Вчергове «зазвучала» фарбами мальована «Поліфонія осені»

01 жовтня у виставковому залі бібліотеки №8 відбулося відкриття виставки творів білоцерківських митців  «Поліфонія осені». 

Це традиційна виставка, присвячена Дню художника. Цього річ  глядачам представлено понад 50 робіт тридцяти митців з Білої Церкви. Поціновувачі прекрасного матимуть можливість проглянути картини живопису в різних жанрах: натюрморт, портрет, пейзаж та ін.  Роботи виконані на високому професійному рівні, відтворюючи на площині багатогранне багатство світу, об’ємність та повноту предметів, їх мальовничість, матеріальну своєрідність, просторову глибину та світло-повітряне середовище.

 

На відкритті виставки була присутня заступник міського голови Катерина Возненко, яка привітала художників та всіх причетних до образотворчого мистецтва білоцерківців з Днем художника та зауважила: «Дуже приємно, що наше місто багате талантами. Саме цього року до традиційної виставки доєдналося велика кількість професіоналів, дивлячись на роботи яких ми ще раз переконуємося в їхній унікальності. Всі без винятку твори мають власний почерк, бачення, передають думку та фантазію авторів, які вони прагнуть донести нам через свої твори. Важливо, що на виставку можуть прийти всі охочі й помилуватися мистецтвом. Спасибі вам за вашу роботу, за те, що творите і реалізовуєте задумане та надихаєте своїх поціновувачів».

 

Подяками відділу культури і туризму міської ради за високий професіоналізм, значний внесок у розвиток культурно-мистецького  життя міста, активну громадянську позицію та з нагоди Дня художника  було відзначено: Георгія Пономарьова, Олену Гайдаєнко, Карину Родіонову.

 

Начальник відділу культури та туризму міської ради Ковальська Юлія також привітала всіх художників з професійним святом та зазначила, що саме у День художника  - 11 жовтня  для митців міста буде організовано пленер  в с. Гавайки Тетіївського району, а також в дендропарку «Олександрія»,  незабаром, відбудеться пленер для художників Київщини. Побажала, аби живописців надихало оточення, родина, неймовірної краси осіння природа і вони творили та вражали новими картинами.

 

У ході заходу завідуюча виставкової зали бібліотеки №8 Любов Михайлюк відмітила, що у період карантину білоцерківські художники створили чудову онлай-виставку, яка була у доступі для всіх бажаючих і дозволили їм спілкуватися з прекрасним. Білоцерківські митці показали власні роботи  у складний період, коли заклади не мали можливості функціонувати, назвавши виставку «Краса врятує світ», таким чином художники об’єднали спільноту, яка цікавиться живописом, сучасними тенденціями у творчості.

Любов Михайлюк також презентувала присутнім нове видання книги Анатолія Гая «Біла Церква у моєму серці», яка щедро ілюстрована картинами білоцерківських художників, які зображують красу рідного міста на своїх полотнах як у ранішні періоди, так і у сьогодення.

 

Виставка триватиме до 19 жовтня ц.р. Отож, запрошуємо всіх охочих поринути в прекрасне, надихнутися різноманіттям  кольорів, світлотіней, мазків, композиції та фактур.

 

Адреса виставкової зали бібліотеки № 8: вул.  Леваневського, 55. Працює - щодня крім суботи з 10.00 до 18.00. Довідки за тел. 7-33-17.

 

Вчергове «зазвучала» фарбами мальована «Поліфонія осені»


Опубліковано: 01 жовтня 2020 року
Поділитися