Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України

23 серпня, у Білій Церкві відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

На площі перед будівлею Білоцерківської міської ради зібралися мешканці громади, аби спільно віддати данину поваги символу Держави -  Прапору України.  

Український прапор – символ пшениці в степах під блакитною аркою неба, який уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі. Це символ віри і свободи, наш священний оберіг, знак єдності і перемоги.

Під жовто-блакитним прапором єднаються всі громадяни України в своєму прагненні зробити нашу країну мирною, цілісною та успішною.

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України, Указом Президента 23 серпня  оголошено Днем Державного Прапора України.

Міський голова Геннадій Дикий привітав білоцерківців зі святом: «Сотні років з жовто-блакитним прапором захисники нашої землі йшли в бій і клали свої життя. За цей прапор в Радянські часи людей висилали в табори, деякі з них – втрачали й життя. Завдяки їхнім зусиллям та любові до України, сьогодні, на цій площі, під мирним небом, ми можемо вільно відзначати День Прапора».

За сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 30 річниці Дня Незалежності України міський голова вручив нагрудний знак «Відзнака міського голови» Ростиславу Морозюку, поліцейському взводу «2, роти №1 батальйону патрульної поліції в місті Біла Церква та грамоти ряду працівників поліції.

З вітальним словом до присутніх також звернувся керівник батальйону патрульної поліції в місті Біла Церква, капітан поліції Василь Коряк та вручив працівникам поліції подяки від батальйону патрульної поліції в місті Біла Церква, Управління патрульної поліції в Київській області, Департаменту патрульної поліції.

Віталій Костенко, підполковник поліції, командир роти патрульної поліції особливого призначення «Херсон» прибув цього дня до Білої Церкви, щоб вручити нагороди волонтерам Білоцерківської волонтерської групи регіонального центру допомоги військовослужбовцям: Тетяні Василенко, Юрію Вірсті, Юрій Петрику.

«На заході присутні багато освітян, дошкілля і позашкілля, дітей - це ваша спільна нагорода. Разом до перемоги!», - наголосив Юрій Петрик отримуючи відзнаку.

У рамках урочистостей Державний Прапор України підняли міський голова разом із такими Почесними білоцерківцями:

  • Іван Лосєв, учасник Олімпійських ігор 2012 і 2020 року, призер та переможець командних кубків світу та Європи зі спортивної ходьби;
  • Леся Крижешевська, директор Білоцерківської школи мистецтв №1, заслужений працівник культури України;
  • Дмитро Кравець, учень 11 класу Білоцерківської загальноосвітньої школи №6, переможець та призер мовно-літературного конкурсу ім. Петра Яцика. Переможець фінального етапу Всеукраїнського конкурсу - захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2020 та 2021 років у секції «Журналістика».
  • Володимир Русецький, старшина, головний сержант 8-ї механізованої роти 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців. Учасник АТО та ООС. Має нагороди: Народний Герой України, відзнаки «За участь в антитерористичній операції»,  та «Козацький хрест», нагрудні знаки «За зразкову службу» та «Знак пошани», медалі «Учасник АТО», «Захисник Вітчизни», «Чорних Запорожців», орден «Хрест Слави».

 

Щирі музичні вітання присутнім подарували колектив  Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені Панаса Саксаганського

У заходах також взяли участь Народний депутат України Микола Бабенко, депутати Київської обласної ради Хвича Мепарішвілі та Олександр Поляруш, перший заступник міського голови Інна Новогребельська, заступники міського голови Катерина Возненко, Анатолій Кравець, Руслан Руденко, депутати та члени виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України


Опубліковано: 23 серпня 2021 року
Поділитися