У Білій Церкві обговорили екологічні проблеми водних об’єктів Київщини

У Білій Церкві обговорили екологічні проблеми водних об’єктів Київщини

11 листопада у Білій Церкві відбулось обговорення результатів виїзного засідання Тимчасової контрольної комісії Київської обласної ради з питань перевірки екологічного стану водних об’єктів Київської області.

У рамках виїзного засідання комісія обстежила ряд об'єктів Білоцерківського району, зокрема:

  • У Білоцерківській міській територіальній громаді відвідали очисні споруди ТОВ «Білоцерківвода», оглянули Верхнього та Нижнього білоцерківських водосховищ;
  • у Гребінківській територіальній громаді було оглянуто русло річки Протока в місцях самовільно зведених гребель, які стали причиною уповільнення течії та значного погіршення гідрологічного стану водойми;
  • у Сквирській територіальній громаді оглянули головну водну артерію громади – річку Сквирка. На усьому шляху течії, русло захаращене поваленими деревами, чагарниками тазабруднене відходами.
  • у Фурсівській об’єднаній територіальній громаді оглянули греблю на річці Кам’янка, яка знаходиться в аварійному стані та потребує негайної рекнострукції.

На підсумковій нараді спільно з міським головою Геннадієм Диким обговорили стан водних об’єктів Білоцерківської міської територіальної громади та Білоцерківського району, вжиття першочергових природоохоронних заходів, зокрема виявлення несанкціонованих викидів до мереж зливової каналізації та безпосередньо у водні об’єкти, недопущення самовільного використання водних ресурсів, оздоровлення водойм та відновлення їх гідрологічного режиму.

У заході взяли участь заступник начальника басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра, депутат Київської обласної ради  Хвича Мепарішвілі, депутати Київської обласної ради Сергій Потрясаєв, Оксана Перінська, заступник міського голови Анатолій Кравець, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Андрій Андрущенко, начальник відділу охорони навколишнього природного середовища Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради Тетяна Гапонова.

У Білій Церкві обговорили екологічні проблеми водних об’єктів Київщини


Опубліковано: 12 листопада 2021 року
Поділитися