Шановні мешканці Білоцерківської міської територіальної громади та гості Білоцерківщіни!

Відповідно до вимог рішення Протоколу № 25 від 27 жовтня позачергового засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про встановлення «червоного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у Київської області» з 30 жовтня 2021 року почнуть діяти обмеження «червоної» зони.

Будуть забороненими:

-робота закладів освіти, окрім дитячих садків;

-проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;

-робота закладів харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;

-робота ТРЦ та інших розважальних закладів;

-робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;

-робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників.

 

Робота всіх перерахованих закладів можлива лише, якщо 100% працівників і всі відвідувачі матимуть «зелений» COVID-сертифікат, який свідчитиме про повний курс вакцинації, або негативний результат ПЛР-тесту.

Під час «червоного» рівня епідемічної небезпеки дозволена робота банків, АЗС, аптек, ветеринарних магазинів та усіх продовольчих. Але обов’язковою умовою залишається дотримання всіх протиепідемічних правил.

Як уникнути обмежень

Наявність у відвідувачів і співробітників "зеленого" COVID-сертифіката, що підтверджує отримання двох доз вакцини, дозволяє продовжити роботу бізнесу без обмежень. Альтернативою сертифікату може бути негативний ПЛР-тест або тест на антиген.

Що стосується роботи транспорту

З 21 жовтня 2021 року в Україні діють нові правила на міжобласні перевезення. Згідно з, яких у всіх пасажирів і водіїв автобусів, поїздів, літаків повинен бути COVID-сертифікат або тест. Ця вимога актуальна тільки при поїздках між областями. В межах однієї області COVID-документи не потрібні.

COVID- документи не потрібні для проїзду із населених пунктів Київській області до Києва.

Обмежень в роботі громадського транспорту в "червоній" зоні Кабінет міністрів України не передбачає. Міській та приміській маршрутний транспорт продовжать курсувати. Вимоги про наявність COVID-документів немає.

COVID-документи потрібно мати пасажирам на міжобласних маршрутах незалежно від зони карантину. Для поїздки з "жовтої" зони до "жовтої" достатньо отримання однієї дози вакцини, а у "червону" потрібно мати дві дози вакцини.

 


Опубліковано: 29 жовтня 2021 року
Поділитися