконечний. Зміни пропонується внести з метою запровадження оподаткування прибутку  підприємств, розподіленого у формі дивідендів чи прирівняних до них платежів та відмова від податку з доходів дивідендів.

 

Окрім того, законопроект передбачає зміну  методологічних підходів  оподаткування процентів за користування кредитом, що отримується у нерезидентів  - пов’язаних  осіб; застосування перехідних положень для банків, які матимуть право залишатися платниками податку на прибуток до 2020 року включно; звільнення  від оподаткування податком на виведений капітал дивідендів, що виплачувалися  за період 2013-2017рр, у межах обсягу оподатковуваного прибутку, з якого раніше було  сплачено податок на прибуток підприємств.

 

Ще одне звернення, яке підтримали депутати до Президента Україна П. Порошенка, Міністра закордонних справ України П.Клімкіна щодо звільнення Олега Сенцова та інших громадян України, засуджених в Росії за сфабрикованими кримінальними справами. У документі міститься заклик будь-якими методами продовжити боротьбу та посилювати заходи заради звільнення українського режисера з російської в’язниці, де він перебуває незаконно; депутати Білоцерківської міської ради приєдналися до акції #FreeSentsov та просять посилити активність у всіх можливих напрямках та на всіх рівнях за допомогою визначеної низки заходів.

 

 

 


Внесено зміни до міського бюджету

Під час сесії депутати підтримали питання «Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 21 грудня 2017 р. № 1880-43-VІІ «Про бюджет м.Біла Церква на 2018 рік»

 

Згідно з даним рішенням та відповідно до розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 24.05.2018р. №321 було підтримано пропозицію у дохідній частині загального фонду зменшити:

субвенцію з місцевого бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на 24 000 000 грн.

 

Відповідно до розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації   від 25.05.2018р. № 324  ввести до складу доходів: субвенцію з місцевого бюджету на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захистуˮ, для осіб з інвалідністю I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захистуˮ, та які потребують поліпшення житлових умов за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету»,  в сумі 5 301 192 грн.

 

Одночасно було  внесено зміни у міжбюджетні трансферти, відображені у видатковій частині.


Прийняті ставки місцевих податків та зборів

З низкою питань стосовно встановлення ставок місцевих податків виступила заступник міського голови Інна Новогребельська.

 

Рішеннями «Про встановлення ставок єдиного податку, транспортного податку та туристичного збору в м. Білій Церкві на 2019 рік»; «Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в м. Білій Церкві на 2019 рік», «Про встановлення земельного податку в м. Білій Церкві на 2019 рік» було визначено платників податків; об’єкти оподаткування, базу оподаткування; ставки податку; податковий період; порядок обчислення податку; строки та порядок сплати податку; строки та порядок подання звітності про обчислення і сплату податків.

 

Зокрема:

- для першої групи платників єдиного податку -9% розміру прожиткового мінімуму;

- для другої групи платників єдиного податку -17 % розміру мінімальної заробітної плати;

- транспортний збір залишився  без змін на рівні 2018року:

- туристичний збір – 1%;

- податок на нерухомість фізичним особами – 0,75%

- податок на нерухомість юридичним  особами – від 0,5 до 1,5%;

 

Ставки земельного податку встановлено відповідно до кодів цільового призначення земельних ділянок згідно із Постановою КМУ №483, від 24.03.2017р. Детальніше із даними ставками податку можна буде ознайомитися на сайті міської ради, після оприлюднення.


Під час заходів на честь вшанування Героїв у Білій Церкві майорітиме не тільки синьо-жовтий прапор

«Про використання революційного прапора ОУН на території міста Біла Церква» -  таке рішення було прийнято депутатами міської ради з метою вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань та забезпечення права українців на самовизначення.

 

Відтепер у дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв, буде здійснюватися підняття біля адміністративного будинку Білоцерківської міської ради червоно-чорного революційного прапора ОУН.

 

 

Попередньо було запропоновано, що такими датами можуть бути: День народження голови Проводу ОУН –  Степана Бандери,  День Соборності України, День пам’яті Героїв Крут, Створення ОУН,  День пам’яті Героїв Небесної Сотні,  Річниця з дня смерті генерал-хорунжого, головнокомандувача УПА Романа Шухевича,  День українського добровольця, День пам’яті жертв політичних репресій, День Героїв,  День захисника України, день створення УПА, День Збройних Сил України та інші.

 

Рішенням  рекомендовано керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань м. Білої Церкви вивішувати революційний прапор ОУН на будівлях у вищезазначені дні.

