Відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

17 січня у Білій Церкві відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

Метою засідання було вжиття необхідних заходів щодо забезпечення безпечної життєдіяльності населення та функціонування міського господарства у зв’язку з ускладненням погодних умов.

 

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що за даними УкрГідрометцентру, внаслідок впливу активного циклону в Україні протягом 18 січня прогнозується суттєве ускладнення погодних умов. Він закликав містян не паркуватися вздовж узбіч вулиць, а виключно на визначених паркувальних місцях.

 

«Завдяки цьому снігоочисна техніка зможе якісніше прибирати вулиці. Також хочу наголосити, що згідно із Правилами благоустрою, відповідальність за стан прилеглих територій підприємств, установ, організацій несуть балансоутримувачі та власники цих територій. Тому прошу усіх власників та балансоутримувачів своєчасно прибирати свої території від снігу», - акцентував увагу міський голова.

 

Також він рекомендував з метою зменшення ризику заторів і дорожньо-транспортних пригод за можливості, обмежити використання особистих транспортних засобів і користуватися громадським транспортом.

 

Заступник міського голови Валерій Гнатюк поінформував присутніх, що в умовах, які виникли, існують загрози порушення належних умов життєдіяльності населення окремих територій міста (аварійне відключення тепло-, енерго постачання), ускладнення транспортного сполучення (ожеледиця, блокування сніговими масами ділянок автодоріг), підвищення рівня небезпеки (травмування людей) в результаті обвалу дерев, руйнування споруд, дії низьких температур, ДТП, т.п.  

 

У ході засідання комісія прийняла рішення:

1. Вжити невідкладних заходів у зв’зку із можливим виникненням надзвичайної ситуації природного характеру;

2. Запропонувати виконавчому комітету міської ради на території міста встановити для Білоцерківської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області режим функціонування підвищеної готовності;

3. Забезпечити своєчасне прибирання та вивезення снігу;

4. Забезпечити інформування населення міста через засоби масової інформації про штормове попередження, про необхідність обмеження руху транспорту та дотримання заходів безпеки;

5. Організувати контроль за метеообстановкою;

6. Відповідним структурам бути в готовності до надання допомоги водіям, що опинилися у снігових заметах;

7. Освітнім структурам бути в готовності до організації роботи навчальних і дошкільних навчальних закладів в умовах надзвичайної ситуації природного характеру;

8. Вжити відповідних заходів для безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення та найважливіших об’єктів інфраструктури;

9. Обмежити виїзд з територій підприємств, на яких проводяться навантажувально-розвантажувальні роботи, великогабаритного транспорту на період ускладнення погодних умов.

 

У заході взяли участь: члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та запрошені керівники підприємств, установ та організацій міста.



Опубліковано: 17 січня 2018 року
Поділитися