Відбулася позачергова 61 сесія міської ради

13 грудня відбулось засідання позачергової шістдесят першої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 


Депутати підтримали запит

Перед початком засідання депутат міської ради Андрій Король оголосив депутатський запит до міського голови щодо необхідності розробки проекту рішення  про внесення змін до рішення міської ради № 04-02-VІІ від 11 грудня  2015 року  «Про утворення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, визначення його чисельності, затвердження персонального складу», яким включити до складу виконавчого комітету міської ради трьох заступників та секретаря міської ради. Дані посадовці мають буди включені до  складу виконкому  згідно із законодавством України.

 

 

 


Підтримані звернення від міської ради

Першим депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо ліквідації інституції Урядового уповноваженого з гендерної політики та формування в центральному органі влади структурного підрозділу, який буде відповідальним за сім’ю. Документ оголосив секретар міської ради, депутат міської ради Вадим Кошель.

Дане звернення пов’язане із заявою Урядового уповноваженого з гендерної політики Катерини Левченко, яка прозвучала 8 грудня ц.р. в ефірі Громадського радіо, щодо прийнятих 65 радами різних рівнів звернень до Президента України, ВРУ, КМУ, РНБО з вимогами захисту цінностей української сім’ї.

 

 

Другим було звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо недопущення підвищення ціни на електроенергію. Звернення озвучив депутат міської ради Сергій Наконечний.

У зверненні йдеться, що етапи підвищення тарифів на електроенергію протягом 2014-2017рр. призвели до зростання витрат підприємств та бюджетних установ, спричинили зростання тарифів на холодну воду,  збільшення вартості проїзду в електротранспорті, суттєво негативно вплинули на умови ведення бізнесу міста та ін. Оскільки НКРЕКП було анонсовано можливе підвищення ціни на електроенергію на 2019рік , в зверненні міститься прохання не допустити цього, аби ще більше не ускладнити ситуацію.

 


Внесено зміни та доповнення до бюджету міста на 2018 рік

Депутатами міської ради було внесено зміни та доповнення до рішення міської ради від 21 грудня 2017 р. №1880-43-VІІ «Про бюджет м.Біла Церква на 2018 рік».

Згідно із рішенням здійснено перерозподіл бюджетних призначень:

-відділу культури і туризму – збільшено видатки по школам естетичного виховання на суму 800 000 грн. – на заробітну плату з нарахуваннями.

- виконавчому комітету міської ради – збільшено видатки на регулювання цін на послуги міського електротранспорту - 2 517 700 грн., на будівництво інших об’єктів соціальної та виробничої інфраструктури комунальної власності - 66 600 грн. на оплату експертизи ПКД з передачею коштів до бюджету розвитку;

-збільшено обсяг видатків на виконання Програми по організації та фінансовому забезпеченню мобілізації, призову та приписки громадян у м.Біла Церква на 2018 р. в сумі 360 000 грн. за рахунок зменшення резервного фонду.

-управлінню соціального захисту населенняперерозподілено видатки  з компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті» – 154 830 грн., інші заходи у сфері соціального захисту (програма соціальної підтримки осіб з обмеженням життєдіяльності) – 400 000 грн., Територіальний центр - 190 000 грн.    на надання пільг окремим категоріям громадян з послуг зв’язку – 771 900 грн. для виконання рішення суду, надання інших пільг окремим категорія громадян» - 4830 грн., на інші заходи у сфері соціального захисту (програма «Турбота») – 280 000 грн;

-управлінню освіти і наукиперерозподілено видатки по утриманню ДЮСШ» з загального фонду на бюджет розвитку в сумі 59 168 грн. для придбання обладнання.

- також здійснено розподілення медичної субвенції та відшкодування вартості лікарняних засобів.

Зменшено бюджетні призначення по головних розпорядниках:

-   управління освіти і науки – 3 184 300 грн. – оплата енергоносіїв:

- управління охорони здоров’я – 200 000 грн. – оплата енергоносіїв, 311 900 грн. – програма «Цукровий діабет». 