 

Депутати також затвердили рішення «Про використання прапорів військових частин міста Біла Церква та добровольчих батальйонів, які беруть участь в бойових діях на Сході України, на території міста Біла Церква». Зокрема, було встановлено, що у дати, пов’язані з визначними подіями вшанування воїнів-учасників бойових дій на Сході України здійснюватиметься підняття біля адміністративного будинку Білоцерківської міської ради прапорів військових частин міста Біла Церква та добровольчих батальйонів, які беруть участь у бойових діях на Сході України.


Прийнято низку програм у сфері житлово-комунального господарства

Депутати підтримали рішення «Про затвердження Програми оснащення вузлами комерційного обліку холодної води багатоквартирні житлові будинки у місті Біла Церква на 2018-2019 роки». Метою Програми є виконання вимог Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» щодо налагодження у м. Біла Церква до 01 серпня 2019 року 100% комерційного обліку споживання послуг з централізованого постачання холодної води та скорочення не облікованих витрат води у внутрішньо будинкових системах питного водопостачання, що сприятиме зменшенню витрат співвласників багатоквартирних будинків на оплату послуг з централізованого постачання питної води.

 

Термін реалізації Програми – 2018-й (з дати прийняття) – 2019 роки. Програма буде реалізована в один етап, і на її виконання буде виділено 20 млн грн з міського бюджету:  10 млн грн у 2018-му та 10 млн грн у 2019 році.

 

Варто відмітити, що в Білій Церкві, станом на день набрання чинності Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» комерційними (загальнобудинковими) засобами обліку холодної обладнано 25% багатоквартирних будинків. У решті житлових будинків, які приєднані до зовнішніх мереж водопостачання, загальнобудинкові лічильники не встановлені взагалі або перебувають у неробочому стані, що унеможливлює здійснення побудинкового комерційного обліку послуг з централізованого постачання питної води. Загалом у багатоквартирних будинках міста Біла Церква необхідно замінити або встановити близько 600 засобів побудинкового обліку питної води.

 

Під час сесії депутати прийняли також рішення «Про затвердження Програми забезпечення утримання, проведення капітальних ремонтів та підвищення якості обслуговування гуртожитків м. Біла Церква на 2018-2022 роки».

 

Згідно із низкою нормативно-правових актів, створення належних умов проживання, забезпечення надання житлово-комунальних послуг належної якості, проведення ремонтних робіт є пріоритетними завданнями держави в цілому та органів місцевого самоврядування зокрема. Тож метою Програми є створення умов для реалізації мешканцями міста конституційного права на житло, забезпечення належних умов проживання та надання житлово-комунальних послуг належної якості, оптимізації абонентського обслуговування мешканців гуртожитків, покращення фінансового становища підприємств-надавачів послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і, як наслідок, забезпечення надійної та безперебійної експлуатації житлового фонду та прибудинкових територій, проведення капітального ремонту конструктивних елементів будівель, внутрішньо будинкових інженерних мереж, санітарно-технічного та електричного обладнання, ремонт місць загального користування.

 

Варто також відмітити, що сьогодні на балансі комунальних підприємств Білоцерківської міської ради перебуває 25 гуртожитків. Орієнтовна вартість заходів, що увійшли до програми (на період 2018 – 2022 роки) становить приблизно 75 млн грн. Фінансове забезпечення виконання Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету та інших джерел надходження, не заборонених законодавством України.


Чи носитиме міська ЦБС ім’я П.Красножона?

Депутат Білоцерківської міської ради VII скликання Андрій Король виніс на розгляд депутатів звернення щодо присвоєння Центральній бібліотечній системі імені Красножона Петра Івановича, який все своє життя присвятив розвитку бібліотечної справи міста. За свою діяльність П.І.Красножон нагороджений почесним званням «Заслужений працівник культури України», удостоєний нагород, відзнак міського голови, в тому числі й занесення до «Золотого фонду Білої Церкви». 

 

Петро Красножон підняв бібліотечну справу Білої Церкви на новий, значно вищий рівень, пропрацювавши директором міської ЦБС 26 років. Багатогранна особистість, людина високої громадянської позиції, він дбав про злагоду у трудових колективах, не переставав дивувати цікавими ідеями.

 

Дане рішення було підтримано депутатами, відповідно до нього виконавчому комітету та відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради було доручено, організаційно підготувати та провести громадське обговорення по питанню присвоєння юридичній особі Центральній бібліотечній системі імені Красножона Петра Івановича у відповідності до Законодавства  України. 


