Відбулося обговорення проєкту рішення щодо тарифів на послуги Будинку урочистих подій

14 травня в м.Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» щодо обговорення проєкту регуляторного акта – рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради «Будинок урочистих подій». Провела засідання заступник міського голови Катерина Возненко.

Даний проєкт  було розроблено у зв’язку із гострою необхідністю регулювання діючих  з 2018 року тарифів на платні послуги, що надаються населенню КП БМР «Будинок урочистих подій», тому потребують перегляду до рівня їх собівартості із мінімальною рентабельністю.

Утримання підприємства відбувається за рахунок платних послуг, які надаються населенню та організаціям різних форм власності.  З 2018 року, коли востаннє переглядалися тарифи, значно зросли розмір заробітної плати, вартість витратних матеріалів, енергоносії тощо. Як наслідок, підприємство відчуває нестачу власних обігових коштів, що в подальшому може призвести до виникнення заборгованості по заробітній платі, податках, платежах до  ПФУ, а також скорочення робочого штату.

Отож, метою прийняття даного рішення є: приведення тарифів на платні послуги до економічно обґрунтованого рівня з урахуванням інтересів населення та відшкодування фактичних витрат  підприємства, які відповідають діючим нормативно-правовим законодавчим актам України.

Учасники  «круглого столу» обговорили рівень підняття тарифів, причини, які спонукали до цих дій  та одноголосно підтримали рекомендацію винести проєктрішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про встановлення тарифів на платні послуги, що надаються в комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради «Будинок урочистих подій» на розгляд засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

Передбачається, що тарифи в середньому буде збільшено на 10%.

У роботі «круглого столу» взяли участь депутат міської ради Тетяна Голотюк, заступник міського голови Василь Морський, начальник управління економіки Білоцерківської міської ради Юлія Земецька, представники  управління культури та туризму Білоцерківської міської ради, директор комунальногопідприємства Білоцерківської міської ради «Будинок урочистих подій» Тетяна Бурківська та ін.

Відбулося обговорення проєкту рішення щодо тарифів на послуги Будинку урочистих подій


Опубліковано: 14 травня 2021 року
Поділитися