Скребиші відзначили День села!

25 вересня чергова частинка новоутвореної Білоцерківської міської територіальної громади відсвяткувала День села.

Перша згадка про оборонний вал Скребіти, від назви якого і пішла, очевидно, назва села, була у 1310 році – 710 років тому.

Тож цього дня для жителів села Скребиші було організовано чудове свято.

Розпочалося святкування з дитячих розваг та виставки народних умільців селища. Усі охочі діти мали змогу зробити стильний аквагримта пострибати на батуті.

Із привітальним словом до присутніх  звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Скребиші – одне з найстарших сіл у Білоцерківській громаді. Я хочу побажати усім вам здоров’я, добробуту, і щоб молоді люди не їхали з сіл, а залишалися і розбудовували їх. І тоді село відсвяткує навіть і 1710 років. А міська влада у свою чергу буде робити все, щоб жителі села і міста жили на одному рівні: однаково надавалися освітні послуги, медичні, транспортні, був однаковий розвиток культурної та спортивної сфер. Адже ми усі тепер жителі великої Білоцерківської міської територіальної громади!»

Вже традиційно міський голова вручив грамоти та цінні подарунки наймолодшим і найстаршим жителям Скребишів, парам, які тільки розпочали подружнє життя, тим, які цього року відзначають золоте весілля та активним жителям села, які своєю копіткою відповідальною працею розбудовують рідний край.

Зі щирими словами вітань до присутніх також звернулися депутат Білоцерківської міської ради Анатолій Ляшенко та староста села Дмитро Сирота.

Атмосферу свята для присутніх створювали вихованці Білоцерківської школи мистецтв №5, тріо Піщанського будинку культури «Карпатський дощ» та місцеві колективи і вокалісти.

Після урочистої програми усі бажаючі мали змогу вдосталь повеселитися на дискотеці.

На святі також були присутні заступники міського голови Катерина Возненко та Юрій Савчук.

 

Скребиші відзначили День села!


Опубліковано: 25 вересня 2021 року
Поділитися