Укриття у школах та садочка: що вже зроблено

У Білоцерківській міській територіальній громаді проводять заходи аби навчання наших діток було безпечним, адже  незважаючи на намагання ворога зашкодити нам та паралізувати багатогодинними повітряними тривогами наше сьогодення, ми попри все робитимемо все можливе від нас щоб жити, працювати та розвиватися.

Питання організації безпечного навчання дітей піднімалося задовго до початку повномасштабного вторгнення.

Коментуючи дане питання начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик зазначив: «Протягом усіх восьми років, відколи йде війна, на рівні закладів освіти проводилася відповідна робота.

До цієї роботи залучалися представники ДСНС, проводилися тренування на об’єктах, відпрацьовувалися питання евакуації. Перед початком повномасштабного вторгнення були відпрацьовані ці питання й з батьками.

За закладами освіти, які не мають укриттів закріплювалися найближчі будинки з відповідними приміщеннями.  Укриття, які є наявні  у навчальних закладах – були паспортизовані.

Є певні вимоги, які ми маємо забезпечити в укриттях: висота приміщень, розміри дверних отворів, дотримання вимог вентиляції повітря, забезпечення водопостачанням, каналізацією,  санвузлами, меблями, а також певними запасами води, продуктами харчування, медикаментами тощо.

На сьогодні заплановані роботи виконані практично на 90%. На це було спрямовано близько 15 млн грн з місцевого бюджету. Це кошти поточних видатків, які передбачалися на поточні ремонти закладів освіти».

Білоцерківська  міська територіальна громада продовжує облаштовувати безпечне середовище для організації освітнього процесу нашим дітям.

 


Опубліковано: 20 жовтня 2022 року
Поділитися