У Білій Церкві відбувся територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»

17 травня на базі Білоцерківської гімназії «Звитяга» - початкової школи №8  відбувся територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед роїв старшої вікової групи (15-17 років).

Сьогоднішній захід розпочався з позивних козацьких маршів, а урочисто територіальний етап Гри відкрили солістки Народного вокального ансамблю «Співограй» ЦПО «Соняшник», які виконали гімн УПА та ЗСУ «Зродились ми великої години».

На відкритті заходу були присутні заступник міського голови Катерина Возненко, начальник Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, начальник відділу гуманітарного розвитку Білоцерківської районної військової адміністрації Надія Крилевець та представники славетної 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

Юрій Петрик так прокоментував подію: «Сьогоднішня гра є своєрідним підбиттям підсумків тієї роботи, яка була проведена освітніми закладами протягом навчального року. Хочу нагадати, що це не одноденна акція, а системна виховна робота, яка охоплює всіх наших діток, починаючи від першого класу до випускників. Сьогодні у змаганнях беруть участь старші діти громади, які є мотивованими, патріотичними і вже мають відповідні навчики. Як показала практика,  Білоцерківська громада має хороші результати участі й в обласних й у всеукраїнських змаганнях. Тож сьогодні, крім того, що ми шануємо наших воїнів, готуємося до захисту нашої Батьківщини, ми ще й представлятимемо нашу громаду на обласному і, сподіваюся, на всеукраїнському рівнях Гри. Тож бажаємо нашим вихованцям вдалих змагань, а нашій Україні перемоги».

Під час відкриття змагань заступник міського голови Катерина Возненко привітала всіх учасників змагань, побажала перемоги найсильнішому рою та зауважила, що всі отриманні знання із захисту держави, зважаючи на те, що наша країна має боронитися від нападу ворога, є вкрай важливими, проте, висловила сподівання, що ці навички не знадобляться українській молоді й Україна невдовзі житиме під мирним небом.

До участі у Грі долучилося 11 роїв закладів загальної середньої освіти  нашої громади.

Після облаштування таборового містечка рої пройшли такі етапи Гри:

  • «Ватра» – мистецький виступ «Вас вітає рій…»;
  • «Впоряд» – стройова підготовка юних джур;
  • «Фізична підготовка», під час якого учасники відтискаються від підлоги та підтягуються на перекладині;
  • «Тактична медицина», що полягає у вмінні рою надавати першу домедичну допомогу на полі бою;
  • «Стрільба» – юні джури демонструють уміння стріляти з пневматичної зброї;
  • «Розкладання і складання автомата Калашникова»;
  • «Саперна підготовка»;
  • «Метання гранати»;
  • «Топографія» – формування навичок орієнтування на місцевості;
  • «Відун» – демонстрація знань юних джур з історії козацтва та сучасних Збройних сил України.

Ще раніше був проведений конкурс «Книга звитяг», де рої розповідали про свої «добрі справи», адже гра «Джура» – це не одноденний захід, а велика система виховної роботи, результатом якої є низка проєктів, виконаних справ та сформованих навичок і компетентностей.

Переможцем у територіальному етапі гри став рій Білоцерківського опорного ліцею-гімназії №20, ІІ місце - Білоцерківського ліцею іноземних мов-гімназії № 9, ІІІ місце - Білоцерківського ліцею "Мала академія наук" та Білоцерківського академічного ліцею "Вектор"-гімназії № 18.

Переможець представлятиме нашу громаду на районному етапі Гри.

У Білій Церкві відбувся територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»


Опубліковано: 17 травня 2024 року
Поділитися