Відбулося засідання 40 сесії Білоцерківської міської ради

26 травня відбулося засідання позачергової 40 сесії Білоцерківської міської ради VIII скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

Звернення  депутатів

 

Депутат Юрій Петрик у своєму зверненні підняв питання про дотримання законодавства України щодо використання російського музичного контенту у розважальних закладах громади.

 

Звернення Оксани Сахарової стосувалися: співпраці місцевої влади та внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території громади; якості формування відповідей структурними підрозділами на звернення депутатів; надання допомоги депутатами міської ради військовослужбовцям через місцеві волонтерські організації.

 

Визнано повноваження депутата Вікторії Шишковської

На 38 сесії міської ради  було прийнято рішення про складання повноважень депутата Білоцерківської міської ради VIII скликання, яким достроково припинено депутатські повноваження депутата Станіслава Поліщука у зв’язку з його особистою заявою.

 

У ході поточного пленарного засідання голова Білоцерківської міської територіальної виборчої комісії Ігор Пекарчук довів до відома присутніх постанови даної комісії, якими враховано припинення повноважень  Станіслава Поліщука та повідомив, що враховуючи виборче законодавство України, комісія постановила визнати депутатом від Київської обласної організації Політичної партії «За майбутнє»  в Білоцерківській міській раді VIII скликання наступного за черговістю кандидата у депутати. Ним стала Вікторія Шишковська. Вона склала присягу депутата та приступила до роботи у сесійній залі.

 

 

 

 

Наша громада має нові межі, погоджені з суміжними громадами  

Депутати міської ради затвердили проєкт землеустрою щодо встановлення меж території Білоцерківської міської територіальної громади.

 

Доповідаючи питання начальник управління регулювання земельних відносин міської ради Олеся Борзак зазначила, що  проєкт землеустрою виготовлявся на підставі рішення міської ради прийнятого 17 лютого 2022 року. В ході його виготовлення межа нашої громади була погоджена з усіма суміжними  сільськими радами ( сім сільських, селищних і Узинська міська рада).

На підставі прийнятого рішення будуть внесені відомості про межі Білоцерківської міської територіальної громади до Державного земельного кадастру.

 

 «Це історичне рішення для нашої територіальної громади. Ми провели відповідну роботу у нашій міській раді та роботу із суміжними громадами, з якими територіально межуємо. Всіма були прийняті відповідні рішення рад щодо узгодження суміжних меж. Відсьогодні, всі суперечки, які точилися протягом багатьох  років будуть вирішені і всі питання узгоджені, - наголосив міський голова Геннадій Дикий. - Ключовими спірними питаннями протягом десятків років були землі на яких розташований мікрорайон Гайок, дачні кооперативи, що знаходяться поруч та ін».

 

 

Визначено контингент учнів мистецьких шкіл на наступний навчальний рік

З метою врегулювання питань, пов’язаних з роботою початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, що належать до комунальної власності було визначено контингент учнів для них.

 Так,  передбачається, що у шести Комунальних закладах Білоцерківської міської ради вчитимуться діти згідно із таким розподілом:

 

- Білоцерківська школа мистецтв № 1 - вчитимуться  635 учнів на музичному, вокально-хоровому, образотворчому відділеннях та на відділенні комп’ютерної графіки;

- Білоцерківська дитяча музична школа № 2 - 188 учнів навчатимуться на музичному та  вокально-хоровому відділеннях;

- Білоцерківська школа мистецтв № 3 вчитиме 595 учнів на музичному, вокально-хоровому, образотворчому, хореографічному та  театральному відділеннях;

- Білоцерківська школа мистецтв № 4 навчатиме 578 учнів. Школа має відділення- музичне, вокально-хорове, образотворче, хореографічне;

- Білоцерківська  школа мистецтв № 5 навчатиме 449  - учнів на музичному, вокальному, образотворчому, хореографічному відділеннях;

- Білоцерківська школа мистецтв № 6 – навчатимуться 231 дітей на  музичному та вокальному відділеннях.

Варто наголосити, що термін навчання на музичному та  вокально-хоровому відділеннях становить  6-8 років, образотворчому -  6 років, комп’ютерної графіки - 3 роки, хореографічному та театральному від 6 до 8 років.

 

Про надання соціальних послуг Білоцерківським міським центром соціальних служб

З  метою забезпечення доступності соціальних послуг особам та сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають найвищий ризик потрапляння в такі обставини та організації надання їм соціальних послуг відповідно до індивідуальних потреб, міська рада  ухвалила відповідне рішення.

Зокрема, документом затверджено перелік соціальних послуг для сімей, дітей та молоді, що надаватимуться Білоцерківським міським центром соціальних служб на безоплатній основі. Це:

- інформування та консультування;  

- екстрене (кризове) втручання;

- представництво інтересів;

- соціальний супровід сімей(осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах та сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;

- соціальні адаптація,  профілактика,  інтеграція та реінтеграція.

