Установча зустріч Ради розвитку громади

17 липня відбулася установча зустріч та навчання для членів Ради розвитку громади (РРГ) в рамках проєкту «Життєздатність+: економічна інтеграція ВПО та постраждалих від війни».

Нагадаємо, що проєкт реалізується з метою покращення соціально-економічної інтеграції та стійкості ВПО, осіб, які повернулися, та приймаючих громад, шляхом зміцнення громадської солідарності та сприяння сталому працевлаштуванню. Фінансування здійснює Німецький банк розвитку KFW від імені Федерального Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується МОМ Україна. Про участь нашої громади в цьому проєкті писали тут.

Захід проводили старший національний консультант МОМ Олег Овчаренко та національний консультант МОМ Тетяна Тверітінова.

Під час зустрічі було окреслено роль та обов’язки РРГ, серед яких: побудова взаємозв’язку між громадою та місцевою владою; залучення громади та визначення потреб на шляху відновлення; розробка та впровадження плану відновлення громади, а також відстежування процесу впровадження відновлювальних ініціатив.

Серед учасників РРГ, до складу якої входять представники органу місцевого самоврядування, молодь, ВПО, представники бізнесу та громадських організацій, шляхом голосування було обрано керівний склад ради. Отож, голова Ради – заступник міського голови Василь Морський, заступник – начальник управління економічного розвитку Юлія Орел, секретар – начальник відділу стратегічного планування та економічного аналізу Анна Карпухно.

Під час заходу також відбувся тренінг щодо соціальної згуртованості для РРГ аби допомогти учасникам зрозуміти поняття соціальної згуртованості, оцінити її рівень у нашій громаді. А також розвинути навички виявлення та пріоритизації ключових проблем.

З питань долучення до роботи РРГ звертайтеся до управління економічного розвитку. Е-mail: bceconomy@ukr.net

Установча зустріч Ради розвитку громади


Опубліковано: 19 липня 2024 року
Поділитися