Відповідно до фактичних нарахувань також проведено перерозподіл бюджетних призначень по субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім’ям з дітьми, а саме:

- зменшено видатки на надання допомоги у зв’язку з вагітністю і пологами» - 107 595 грн.;

- збільшити видатки:

-  на надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям» - 84 570 грн.;

-  на надання допомоги по догляду за особами з інвалідністю» - 22 452 грн.

-  -на надання щомісячної компенсаційної виплати непрацюючий працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи» - 573 грн.

Також, згідно із пропозиціями проведено перерозподіл планових призначень на програму з організації та фінансового забезпечення  мобілізації та призову на військову службу за контрактом;  в напрямках освіти і науки  та соціального захисту населення та здійснено перерозподіл коштів бюджету розвитку для  ефективного їх використання.


Про вивчення питання можливого співробітництва між громадами

У ході засідання також було прийнято рішення про забезпечення вивчення, оцінки та громадського обговорення пропозиції про початок переговорів з питань організації співробітництва територіальних громад.

Документ було розроблено відповідно до подання міського голови (згідно  із Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» «Про співробітництво територіальних громад») та  на підставі рішення Узинської міської ради «Про надання згоди і організацію співробітництва територіальних громад» від 26 вересня 2018 року № 11-401/2018,  враховуючи лист Узинського міського голови Гринчука В.Ю. «Про пропозицію про початок переговорів з питань організації співробітництва» від 11 жовтня 2018 року № 02-14-1413.

 

 

 

Отож, відповідно рішення, міському голові Дикому Г.А. доручено до 24 січня 2019 року забезпечити вивчення, оцінку виконавчими органами Білоцерківської міської ради щодо відповідності потребі територіальної громади, а також провести громадське обговорення пропозиції Узинської міської ради про початок переговорів з питань організації співробітництва територіальних громад, а саме між:

- Узинською міською радою в особі міського голови Гринчука Віталія Юрійовича;

- Рокитнянською селищною радою в особі селищного голови Богданова Юрія Андрійовича;

- Кагарлицькою міською радою в особі міського голови Панюти Олександра Олексійовича;

- Кагарлицькою районною радою в особі голови районної ради Семцова Івана Михайловича;

- Фурсівською сільською радою в особі сільського голови Фурсенка Миколи Івановича;

-  Білоцерківською міською радою в особі міського голови Дикого Геннадія Анатолійовича;

- Білоцерківською районною радою в особі голови районної ради Шевченка  Володимира Олексійовича.

Можлива співпраця може відбуватися у сфері забезпечення діяльності та належного утримання об'єктів комунальної власності, розвитку інфраструктури, поліпшення матеріально - технічної бази комунальних підприємств, поводження з твердими побутовими відходами, спільного вирішення проблеми поводження з безпритульними тваринами.

Передбачається, що після завершення вивчення, оцінки громадського обговорення пропозиції Узинської міської ради про початок переговорів питань організації співробітництва територіальних громад, міський голова має подати проект на розгляд чергової сесії Білоцерківської міської ради для прийняття відповідного рішення про надання згоди організацію співробітництва чи відмову та делегування представника до комісії  для підготовки  проекту договору  про співробітництво територіальних громад.


Інші питання розглянуті  під час засідання сесії місткої ради:

- внесено зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 30 листопада 2017 року № 1645-40-VII «Про затвердження комплексної програми Білоцерківської міської ради з організації та фінансового забезпечення мобілізації, призову на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та приписки до призовної дільниці громадян у місті Біла Церква на 2018 рік;

- прийнято рішення про  укладення договору про передачу прав засновника газети «Громадська думка»;

- розглянуто ряд земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Відбулася позачергова 61 сесія міської ради


Опубліковано: 13 грудня 2018 року
Поділитися