Останній медик терміналу

06 вересня у Білій Церкві відбувся показ фільму «Останній медик терміналу» про «кіборга», Героя України - Ігоря Зінича. Ігор мав звання молодшого сержанта медичної служби Збройних Сил України.

У 2009 р. закінчив Білоцерківський медичний коледж. Працював у Рокитнянській районній лікарні.  З початком агресії окупаційних військ пішов добровольцем на фронт й став медичним братом госпітального відділення, 3-й батальйону, 80 окремої аеромобільної бригади.

Від 17 грудня 2014 р., протягом місяця, безстрашний медик на позивний «Псих», неймовірними зусиллями рятував життя поранених на території Донецького аеропорту. Рятував за таких умов, коли бійців неможливо було вивезти під обстрілами.

Ігор Зінич й сам був поранений ворожою кулею. 20 січня 2015р. «останні медик терміналу» загинув під завалами.

Пошуками Ігоря займався брат, сестра та друзі, 16 лютого 2015 р. вдалося вивезти його тіло. Похований в Рокитному 19 лютого 2015 р..

Герою назавжди лишолося 25 !

Саме 06 вересня, «кіборг» святкував би свій 32-й день народження. Символічно, що саме цього дня рідні, близькі, друзі та всі хто знав Ігоря мали змогу проглянути про нього документальний фільм, згадати його та вшанувати пам’ять про нього.

Ми пам’ятаємо! Герої не вмирають!

Останній медик терміналу


Опубліковано: 07 вересня 2021 року
Поділитися