 

Також визначено перелік окремих категорій осіб/сімей, яким данні соціальні послуги надаватимуться  безоплатно:

-особи/сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, які не можуть самостійно подолати негативний вплив обставин, зумовлених такими чинниками ( часткова або повна втрата рухової активності, пам’яті);  невиліковні хвороби, хвороби, що потребують тривалого лікування;   інвалідність;   безробіття;   малозабезпеченість;   поведінкові розлади у дітей через розлучення батьків;   ухилення батьками або особами, які їх замінюють, від виконання своїх обов’язків із виховання дитини;   втрата соціальних зв’язків, у тому числі під час перебування в місцях позбавлення волі;   жорстоке поводження з дитиною;  домашнє насильство;  потрапляння в ситуацію торгівлі людьми тощо.

 

- сім’ї, у яких дітей відібрано у батьків, без позбавлення останніх батьківських прав; родини, де триває процес розлучення батьків і вирішується спір між матір’ю та батьком щодо визначення місця проживання дітей, участі батьків у їх вихованні; сім’ї, у яких виховуються діти з інвалідністю, та сім’ї з дітьми, у яких батьки мають інвалідність; сім’ї, у яких батьків поновлено в батьківських правах; жінки, які виявили намір відмовитися від новонародженої дитини; особи з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування; особи з особливими освітніми потребами; внутрішньо переміщені особи; особи, звільнені з місць позбавлення волі; учасники антитерористичної операції та особи, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та ін.

 

Якщо ви потребуєте вищезазначеної допомоги та належите до таких категорій осіб зверніться до Білоцерківського міського центру соціальних служб, м. Біла Церква, б-р Олександрійський, 113, тел. (04563) 6-83-11, e-mail: bmsssdm@i.ua, пн – чт 8.00. – 17.00., пт 8.00. – 15.45.

 

До комунальної власності прийняли майно, яке надійшло як гуманітарна допомога

Під час засідання було ухвалено рішення про безоплатне прийняття в комунальну власність Білоцерківської міської територіальної громади від Міжнародної організації з міграції майна.

12 насосів на загальну суму 7,9 млн грн, передадуть на баланс  комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа».

 

Ще одним рішенням оформлено безоплатне прийняття в комунальну власність нашої громади транспортних засобів від міста Брауншвейг Федеративної Республіки Німеччина.

 

Мова йде про машину швидкої допомоги Mercedes-Benz DAIMLERCHRYSLER (D) та два автобуси SOLARIS URBINO, які були  передані через благодійний фонд «Хоф Шлютер» (детальніше: https://bc-rada.gov.ua/node/14370).

 

Автобуси передані на баланс КП БМР «Тролейбусне управління», після оформлення необхідних документів, пройденого техогляду, машини вийдуть на маршрути міста. Вони стануть вирішенням проблеми переповнення маршрутів муніципального транспорту в годину пік, оскільки мають велику місткість: 53 сидячих місця та 111 стоячих. Окремої уваги заслуговує зручність для маломобільних груп населення – автобуси низькопідлогові, мають спеціальні пристосування для заїзду візків, та окреме місце для людей з інвалідністю. Також у автобусах функціонують: обігрів, кондиціонери та система відеоспостереження.

 

Медичний автомобіль буде передано для використання у відділення невідкладної медичної допомоги, яке було збережене в Білій Церкві для потреб жителів громади та функціонує на базі Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1».

 

Інші питання розглянуті у ході засідання:

-внесли зміни до комплексної програми Білоцерківської міської ради з організації та фінансового забезпечення мобілізації, призову на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та приписки до призовної дільниці громадян у Білоцерківській міській територіальній громаді на 2023 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 09 грудня 2022року № 3279-35-VIII ;

-внесли зміни до Програми надання фінансової допомоги військовим частинам та органам військового управління Збройних сил України, які розташовані на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 09.12.2022 року № 3281-35-VIII;

-внесені зміни до Комплексної програми профілактики злочинності, зміцнення  законності та правопорядку на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 28.12.2022 року № 3398-36-VIII;

 

  • внесено зміни до рішення міської ради від 28 грудня 2022 року № 3391-36-VIII «Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік». Даним рішенням уточнено бюджет громади на 325 млн грн, які будуть спрямовані на виконання цільових програм, а також забезпечення життєдіяльності громади та утримання її бюджетних галузей;

 

  • утворено територіальне формування цивільного захисту Білоцерківської міської територіальної громади шляхом об’єднання об’єктових формувань цивільного захисту на території громади, що входять до сфери управління і перебувають у комунальній власності;

 

  • надано дозвіл на реалізацію та списання продуктів харчування управлінню освіти і науки Білоцерківської міської ради;

 

  • внесено  зміни до Програми надання безповоротної фінансової підтримки комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Світанок» на 2023 рік», затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2022 року № 3409-36-VIII, шляхом викладення її в новій редакції та до рішення  міської ради від 27 квітня 2023 року № 3826-39-VIII «Про надання безповоротної фінансової підтримки комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Світанок»;

 

-затверджено Порядок надання та використання коштів з місцевого бюджету у вигляді фінансової підтримки комунальним підприємствам Білоцерківської міської ради;

 

-внесено зміни до Програми розвитку комплексного благоустрою Білоцерківської міської територіальної громади на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24 грудня 2020 року № 41-05-VIІI

 

-розглянуто низку питань щодо використання комунального майна, земельних та інших питань,  з яких були прийняті відповідні рішення.

Відбулося засідання 40 сесії Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 26 травня 2023 року
Поділитися