Створено КП БМР «Білоцерківська енергетична компанія»

Під час сесійного засідання депутати прийняли рішення про створеннякомунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська енергетична компанія».

 

Комунальне підприємство створено з метою забезпечення населення житлово-комунальними послугами необхідних рівня та якості, забезпечення належного утримання та ефективної експлуатації об’єктів у сфері централізованого теплопостачання та постачання гарячої води, сталого розвитку системи централізованого теплопостачання в місті, зокрема, для сталого забезпечення тепловою енергією жителів  масиву «Леваневського».

 

 

Основними напрямками діяльності Підприємства є:

- Виробництво теплової енергії, транспортування її магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами, постачання теплової енергії.

- Надання послуг з централізованого опалення, пари та підігріву води на гаряче водопостачання житлового фонду, адміністративних, виробничих, кооперативних, громадських організацій, комунально-побутових, комунально - освітніх та інших об’єктів, незалежно від форм власності, що знаходяться в зоні діяльності Підприємства.

-Забезпечення своєчасного отримання оплати за надані споживачам послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, у строки, встановлені відповідними договорами.

- Експлуатація та впровадження джерел теплопостачання та комплексу об’єктів теплового господарства.

- Проведення пусконалагоджувальних робіт устаткування котелень, теплових пунктів, теплових мереж опалення і гарячого водопостачання в житлових та нежитлових будинках, спорудах тощо.

 

Рішенням затверджено Статут комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська енергетична компанія». Встановлено статутний капітал комунального підприємства в розмірі 1 млн грн.


На «Новозарічанському» кладовищі частково припиняться поховання

Депутатами прийнято  рішення «Про часткове припинення поховань на території кладовища «Новозарічанське» в м. Біла Церква».

 

Рішення необхідне у зв’язку із тим, що відсутні місця для поховань. Наразі там буде здійснюватися лише підхоронення.

 

Коментуючи дане питання, міський голова поінформував про роботу міської влади щодо придбання земельних паїв у громадян та відповідного їх переоформлення для використання під розширення кладовищ Новозарічанське та Новокиївське 3. 


Інші питання, які були розглянуті під час засідання сесії міської ради:

- внесені зміни до Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради Будинку урочистих подій шляхом викладення його у новій редакції;

- затверджено проміжний ліквідаційний баланс Білоцерківського міжшкільного навчально-виробничого комбінату Білоцерківської міської ради Київської області;

- внесено зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 31 жовтня 2017 року №1459-38-VІІ «Про створення комунальної установи Білоцерківської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр» та зміни до Положення даної установи;

-затверджено Положення про діяльність аукціонної комісії для продажу об'єктів малої приватизації;

- погоджено проект Мирової угоди між Білоцерківською міською радою та Житлово-будівельним кооперативом «Учитель» у судовій справі №911/750/18;

- внесено зміни до Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта», які спрямовані на посилення правових підстав здійснення статутних завдань підприємства;

- внесено зміни до Програми відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед містом, здійснення представницьких та інших заходів на 2017-2019 роки;

- внесено зміни до Статуту комунального закладу Білоцерківської міської ради Міська госпрозрахункова поліклініка профоглядів шляхом викладення його у новій редакції;

- затверджено претендентів на отримання муніципального житла та внесення змін у додаток до рішення міської ради від 29 березня 2018 року № 2028-48-VII «Про деякі питання забезпечення жителів міста Біла Церква муніципальним житлом на 2013-2018»; 

-внесено зміни до Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління» шляхом викладення його у новій редакції;

-внесено зміни до Програми розробки містобудівної документації для використання територіальною громадою м. Біла Церква на період 2015-2019 рр. (зі змінами), затвердженої рішенням міської ради від 31 березня 2015 року №1444-73-VI. Зміни полягають у коригуванні сум коштів виділених на фінансування етапів Програми;

-затверджено частини плану зонування територій міста Біла Церква;

-затверджено Аналітичний звіт за результатами аналізу проектних рішень Генерального плану міста Біла Церква, затвердженого рішенням міської ради від 03 листопада 2016 року № 319-18-VII «Про затвердження Генерального плану міста Біла Церква» та раніше розроблених проектів містобудівної документації (детальних планів території, планів зонування території) для здійснення містобудівного моніторингу; 

-розглянуто ряд майнових, земельних та інших питань,  з яких були прийняті відповідні рішення.


 


Опубліковано: 21 червня 2018 року
Поділитися